MENÜ

Haziran ayında 1,91 trilyon TL tutarında ödeme kartla yapıldı

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Haziran ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artarak 1,91 trilyon TL oldu.Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Haziran ayına ilişkin...

Yayınlanma: 21 Temmuz 2025 08:56 Güncelleme: 01 Eylül 2025 18:32
Haziran ayında 1,91 trilyon TL tutarında ödeme kartla yapıldı

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Haziran ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artarak 1,91 trilyon TL oldu.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Haziran ayına ilişkin kartlı ödeme verilerini açıkladı. Buna göre Haziran ayında 1,91 trilyon TL tutarında 1,70 milyar adet kartlı ödeme işlemi gerçekleşti. Mağaza içi yapılan her 5 kartlı ödemeden 4’ü temassız gerçekleşti. İnternetten kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 büyüme ile 557,3 milyar TL oldu.
Kart sayıları gelişimi
Haziran ayı itibarıyla Türkiye’de kredi kartı sayısı 135,2 milyon, banka kartı sayısı 214,4 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 103,9 milyon adet oldu.
2024 yılının Haziran ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 9’luk, banka kartı adedinde yüzde 12’lik, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 8’lik artış yaşandı.
Toplam kart sayısı ise 453,5 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış gösterdi.
Kartlı ödeme tutarı gelişimi
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Haziran ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artarak 1.911,4 milyar TL oldu.
Kartlı ödemelerin 1.611,1 milyar TL’si kredi kartları ile yapılırken 288,3 milyar TL’sinde banka kartları, 12,0 milyar TL’sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartı ile yapılan ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 52, banka kartı ile yapılan ödemelerde yüzde 55 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde -51 oldu.
Kartlı ödeme işlem adedi gelişimi
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Haziran ayında yapılan toplam ödeme adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 1,7 milyar adet oldu.
Kartlı ödemelerin 980,1 milyon adedi kredi kartları ile yapılırken 672,1 milyon adedinde banka kartları, 48,6 milyon adedinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartları ile yapılan ödeme adetlerinde büyüme oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10, banka kartları ile yapılan ödeme adetlerinde yüzde 21 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme adetlerinde ise bu oran yüzde -56 oldu.
İnternetten kartlı ödeme tutarı gelişimi
İnternetten kartlı ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 artarak 557,3 milyar TL’ye yükseldi. İnternetten yapılan kartlı ödemelerin toplam içindeki payı ise yüzde 29 oldu.
İnternetten kartlı ödeme adedi gelişimi
İnternetten kartlı ödeme adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artarak 222,4 milyon adede yükseldi. İnternetten yapılan kartlı ödemelerin toplam içindeki payı ise yüzde 13’tür.
Temassız ödeme tutarı gelişimi
Kartlarla yapılan temassız ödeme adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 1.151,6 milyon adet oldu. Temassız ödeme tutarı ise geçen yılın aynı dönemine yüzde 58 artarak 648,6 milyar TL oldu. Haziran ayında mağaza içi yapılan her 5 kartlı ödemeden 4’ü temassız gerçekleşti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Asgari Ücret Komisyonu yarın toplanıyor

Asgari Ücret Komisyonu yarın toplanıyor

Yeni yılda uygulanacak olan en düşük ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek.Yeni yıla sayılı günler kalırken, milyonların gözü belirlenecek olan asgari ücrete çevrildi. Yaklaşık 8 milyon çalışanı doğru

Anne ile kızının hayali Seç Market ile gerçeğe dönüştü

Anne ile kızının hayali Seç Market ile gerçeğe dönüştü

Denizli’de oturan ve baba mesleğini yaşatan Anne Neşe Alev ve kızı Nedime Alev’in hayali Seç Market ile gerçek oldu.Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından "Bir Mesaj, Bir Hayal, Bir Seç Market" ba

Tasarruf sahibi her 5 kişiden 1’i hisse senedi, borsa veya fonları tercih ediyor

Tasarruf sahibi her 5 kişiden 1’i hisse senedi, borsa veya fonları tercih ediyor

ING Türkiye, Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2025 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, her iki katılımcıdan birinin tasarrufu bulunuyor. 18-24 yaş grubunda tasarruf sahipliğinin, önceki çeyreğe göre 10 puan artarak yüzde 47’ye ul

Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı

Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı

Ekim ayında ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 15 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı Ticaret Satış Hacim Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre ticaret satış hacmi, 2025 yılı Ekim ayında bir önceki

Türkerler Enerji Grubu’ndan Türkiye’nin En Büyük Rüzgâr Yatırımı: Sivas’ta 500 MW YEKA RES 2025 Projesi

Türkerler Enerji Grubu’ndan Türkiye’nin En Büyük Rüzgâr Yatırımı: Sivas’ta 500 MW YEKA RES 2025 Projesi

Türkerler Enerji Grubu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen YEKA RES 2025 yarışmasında Sivas’ta 500 MW kapasiteli rüzgâr enerjisi sahasının ihalesini kazanarak, Türkiye’de tek fazda hayata geçirilecek en büyük rüzgâr enerjisi projesi

Serbest piyasada döviz fiyatları

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 42,6140 liradan, euro ise 49,9090 liradan güne başladı.İstanbul Kapalıçarışı’da 42,6120 liradan alınan dolar 42,6140 liradan, 49,9070 liradan alınan euro ise 49,9090 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 42,60 liradan, euro ise 49,62 liradan satılm

BAKA bölgenin ekonomik geleceğini şekillendiriyor

BAKA bölgenin ekonomik geleceğini şekillendiriyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) öncülüğünde yürütülen TR61 Bölgesi Akıllı Uzmanlaşma Stratejisi (S3) Platformu ikinci toplantısı, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle yürütülen ve

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü: "Kamuda ihtiyaçların yerli üretimle karşılanması özel sektör ve tüm tedarik zinciri açısından hayati öneme sahip"

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü: "Kamuda ihtiyaçların yerli üretimle karşılanması özel sektör ve tüm tedarik zinciri açısından hayati öneme sahip"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Güçlü, "Kamuda ihtiyaçların yerli üretimle karşılanması, yalnızca kamu kurumları için değil; özel sektör ve tüm tedarik zinciri açısından hayati öneme sahip" dedi.ATO ile Devlet Malzeme Ofisi (DMO)

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:01
Güneş 07:29
Öğle 12:26
İkindi 14:53
Akşam 17:14
Yatsı 18:37

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
34
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
33
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
26
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
25
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
19
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
17
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
16
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
15
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
14
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
8