Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Ekonomi 25 Ocak 2025 - 16:46 Yorum: 0

Hayvansal ürün ve su ürünleri üretimi döviz olarak ülke ekonomisine geri döndü

Samsun’dan yurt dışına gerçekleştirilen 856 hayvansal ürün ve su ürünleri ihracatından 53 milyon dolar, 31,3 milyon euro ve 26,8 bin sterlinlik döviz geliri elde edildi.Su ürünü ihracatı kapsamında 2024 yılında Samsun’dan 14 milyon 87...

Hayvansal ürün ve su ürünleri üretimi döviz olarak ülke ekonomisine geri döndü

Samsun’dan yurt dışına gerçekleştirilen 856 hayvansal ürün ve su ürünleri ihracatından 53 milyon dolar, 31,3 milyon euro ve 26,8 bin sterlinlik döviz geliri elde edildi.
Su ürünü ihracatı kapsamında 2024 yılında Samsun’dan 14 milyon 87 bin dolar balık unu-yağı ihracatı, 31,4 milyon dolar 30,7 milyon euro ve 4,1 milyon TL’lik balık ihracatı, 64,3 bin dolar, 88,5 bin euro ve 26,8 bin sterlinlik tıbbi sülük ihracatı, 3,5 milyon dolarlık deniz salyangozu olmak üzere 596 ihracat ve 11 bin 573 tonluk su ürünleri ihracatından toplam 49,1 milyon dolar, 30,8 milyon euro, 26,8 bin sterlin ce 4,1 milyon TL’lik ihracat gerçekleştirildi. Yine 2024’te hayvansal ürün ihracatı kapsamında ise 30 ton bal ihracatı, bin 738 ton kanatlı hayvan ürünü ihracatı ve 29 ton hayvansal yan ürün ihracatından olmak üzere toplam 3,9 milyon dolar ve 564 bin euroluk ihracat yapıldı.
Hayvansal ürün ve su ürünü ihracatı kapsamında Samsun’dan 2024 yılında gerçekleştirilen 856 ihracattan ülke ekonomisine toplam 53 milyon dolar, 31,3 milyon euro, 26,8 bin sterlin ve 4,1 milyon TL’lik gelir sağlanmış oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber