Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 02 Mayıs 2024 - 11:02 Yorum: 0

Hamas Siyasi Büro üyesi Hamdan: “Son ateşkes teklifine tutumumuz olumsuz”

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, "Son ateşkes teklifine ilişkin tutumumuz olumsuz. Ancak görüşmeler hala devam ediyor” dedi.Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, arabulucular tarafından sunulan ve İsrail’in de yeşil ışık yaktığı s...

Hamas Siyasi Büro üyesi Hamdan: “Son ateşkes teklifine tutumumuz olumsuz”

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, "Son ateşkes teklifine ilişkin tutumumuz olumsuz. Ancak görüşmeler hala devam ediyor” dedi.
Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, arabulucular tarafından sunulan ve İsrail’in de yeşil ışık yaktığı son ateşkes teklifine ilişkin Lübnan medyasına açıklamalarda bulundu. Hamdan, "Son ateşkes teklifine ilişkin tutumumuz olumsuz. Ancak görüşmeler hala devam ediyor” dedi. Hamdan ayrıca İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine uzun süredir gerçekleştirmesi beklenen kara saldırısını başlatması halinde müzakerelerin durdurulacağını vurgulayarak, “Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur ve direniş (Hamas), ateş altında müzakere yapmaz” diye konuştu.
Daha sonra Hamas’tan yapılan açıklamada, olumsuz tutumun müzakerelerin durduğu anlamına gelmediği ifade edildi. İsrail medyası ile Hamas’ın kendi teklifini sunması planlandığını öne sürdü.

Hamas, kalıcı ateşkes istiyor
Öte yandan, Hamas saldırıların kalıcı olarak sona ermesini isterken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise söz konusu talebe karşı çıkıyor. İsrail medyası dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmen Netanyahu’nun Hamas’ın ’saldırıların tamamen durdurulması’ talebinde ısrarcı olması etmesi halinde İsrail’in Refah’a kara saldırısı başlatacağını ve ateşkes anlaşması yapılmayacağını söylediğini aktarmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber