Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Nisan 2024 - 19:45 Yorum: 0

Hamas Siyasi Büro Üyesi el-Hayya: “Hamas müzakerelere kapıyı kapatmadı, aksine grup belirtilen hedefe ulaşmak için fikir ve öneri alışverişine açık”

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, ateşkes görüşmeleri hakkında yaptığı açıklamada, “Hamas müzakerelere kapıyı kapatmadı, aksine grup belirtilen hedefe ulaşmak için fikir ve öneri alışverişine açık” ifadelerini kullanarak, “Müzakereler...

Hamas Siyasi Büro Üyesi el-Hayya: “Hamas müzakerelere kapıyı kapatmadı, aksine grup belirtilen hedefe ulaşmak için fikir ve öneri alışverişine açık”

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, ateşkes görüşmeleri hakkında yaptığı açıklamada, “Hamas müzakerelere kapıyı kapatmadı, aksine grup belirtilen hedefe ulaşmak için fikir ve öneri alışverişine açık” ifadelerini kullanarak, “Müzakereleri tıkayan nokta İsrail’in kalıcı bir ateşkesi kabul etmemesi” dedi.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 202 gündür devam ediyor. Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, ateşkes görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. El-Hayya, Hamas’ın kalıcı bir ateşkes ve İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını tamamen durdurmadan bir ateşkes anlaşmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, "Ciddi görüşmeler yürütüyoruz ve taleplerimiz arasında kalıcı bir ateşkes ve İsrail güçlerinin Gazze’den tamamen çekilmesi var" dedi.
Hamas’ın İsrail hapishanelerindeki binlerce Filistinli mahkumun da serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşma çerçevesinde İsrailli esirleri serbest bırakma konusunda ciddi olduğunu belirten el-Hayya, “Hamas müzakerelere kapıyı kapatmadı, aksine grup belirtilen hedefe ulaşmak için fikir ve öneri alışverişine açık” dedi.

Hamas, İsrail’den yanıt bekliyor
Hamas’ın hedefleri arasında yerinden edilmiş Filistinlilerin Gazze Şeridi’nin tüm bölgelerindeki evlerine engelsiz bir şekilde dönmesinin, Gazze’nin yeniden inşasının ve ablukanın sona erdirilmesinin yer aldığını ifade eden el Hayya, “Hamas, 13 Nisan’da ABD’nin yaptığı değişikliği de içeren son teklife yanıtını verdi ve halen İsrail ile arabulucu taraflardan yanıt bekliyor” dedi.
Müzakereleri tıkayan noktanın İsrail’in kalıcı bir ateşkesi kabul etmemesi olduğunu belirten el-Hayya, Hamas’ın halihazırda birçok konuda uzlaştığını ancak kalıcı bir ateşkes ve İsrail güçlerinin Gazze’den çekilmesini içermeyen herhangi bir takas anlaşmasını kabul edemeyeceğini yineledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber