Depremlerde yaralanıp Mersin'de tedavisi süren yaralılar, yaşanan korku dolu anları anlattı.
Depremlerde yaralanıp Mersin'de tedavisi süren yaralılar, yaşanan korku dolu anları anlattı.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde yaralanan vatandaşların bir kısmı Mersin'e getirildi. Mersin'in Silifke ilçesinde de Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralılardan 109'unun taburcu edildiği, 22'sinin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Depremi yaşayan vatandaşlar, o anları anlattı.
"Birbirimize sarılarak çember olduk"
Depreme, Hatay'ın Antakya ilçesinde 3 çocuğu ile birlikte 4. kattaki evinde yakalandığını belirten Yasemin Aslantaş, "Depreme Antakya'nın Ak Evler Mahallesi 406 Sokak'taki Yiğit Apartmanı'nda 13 yaşındaki kızım ve 17 yaşındaki oğlum ile birlikte yakalandık. Saat 04.17'de sallantıyı hissettik. Oğlum bağırdı "Anne deprem oluyor" diye. 2 çocuğumla beraberdik evde. Kızım başka odada yatıyordu. Onu çağırdık, uyanmadı. Oğlumla koşup kızımı çıkarttık odadan. Dolaplar devrildi. Bizim odanın kapı aralığına çocuklarımla birlikte sıkıştık. Bir saat o şekilde bekledik. Sürekli sallanıyorduk ve kapı aralığında kıpırdayamadık. Sonra geçer gibi oldu, biz de ailecek merdivene yöneldik. Adımımızı attığımızda merdivenin havaya hopladığını hissettik. Geri dönerek kapı aralığına koştuk. Birbirimize sarılarak çember olduk. Yakınlarımıza telefonla ulaşmaya çalıştık. Bütün dolaplarımız devrildiği için dar bir alanda kalıp çıkamadık. Sonra bağırdık ama kimse cevap vermiyordu. Çevreden insanlardan "Yardım edin" diye sesler geliyordu. Sonrasında yine dışarıdaki insanların yardımı ile çıkmayı başardık" dedi.
"Binanın yıkılması sonucu zarar gördük"
Depreme, çalıştığı iş yerinde gece vardiyasında yakalanan ve dışarıda apartmanlardan kopan molozlar nedeniyle yaralanan Ömer Yeşil de, "Gece çalışırken birden sallantı oldu. Normal depremdir diye umursamadık, hemen geçer sandık. Gitgide şiddetini artırınca dışarı çıktık. Dışarıdayken binanın yıkılması sonucu zarar gördük. Allah enkaz altında kalan insanlara yardımcı olsun. Çok insan var. Akrabalarımız, dostlarımız enkaz altında" şeklinde konuştu.
"Üzerimize ne varsa dökülmeye başladı"
Ailesi ile birlikte depreme yakalandıklarını belirten 18 yaşındaki Begüm Atalay, "Biz uyuyorduk. 7 yaşındaki kız kardeşim bağırmaya başladı içeriden "Deprem oluyor" diye. Annemle babam kardeşimin üzerine yattı. Üzerimize taş, tuğla ne varsa dökülmeye başladı. Dolaplar yıkılmaya başladı. Sanırım 2 dakika falan sürdü. Sonra ayakkabı ve montlarımızı giyip dışarıya çıkmaya çalıştık. Aşağı indik, saatlerce yağmurun altında bekledik. Eli kopmuş insanlar yardım istiyorlardı. Arkadaşlarımız yanarak öldü. Biz arabanın içerisinde bekledik ve bütün gün sallandık. Sonra Silifke'ye bir yakınımızın yanına gelmek zorunda kaldık" diye konuştu.
"Evden inmeye çalıştık, ondan sonrasını hatırlamıyorum, ailemin yarısı vefat etti"
Deprem nedeniyle kaçarken ayağı kırıldığı için ailecek Silifke'de ikamet eden kızının yanına geldiklerini ve hastanede tedavisinin devam ettiğini dile getiren Ahmet Alaçay, "Deprem olduğunda oğlum "Baba, anne kaçın" diye bağırdı. Evden inmeye başladık. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Beni nasıl çıkardılar, dışarıya ne oldu bilmiyorum. Allah başa vermesin. Allah böyle bir afeti ülkemize bir daha göstermesin. Ailemin yarısı vefat etti. Kimseden haber alamıyorum, telefonlar çekmiyor. Elektrik ve şebeke yok. Şu an bildiğim amcamın oğlunun 2 kızı, eşimin yengesi, oğlu, torunları, gelini göçük altındalar. Arkadaşımın çocukları göçük altında. Daha ötesini de bilmiyorum" diyerek durumu anlattı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların huzurlu bir tatil geçirmesi amacıyla başlattığı asayiş ve trafik denetimlerine kesintisiz devam ediyor.Bayram tedbirleri kapsamında tüm birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamalar arife günü başladı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Süleymaniye Camii’nde bayram hutbesi okudu. Arpagus , "Bu bayram, imanda sebat eden Müminlerin, elinden ve dilinden emin olunan Müslümanların, barışın, kardeşliğin, huzur ve esenliğin yani İslam’ın bayramıdır
Ramazan Bayramı kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesinde bayramlaşma programı düzenlendi.Sabah saatlerinde düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, İlçe Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Ulutaş, İlçe Emniyet Müd
Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol üyeleri ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirerek vatandaşların ve görev başındaki personelin bayramını kutladı.Kaymakam Akkaya ilk olarak Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Rektör Uslu mesajında Ramazan ayının hoşgörü, dayanışma ve bereketin simgesi olduğunu belirterek, bu mübarek dönemin manevi değerleri
Niğde Valiliği, Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla il genelinde kapsamlı tedbirlerin alındığını açıkladı.Valilikten yapılan açıklamada, emniyet ve jandarma birimlerince asayiş ve trafik güvenliğini sağlamaya yönelik denetim
Niğde Valisi Sayın Nedim Akmeşe, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ramazan Bayramı’nın sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.Vali Akmeşe, mesajında rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın ardından birlik, beraberlik ve kardeşlik
Trabzon’un Araklı ilçe merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Bahçecik mahallesinin karlı tepelerinde mahalle arasında iki kafadar kardeş snowboard keyfi yaptı.Türkiye’de kayak yapılan diğer merkezlerin aksine sahile sadece 45 kilometre mesafede Trab
Bayram günü mahalle savaş alanına döndü: 3 ölü, 22 yaralı
Otomobilin çarptığı motosikletli tıp fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti
03Ankara’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
04Demirci dükkanında patlama: 1 ölü, 2 yaralı
05İran’ın İsrail’e saldırısında Mescid-i Aksa yakınlarına füze parçası düştü: 1 yaralı
06Bağdat Uluslararası Havalimanı’ndaki ABD üssüne İHA saldırısı
07İsrail’den Beyrut’taki Hizbullah hedeflerine yeni saldırı dalgası
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük