Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...14:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız?" dedi.14:49 Sultanbeyli’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...
Sami Er
Yerel 01 Temmuz 2023 - 09:21 Yorum: 0

Kesik parmaklarıyla süpürge sapından yaptığı neyi çalıyor

SAMSUN (İHA) – Samsun’da huzurevinde yaşayan 70 yaşındaki bir vatandaş, 3 parmağı kesik olmasına rağmen plastik süpürge sapından yaptığı ney ile sokaklarda konser veriyor.70 yaşındaki Bayram Bat, 1975 yılında İstanbul’da çalışırken sağ...

Kesik parmaklarıyla süpürge sapından yaptığı neyi çalıyor

SAMSUN (İHA) – Samsun’da huzurevinde yaşayan 70 yaşındaki bir vatandaş, 3 parmağı kesik olmasına rağmen plastik süpürge sapından yaptığı ney ile sokaklarda konser veriyor.
70 yaşındaki Bayram Bat, 1975 yılında İstanbul’da çalışırken sağ elindeki 3 parmağını pres makinesine kaptırarak, kaybetti. Yaşadığı üzücü olaya rağmen hayattan kopmayan Bayram Bat, çok sevdiği neyini çalabilmek için kesik parmakları ile mücadele etti.
Neyin alt deliklerinde kullandığı sağ elini deliklere yetişememesi nedeniyle üst tarafta kullanmaya başlayan Bat, 1 yıllık çabasının ardından el değiştirerek tekrar ney çalmaya başladı. Plastik süpürge sapından yaptığı neyler ile sokak aralarında konser veren Bat, yıllardır bu şekilde hayatını devam ettiriyor.

“Plastik süpürge sapından yaptığım neyleri çalıyorum”
Yapılmış neyler yerine süpürge sapından yaptığı kendi neylerini çalan Bayram Bat, “İstanbul’da çalışırken 1975 yılında pres makinasına elimi kaptırdım ve 3 parmağımı kaybettim. 2 çocuğum İstanbul’da yaşıyor, ben de hanım ölünce huzurevinde kalıyorum. Bağlama, flüt, ney gibi birçok enstrüman çalıyorum. Öncelerde orkestrada çalışıyordum ama orgun çıkması ile birçok müzisyen işsiz kaldı. Ben de şu anda sokaklarda ney çalıyorum. Sokakta çaldığım neylerimin özelliği ise plastik süpürge saplarından yapılması. Neyleri süpürge sapından kendim yapıyorum. Neyin standart kalıp ve ölçülerini bildiğimden bu tarz süpürge saplarını müzik enstrümanına çeviriyorum. Süpürge saplarını notaları doğru çıkartacak şekilde ayırıyorum. Şimdiye kadar süpürge sapından 20 tane ney yaptım. Vatandaşlar da neyimi görünce şaşırıyorlar. Ben de durumu onlara anlatıyorum” dedi.

“Parmaklarımın kesik olduğunu görenler şaşırıyor”
Kesik parmaklar ile ney çalmanın oldukça zor olduğunu dile getiren Bat, “Kesik parmaklarla ney çalmak çok büyük bir sorun. Parmaklarım kesilmeden önce sağ elim neyin üst kısmında olacak şekilde ney çalardım. Şimdi ise parmaklarım kesildiği için elimi değiştirip sağ el alt delikleri kapatacak şekilde ney çalmaya başladım. 1 yıl boyunca alıştırma yaparak bu şekilde ney çalmayı başarabildim. Parmaklarımın kesil olduğunu gören vatandaşlar da ney çaldığıma şaşırıyor. Ayıp olur diye bana sormuyorlar ama kendi aralarında konuşurlarken duyuyorum. Sessizce yanındakilerine, ‘Parmakları yok’ diyorlar. Aslında ben bundan utanmam ve gurur duyarım ama ilgi çektiğini de düşünüyorum. Bu işten hayatımı geçindirebilecek kadar kazancımı sağlayabiliyorum. Samsun’da da beni tanıyıp, sevip sayıyorlar” diye konuştu.
Samsun sokaklarında kesik parmakları ile plastik süpürge sapından yaptığı neyi üfleyerek para kazanan Bayram Bat, vatandaşlar tarafından oldukça seviliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber