Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Siyaset 02 Nisan 2023 - 11:08 Yorum: 0

Hatice Hatun Külliyesi yoğun ilgi görüyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesinin okul dışı öğrenme ortamlarında ortaya koyduğu örnek eserlerden sadece bir tanesi olan Hatice Hatun Külliyesi'ne...

Hatice Hatun Külliyesi yoğun ilgi görüyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesinin okul dışı öğrenme ortamlarında ortaya koyduğu örnek eserlerden sadece bir tanesi olan Hatice Hatun Külliyesi'ne mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi sürüyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından şehrin eğitim ve sosyal yaşamına kazandırılan Hatice Hatun Külliyesi çocukların eğitim hayatına farklı bir pencere açıyor. Külliye içerisinde yer alan dersliklerde 4-6 yaş aralığındaki çocuklar manevi değerlere uygun olarak verilen eğitimlerle nitelikli bir şekilde geleceğe hazırlanıyor. Hatice Hatun Külliyesi'nde Millet Kıraathanesi ve Hanımlar Lokali de mahalleliden yoğun ilgi görüyor. Millet Kıraathanesi'ndeki etütlerden faydalanan öğrenciler de hizmetlerden oldukça memnun. İki adet 500 metrekarelik bina ve bir camiden oluşan ve donatılarıyla Hacıkaymak Mahallesi'nde hizmet veren külliye her yaştan kullanıcısının yüzünü güldürüyor.

"Hatice Hatun Külliyesi Çocuk Mektebi donanımlı nesiller yetiştiriyor"

Selçuklu Belediyesi'nin okul dışı öğrenme ortamları markalarından bir tanesi olan Hatice Hatun Külliyesi okul öncesi çocuklara manevi değerlere bağlı, nitelikli eğitim imkanı sunuyor. Külliye içerisinde yer alan Çocuk Mektebi ve Kur'an Kursu okul öncesi 4-6 yaş grubunu geleceğe değerlerinden kopmadan hazırlıyor. Çocuk Mektebi Külliyesi'nde "Elif" Atölyesi, "Ba" Atölyesi, El becerileri Atölyesi (ahşap), Kıssahan Atölyesi (kütüphane, drama), Oyun ve Rekreasyon Atölyesi (zeka oyunları) yer alıyor. Bu fonksiyonları ile öğrencileri iyi ve kaliteli insan olma yolunda geleceğe hazırlayan külliye velileri de unutmuyor ve yılın belli dönemlerinden veli-öğrenci ekseninde eğitimler de veriyor. Yıl boyunca yoğun bir ilgi ile nitelikli bir eğitim veren Hatice Hatun Çocuk Mektebi Külliyesi'nden 2018-2019 eğitim öğretim yılında bin 540, 2020-2021 eğitim öğretim yılında bin 604, 2021-2022 eğitim öğretim yılında ise 3 bin öğrenci yararlandı.

"Eğitimde marka eserler üretmeye devam edeceğiz"

Hatice Hatun Külliyesi'nin mahallede çocukları önceleyerek her yaştan insanın bir arada olduğu ve birlikte vakit geçirdiği örnek bir mekan olarak hizmete sunduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Belediye olarak okul dışı öğrenme ortamlarının çocuklarımızın eğitimlerine sunduğu katkıdan yola çıkarak hizmete kazandırdığımız Hatice Hatun Külliyesi'nde okul öncesi çocuklarımızı manevi değerlerimize ve geleneklerimize bağlı olarak geleceğe hazırlıyoruz. Külliyemizde küçük yaştaki çocuklarımız temel dini bilgiler, yaşam becerileri noktasında kendilerini geliştirirken dijital çağla entegrasyonunu da almış oldukları eğitimle sağlamış oluyorlar. Hatice Hatun Külliyesi'nde tasarlanan atölyelerin yeni bir neslin uyanışına ve gelişimlerine katkı sunacağına, geleceğin Türkiye'sinde, kendine yabancı olmayan nesiller yetiştireceğine olan inancımız tam. Selçuklu Belediyesi olarak bu gaye istikametinde çocuklarımızın bilgi, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesine imkân sağlamaya devam ederek onların daha modern, daha konforlu ortamlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri için fiziki altyapının geliştirilmesine önemli katkılar sunan çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber