Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:54 Sarunas Jasikevicius: "Seyircimizin önünde bir şansı kaybettik ama beşinci...23:51 Feyyaz Uçar: "Bize göre iki penaltı pozisyonu var"23:43 DSÖ: "DSÖ, Refah kentinde askeri bir operasyonun kan gölüne yol açmasından...23:32 Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, öğretmenlerle buluştu, "Türkiye Yüzyılı Ma...23:31 Depremde üyelerini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Kilis’te konse...23:30 Huzurevindeki dehşet anları güvenlik kamerasında23:22 Emre Belözoğlu: “Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi görünüyo...23:19 Jonas Svensson: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"23:17 Köln Üniversitesi’nde yüzlerce kişiden “Filistinlilerin yanındayız” mesajı23:17 Fatih Tekke: “Skordan memnun değilim ama oyunun tamamından çok memnunum”23:15 İlhan Palut: “Beraberliği bile düşünmediğimiz maçta rakibimize yenildik”23:00 Halim Okta: “Oyuncularımızın hak ettiği bir galibiyet oldu”22:58 Hamas heyeti İsrail’in teklifine yanıt vermek için yarın Mısır’a gidecek22:53 Sapanca Gölü’nde mahsur kalan 2 kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı22:49 Durdurulan otomobilden 2 çuval esrar çıktı22:46 THY Euroleague: Fenerbahçe: 62 - Monaco: 6522:43 İzmir açıklarında 14’ü çocuk 29 göçmen yakalandı22:33 Evinden 50 adet tarihi eser çıktı, polisten kaçamadı22:32 Hatalı sollama kazaya neden oldu: 3 ağır yaralı22:29 CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi
Eğitim 22 Nisan 2024 - 14:30 Yorum: 0

’Halk Sağlığı Tayfaları’ eğitimleri devam ediyor

"Eskişehir’deki Okullarda Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması ile Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Protokolü" kapsamında, ilköğretim okulları öğrencilerinden oluşturulan ’Halk Sağlığı Tayfaları’nın eğitimleri devam ediyor.

’Halk Sağlığı Tayfaları’ eğitimleri devam ediyor

"Eskişehir’deki Okullarda Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması ile Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Protokolü" kapsamında, ilköğretim okulları öğrencilerinden oluşturulan ’Halk Sağlığı Tayfaları’nın eğitimleri devam ediyor.
Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından imzalanan protokol çerçevesinde halk sağlığı konusunda eğitilen ve çevreleri ile diğer arkadaşlarını eğitecek olan ’Halk Sağlığı Tayfaları’ eğitiliyor. Mareşal Fevzi Çakmak İlkokuluna Arş. Gör. Dr. Bengisu Karagöz, Ticaret Borsası İlkokuluna Arş. Gör. Dr. Erman Kavlu, Çifteler ilçesindeki Şehit Özcan Karabacak İlkokulu ve Gazi İlkokulunda ise Dr. Tuna Kılınç tarafından projenin ilk etabı olan temel hijyen konusunda Halk Sağlığı Tayfalarına ayrıntılı eğitim düzenlendi.
Öğrencilere el yıkamanın önemi, doğru el yıkama teknikleri, ağız ve diş hijyeni konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar, günlük yaşamda gıda hijyeni ve güvenliği önlemleri, çevre hijyeni ve temizliğin önemi ile solunum hijyeni konularında kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Ayrıca; gıda hijyeni konusunda, öğrencilere gıdaların doğru bir şekilde saklanması, hazırlanması ve tüketilmesi gereken sıcaklık ve hijyen kuralları hakkında bilgi verildi. Çevre hijyeni ve temizlik konusunda da öğrencilere çevrelerini temiz tutmanın ve atıkları doğru bir şekilde bertaraf etmenin önemi anlatıldı. Solunum hijyeni konusunda, öğrencilere öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burunlarını kapatmalarının, hijyenik olmayan yüzeylerle temas ettikten sonra ellerini yıkamalarının ve kalabalık ortamlarda maske kullanmalarının önemi vurgulandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber