Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 31 Mart 2023 - 16:23 Yorum: 0

Heathrow Havalimanı’nda 10 günlük grev

İngiltere'deki Heathrow Havalimanı'ndaki güvenlik çalışanları 10 günlük greve başladı.

Heathrow Havalimanı’nda 10 günlük grev

İngiltere'deki Heathrow Havalimanı'ndaki güvenlik çalışanları 10 günlük greve başladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow Havalimanı, işçi sendikalarıyla ücret artışı konusunda anlaşmaya varamadı. İşçi sendikası Unite'den yapılan açıklamada, havalimanı yönetiminin maaş teklifini beklenilen oranda iyileştirememesi nedeniyle görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı ifade edildi. Uzlaşmanın sağlanamamasının ardından havalimanındaki bin 400 güvenlik çalışanı, sendikanın çağrısı üzerine bugün 10 günlük greve başladı.

Heathrow Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, yolcuların grevden etkilenmemesi için acil durum planının devreye sokulduğu ve havalimanının normal şekilde çalışmaya devam edeceği kaydedildi. Grev sürecinde yolculara hizmet vermek amacıyla bin çalışanın ve yönetim ekibinin terminallerde görevlendirileceğini ifade eden havalimanı sözcüsü, "Meslektaşlarımızın çoğunluğunun grevi desteklemediğini biliyoruz" dedi.

British Airways tarafından yapılan açıklamada, 9 Nisan'da sona erecek grev nedeniyle günde 32 uçuşun iptal edileceği belirtildi. Havalimanı yönetimi, yolcuları havaalanına gitmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyararak, yolculardan kısa mesafeli uçuşlardan en geç 2 saat önce, uzun mesafeli uçuşlardan ise en az 3 saat önce havalimanına gelmelerini istedi.

Heathrow Havalimanı, sendikalar ile yapılan görüşmelerde maaşlarda 1 Ocak itibarıyla geriye dönük yüzde 10'luk artış ve bin sterlinin üzerinde toplu bir ödeme teklif ettiğini açıklamıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber