MENÜ

Halkbank Genel Müdürü Arslan: “Bankacılık sektörü bu yıl yüzde 66’lık büyüme gösterdi”

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bankacılık sektörü bu yıl yüzde 66'lık büyüme gösterdiğini söyledi.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:30 Güncelleme: 10 Eylül 2025 00:14
Halkbank Genel Müdürü Arslan: “Bankacılık sektörü bu yıl yüzde 66’lık büyüme gösterdi”

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bankacılık sektörü bu yıl yüzde 66'lık büyüme gösterdiğini söyledi.

Hitit Üniversitesi tarafından "Bankacılık Sektörü ve Kariyer Adımları" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye'deki bankacılık sektörü ve Halkbank ile ilgili bir sunum yaparken üniversite öğrencileriyle sektördeki tecrübe, bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Finans sektörünün geniş bir yelpazeye sahip olduğunu içerisinde bankacılık, sermaye piyasaları, para piyasaları ve sigorta gibi sektörleri barındığını anlatan Arslan, finans sektörünün yüzde 98'ini bankacılık sektörünün oluşturduğuna dikkat çekti. Türkiye'deki bankacılık sistemi hakkında bilgi veren Arslan, "Türkiye'de 57 adet banka var. Bu bankaların 32 tanesi özel sermayeli, 3 tanesi kamu sermayeli. 16 adet bankamız yatırım bankası. 6 adette katılım bankamız var. Ülkemizde 13.1 trilyon Türk lirasına ulaşmış bir bankacılık sektörü var. Dolar kuruyla hesapladığımızda 700 milyar dolarlık bir büyüklüğe tekabül ediyor. Ama bu yeterli mi tabi ki değil. Bugün 700 milyar dolar Avrupa'da tek bir bankanın büyüklüğü. Gidilecek daha çok yol var. Finans sektörünün büyümesinin önünde önemli fırsatlar var. Bankacılık sektörü büyüdükçe ekonomi de büyüyecektir. Bundan böyle bir sonuç çıkarmak mümkün. Sektörde kamu bankalarının ağırlığı da yüzde 38 seviyesinde. Kamu bankaları da bankacılık sistemi içerisinde önemli bir yere sahip. Bankacılık sektörü bu yıl yüzde 66'lık bir büyüme gösterdi. Dijital bankacılığın gelişmesiyle artık şubeler küçülüyor bunun yerine mobil bankacılık ortaya çıktı. Her geçen gün mobil banka kullanıcısı sayısı artıyor" dedi.

"Türkiye'de 36 milyon adet dijital bankacılık müşterisi var"

Teknoloji ilerledikçe bankacılık sektörünün de teknolojiye ayak uydurduğunu ifade eden Arslan, "Bunun için Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu ve Merkez Bankası düzenlemeler yapıyor. Elektronik bankacılığa hızlı bir dönüşüm söz konusu. Türkiye'de 36 milyon adet dijital bankacılık müşterisi var. Nerdeyse çalışan nüfusun önemli bir kısmı dijital bankacılıkla tanışmış durumda. Yılda 1.3 milyar adet işlem yapılıyor. Dijital bankalar geliyor. Artık banka kurmak için genel müdürünüz, çalışanlarınız, şubeler gerekmeyecek. BDKK dijital banka kurulması izni verdi. Hiçbir şubesi yok, çalışanları tanımıyorsunuz tamamen elektronik ortamda hesap açıp bütün işlemlerini yapmanız mümkün. Nakit para çekmek istediğinizde o bankanın ATM'sinden para çekebileceksiniz.

Bütün sektörlerde olduğu gibi bankacılık sektöründe de hızlı bir teknolojiye doğru eğilim söz konusu. Türkiye'de 60 milyon sosyal medya kullanıcısı var. 67 milyon akıllı telefon kullanıcısı var. 66 milyon internet kullanıcısı var. İnternet kullanıcılarının yüzde 75'i 2021 yılında en az bir defa online alışveriş yapmış. Online alışveriş yapanların da yüzde 55'i mobil aplikasyonlar üzerinden gerçekleştirmiş. 36 milyon mobil banka kullanıcısı söz konusu" ifadelerini kullandı.

"Her şeyin başında iyi insan olmak geliyor"

Konferansta gençlere de tavsiyelerde bulunan Arslan, şunları kaydetti:

"Türkiye çok güzel bir ülke fırsatlar ülkesi aslında. Türkiye'de her zaman her türlü sosyal ekonomik toplulukta ekonomik yapısı, sosyal yapısı ne olursa olsun her türlü aileden ülkemiz için güzel hizmetler verebilecek evlatlar çıkabiliyor. Bunun için çok büyük imkanlara sahip olunması gerekmiyor. Çalışkan olmak, inanmak, çaba sarf etmek her şeyden önemlisi dürüst olmak iyi insan olmak her şeyin başında gelmesi gerekir.

Ulaşılması gereken en önemli mevki nedir diye sorduğumuz da "iyi insan olmak" gerçekten en önemli konum. Bunu genç yaşlarda belki kabullenmek mümkün değil ama hayatı yaşadıkça tecrübe edindikçe aslında iyi insan olmak her şeyin üstünde. Çünkü iyiliğin verdiği hazzı, insana kattığı deneyim ve şerefi hiçbir makam hiçbir şöhret katmıyor."

Konferansı Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Baro Başkanı Turan Kalıpcı, akademisyenler ve öğrenciler izledi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Ekim ayı enflasyonu yarın açıklanacak: Kira zam oranları netleşecek

Ekim ayı enflasyonu yarın açıklanacak: Kira zam oranları netleşecek

TÜİK, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini 3 Kasım Salı günü saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak rakamlar, fiyat artışlarının seyrine ilişkin önemli göstergeler sunarken kiracıların kasım ayında

Bot ve mont satışları için esnafın gözü soğuk havalarda

Bot ve mont satışları için esnafın gözü soğuk havalarda

İLKHA muhabirine konuşan giyim ve ayakkabı esnafı, kış sezonuna yönelik hazırlıklarını, ürün çeşitlerini, fiyat değişimlerini ve sezon beklentilerini değerlendirdi. Giyim esnafı, mont, kaban, kazak ve kışlık pantolon gibi ürünleri erkenden müşterilerin hi

Akaryakıtta tarihi eşik: Motorin tekrar 100 lirayı aştı!

Akaryakıtta tarihi eşik: Motorin tekrar 100 lirayı aştı!

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yeni artış dalgası, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. ÖTV kaynaklı düzenleme doğrultusunda benzinin litre fiyatına 4 lira 15 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 60 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın a

Ticaret Bakanlığından 9 ayda 11,7 milyar TL'lik ek tahakkuk ve ceza kararı

Ticaret Bakanlığından 9 ayda 11,7 milyar TL'lik ek tahakkuk ve ceza kararı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dış ticaret işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, gümrük mevzuatına uygunluğun sağlanması ve dürüst ticaret yapan firmaların haklarının korunması amacıyla kontrollerin sürdürüldüğü belirtildi. Ticaret Araştırmala

Eskişehir'de 10 bin 670 ürün denetlendi: 619 bin 788 lira idari para cezası

Eskişehir'de 10 bin 670 ürün denetlendi: 619 bin 788 lira idari para cezası

Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekim ayında kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 208 firmada 10 bin 360 ürün kontrol edildi. Haksız fiyat artışları da denetl

Dolar 50 lira sınırına dayandı

Dolar 50 lira sınırına dayandı

Dolar kuru, 30 Ekim Cuma günü 50 lira sınırına yakın seyrini sürdürdü. Güne 49,8834 liradan başlayan dolar, işlemler sırasında 49,9540 liraya kadar yükseldi. Kur, sabah saatlerinde 49,9472 lira seviyesinden alıcı buldu. Küresel piyasalarda dolar endeksi g

Eskişehir'de gıda işletmelerine denetim: 1 milyon 187 bin lira para cezası

Eskişehir'de gıda işletmelerine denetim: 1 milyon 187 bin lira para cezası

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Ekim 2026 döneminde yürütülen denetim çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Aylık denetim raporuna göre, kent genelinde risk esaslı 1136 gıda

HAKSİAD Batman Şube Başkanı Çetiz: Küçük esnafın üzerindeki yük hafifletilmeli

HAKSİAD Batman Şube Başkanı Çetiz: Küçük esnafın üzerindeki yük hafifletilmeli

Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük esnafın karşı karşıya kaldığı ekonomik sorunları, artan maliyetleri, zincir marketler ve e-ticaret karşısındaki durumunu değerlendirdi

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:29
Güneş 06:52
Öğle 12:15
İkindi 15:04
Akşam 17:29
Yatsı 18:47

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3