Muay thai, wushu ve kick boks branşlarında hem Türkiye hem de Avrupa şampiyonlukları bulunan milli sporcu Hamza Eren Göksu, wushu ve muay thaide dünya şampiyonu olmak için hazırlıklarını sürdürüyor.Muay thai, wushu ve kick boks branşın...
Muay thai, wushu ve kick boks branşlarında hem Türkiye hem de Avrupa şampiyonlukları bulunan milli sporcu Hamza Eren Göksu, wushu ve muay thaide dünya şampiyonu olmak için hazırlıklarını sürdürüyor.
Muay thai, wushu ve kick boks branşında çalışmalarını sürdüren Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hamza Eren Göksu, Antrenörü Eldar Elizade eşliğinde 8 yıldır sporla uğraşıyor. Göksu, farklı branşlarda 10 Türkiye, 3 Balkan, 1 Avrupa ve 3 dünya şampiyonluğuyla dikkati çekiyor.
Şampiyonluklarına bir yenisini eklemek isteyen Hamza Eren Göksu, son olarak Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Kick Boks Gençler Dünya Şampiyonası’nda low kick 51 kiloda şampiyon oldu.
Kastamonu’da aynı anda farklı branşlarda sporla ilgilendiği için ’Atom karınca’ lakabıyla anılan 19 yaşındaki Kastamonulu sporcu, kariyerine yeni şampiyonluklar eklemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Milli sporcu Göksu, önümüzdeki günlerde düzenlenmesi planlanan Muay Thai Dünya Şampiyonası ve Wushu Dünya Şampiyonası için kota almayı ve buralarda şampiyonluk hedeflediğini söyledi.
Hamza Eren Göksu: "Hedefimiz ülkemize şampiyonluklar getirmek"
Milli sporcu olduğunu ve kick boks branşında hem Avrupa hem de dünya şampiyonluğu bulunan milli sporcu Hamza Eren Göksu, "Türkiye şampiyonluklarım da var. Wushu branşında Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarım var. 2005 yılında startı verdik. İlk Türkiye Şampiyonası’na Antalya’da katıldım. Gençlerden büyükler kategorisine geçtim. Benim için bayağı zorlu bir mücadele oldu. Daha önce yarıştığım kilogramda milli takımda olan bir sporcuyla müsabaka yaptık. Benim için zorlu bir maçtı ama şükürler olsun 3-0 kazandık. Benim için ilk büyükler deneyimimde Türkiye şampiyonluğunu elde ettim. Şu an bir tane daha Türkiye müsabakam var. Eğer bu maçta da galibiyet elde edersem Dubai’de yapılacak olan Kick Boks Dünya Şampiyonası’na kota alacağım. Ayrıca iki hafta sonra Wushu Türkiye Şampiyonası var. Bu şampiyonada da şampiyonluk elde edersem Brezilya’da yapılacak Wushu Dünya Şampiyonası’na katılma hakkım olacak. Ardından Muay Thai Bölge Şampiyonası ve Türkiye Şampiyonası var. Bu iki branşta da şampiyon olursam bu sene Kapadokya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na katılmaya çalışacağım. Kariyer sürecimiz şu an bu şekilde ilerliyor. Hedefimiz ilk başta kick boks ve diğer branşlarda başta Kastamonu olmak üzere ülkemize şampiyonluk getirmek. 2024 yılında İstiklal Marşı’nı okutup, bayrağımızı göndere çektiğim gibi bu sene de İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmeyi ve bayrağımız göndere çekmeyi hedefliyorum. Vatanım ve milletim için savaşmaya her zaman hazırım" dedi.
Eldar Elizade: "Başaracağına her zaman inanıyoruz"
Şampiyonalara şampiyonluk parolası ile hazırlandıklarını ifade eden Antrenör Eldar Elizade ise, "Vatana millete sağlam sporcular yetiştiriyoruz ve bunlardan bir tanesi de milli sporcumuz Hamza Eren Göksu. Şimdi kendisi için yeni hedefler peşindeyiz. Yeni tarz çalışmalar ve sistemlerle hedefimize ulaşmanın niyetindeyiz. Çalışma sistemimiz çerçevesinde sabah ve akşam olmak üzere çift idman yapıyoruz. Yaz dönemi dinlenme madundayken günde tek idman düşürüyoruz. Şimdi katılacağımız müsabakaların ve liglerin tarihleri belli olduğu için formumuzu koruyarak günde iki idman yapıyoruz. Hamza’nın ve diğer sporcularımızın başaracağına her zaman inanıyoruz. Mücadelemiz halen devam ediyor. İnşallah Dubai’de yapılacak olan kick boks müsabakasını ve ardından Brezilya’da gerçekleşecek wushu müsabakasında sesimizi tüm dünyaya duyuracağız" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı
Kayseri'de hafif ticari araçla otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
03Fransa'da liselerde eğitime ara verildi
04Denetimden kaçan motosiklet sürücüsüne 52 bin lira ceza
05Ankara'da uygulama noktasında polise silahlı saldırı
06Ege Denizi'nde peş peşe iki deprem
072026-KPSS Lisans sonuçları açıklandı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor