Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:43 Yurtta hava durumu08:41 Bakan Işıkhan, Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına ka...08:28 Doğa harikası şelalede hafta sonu yoğunluğu08:12 ’Narkoçelik-14’ operasyonlarında 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin a...07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu
Yerel 29 Ekim 2014 - 14:23 Yorum: 0

Hayrabolu'da, tarla faresiyle mücadele çalışmaları

TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu ilçesinde, tarla faresi ile mücadele çalışmaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce toplantı düzenlendi.Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Hayrabolu'da, tarla faresiyle mücadele çalışmaları

TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu ilçesinde, tarla faresi ile mücadele çalışmaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce toplantı düzenlendi.

Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, ziraat mühendisi Mehmet Kızılkulak, tarla faresinin sayısında son yıllarda ciddi bir artış görüldüğünü ve ekili alanlara büyük zararlar verdiklerini belirtti.

Tarla faresinin Türkiye'nin bütün bölgelerinde bulunduğunu ifade eden Kızılkulak, "Tarla farelerinin vücutları hantal görünümlü olup, başları gövdeye göre iri, kuyruk vücut uzunluğuna göre kısadır. Vücut uzunluğu 9 ila 18 santimetre arasındadır. Tarla fareleri toprak altında açtıkları 10-70 cm derinliğindeki yuvalarda aile düzeni içinde yaşarlar. Yuvalar galerilerle birbirlerine bağlıdır" dedi.

Tarla faresinin, buğday, arpa, çavdar, yulaf, pirinç, mısır, baklagiller, endüstri ve yağlı tohumlar gibi tarla bitkilerine, meyve sebze bahçelerine, çayır, mera alanlarından genç ormanlara kadar her türlü bitki için zararlı olduğunu ifade eden Kızılkulak, "Tarla faresi ile en uygun ve etkili mücadele zamanının tarla farelerinin kıştan çıktıkları ilkbahar dönemi olduğunu, ancak fare yoğunluğu fazla ise sonbahar döneminde de mücadele yapılabileceğini belirterek,tarla farelerinin doğal düşmanı, kedi, köpek, tilki, gelincik, sansar, baykuş, leylek, atmaca, doğan, şahin ve yılandır" diye konuştu.

Toplantıya, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü M.Hanefi Türkaslan, Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Şenol ile mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber