Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan iş adamı Rauf Karancı 2 yıl önce kiraladığı evinin tanımadığı birine kiralandığını öğrendi.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan iş adamı Rauf Karancı 2 yıl önce kiraladığı evinin tanımadığı birine kiralandığını öğrendi. Sahibi olduğu evin kapısını çalınca kiracısının evini bir başkasına kiraladığını öğrenen adam, eski kiracısı S.B. tarafından dolandırıldığını iddia etti.
Marmaris'in Armutalan Mahallesi'nde üç katlı bir apartmanın birinci katında bulunan eşyalı dairesini iki yıl önce kargo firmasında çalıştığını bildiği S.B.'ye kiraladığını belirten ev sahibi Rauf Karancı "İki yıl önce S.B. isimli şahıs ve ailesine evimi kiraya verdim. Bir yıllık sözleşmemiz vardı, sözleşme geçen yıl dolmuştu ancak bir yıl daha devam ettiler. Sözleşmenin bitmesine üç gün kala kendisi ile irtibata geçmeye çalıştım, üç aydır da kirayı ödemiyordu, açmayınca eve gittim kapıyı başkası açtı. Bu evi kiraladıklarını söylediler. Ben 2 bin 550 lira kiraya vermiştim, bu şahıs başka birisine 5 bin liraya kiraya vermiş, üstelik bir yıllık kirayı da peşin almış" dedi.
Ev sahibi Karancı, "Evi kiralayan şahıslara sorduğumda emlakçı aracılığı ile bulduklarını, eski kiracının kendisini ev sahibi gibi göstererek kontrat imzaladığını ve yıllık kirayı ile emlakçı komisyonunu peşin ödediklerini söylediler" diyerek, hem kendisinin hem de evi kiralayanın mağdur olduklarını belirtti.
Elinde S.B. ile daha önce yaptıkları kira kontratı ve tahliye taahhütnamesi bulunan ev sahibi Rauf Karancı "İnsanlar da mağdur oldu, ben de mağdur oldum. Emlakçıdan ev kiralanması kontrat imzalanması normal bir durum. Karşı tarafın şüphelenmemesi gayet doğal, ancak emlakçının bu durum karşısında uyarması ve tapu senedini, Dask belgesini görmesi gerekiyordu. Böyle durumlar yaşanıyor artık kimsenin kimseye güveni kalmadı, gerekli yerlere başvurularımı yapacağım. Eski kiracım hakkında suç duyurusunda bulunacağım kimse mağdur olmasın" dedi.
"Kiracılar da ev sahipleri de dikkat etsin"
Marmaris'te 15 yıldır emlak sektöründe çalışan gayrimenkul firması yetkilisi Secattin Aytan ise, "Kiracının oturduğu evde sadece kendisi oturabilir, bir başkasına kiralaması kesinlikle yasal değil. Bizler ev sahibi ile kiracıyı tanıştırıp kira kontratlarını, taahhütnamelerini yapıyoruz. Kiracının ev sahibinden kontratı ve evin Dask belgesini alarak elektrik, su gibi faturalarını üzerine alması, ikamet belgesi almak için bağlı bulunduğu muhtarlığa giderek kaydını yaptırmasını, emniyet birimlerine bildirilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Ev sahibi kiraya vereceği evin eskiden tapu senet örneği istenirdi, şimdi Dask belgesi evin onun olduğunu belgelediği için yeterli oluyor" bilgisini vererek, her iki tarafın da dolandırılmaması adına belgeleri kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.
"Bu olay emlakçı hatası"
Gayrimenkul danışmanı Aytan, "Rauf Karancı'nın başına gelen talihsizlikte emlakçı arkadaşımızın dikkatsizliği, her sahibiyim diyenin evini belgelerini görmeden kiraya vermiyoruz. Bu tamamen polisiye bir olay olmuş" diyerek, meslektaşlarını da bu konuda uyardı.
Kiracısı S.B. tarafından dolandırıldığını iddia eden Karancı da eski kiracısına ulaşmaya çalıştığında sürekli kendisini atlattığını, kiraya veren emlak firması ile görüştüğünde bir karışıklık olduğunu ve zararının telafi edileceğini söylediklerini belirtti. Ev sahibi Rauf Karancı evine yerleşen ailenin mağdur olmaması için de elinden geleni yaptığını, yeni kontrat düzenleyerek yeniden aynı kişiye bir yıllık kiraya vereceğini ama sonrası için artık güveninin kalmadığını ifade etti.
Konya’da babasını boğarak öldüren katil zanlısı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Olay, geçtiğimiz pazar günü merkez Meram ilçesi Sahibiata Mahallesi Denizciler Sokak’ta bulunan 3 katlı binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, e
Antalya’nın Alanya ilçesinde bir evde çamaşır makinesinden çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu.Olay, saat 16.30 sıralarında Çarşı Mahallesi Kirazlar Sokak’ta bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ev sahibi çamaşır makinesi
Manisa’nın Salihli ilçesinde 4 gün önce kaybolan amatör dağcı Umut Tanrıkulu (53), İzmir’in Kiraz ilçesinde bir bağ evinde sağ salim bulundu. Tanrıkulu Kiraz Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesi sonrası Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi al
Ankara’da doğal gaz sızıntısına maruz kalmaları sonucu vefat eden baba ile zihinsel engelli kızı son yolcuğuna uğurlandı.Olay, dün akşam Yenimahalle’de yer alan bir sitede meydana geldi. Alınan bilgilere göre, evdeki eşinden ve kızından haber alamayan Bey
İstanbul’un Bağcılar ilçesinde yangın tüpü dolumu yapılan bir iş yerinde gaz sızıntısı nedeniyle 2 işçi zehirlendi. Olaya müdahale etmek isteyen 6 sağlık personeli de sızıntıdan etkilendi. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kur
Uşak’ta yeğeni tarafından tabancayla yaralanan 23 yaşındaki dayı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.Olay, Uşak’ın Sivaslı ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, R.U.’nun (20) annesine ait olan bir işletmede henüz bilinmeyen bir nedenle da
Van’ın Erciş ilçesinde iki grup arasında çıkan taşlı sopalı kavgada 3 kişi yaralandı.Edinilen bilgilere göre kavga, Erciş şehir merkezindeki Kışla Caddesi üzerinde çıktı. Kimliği belirlenemeyen iki grup arasında çıkan ve taş ile sopaların kullanıldığı kav
Ankara’nın Akyurt ilçesindeki bir sağlık ocağı önünde yaşanan olayda, muayene olmak için sağlık ocağına gelen kadın motosikletli, yol kenarında park halindeki araca çarptı.Olay, Ankara’nın Akyurt ilçesindeki bir sağlık ocağının yanında meydana geldi. Edin
MSÜ Rektörü Erhan Afyoncu: "Müyesser Yıldız’ın Namık Öztürk’e dayanarak ileri sürdüğü iddiaların tamamı yalandır"
Bahçesaray’da yola çığ düştü
03Yüksekova’da kar yağışı etkili oldu
04Hatay’da otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
05İstanbul Valiliği’nden Resul Emre Şahan’ın mahkemede savunmasındaki iddialara ilişkin açıklama
06Van’da çöp kamyonu alev alev yandı
07Mobilya atölyesinde yangın
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük