Gümüşhane'de yaşayan 84 yaşındaki emekli milli eğitim müdürü Yusuf Sadık, gazetecilik, yazarlık ve yöneticilik vasıflarının yanında müziğe olan...
Gümüşhane'de yaşayan 84 yaşındaki emekli milli eğitim müdürü Yusuf Sadık, gazetecilik, yazarlık ve yöneticilik vasıflarının yanında müziğe olan ilgisi, renkli kişiliği ve bitmeyen enerjisiyle dikkat çekiyor.
Merkeze bağlı Dörtkonak köyünde dünyaya gelen Sadık, aile büyüklerinin de yönlendirmesiyle imkansızlıklar içerisinde eğitimini tamamlayarak öğretmenlik hayatına adım attı.
Erzurum'dan 66 yıl önce mezun olduğu okulun ardından öğretmenlik mesleğine adım atan Sadık, köy çocuklarının okullaşması, eğitim öğretim hayatına girmesi için çaba gösterdi ve mezun ettiği öğrencilerinin birçoğu öğretmen oldu.
1962 yılında yüksekokulu da bitiren Sadık, ardından başladığı yöneticilik hayatının son 14 yılında Gümüşhane, Eskişehir, Tunceli, Siirt, Bingöl ve Ağrı'da İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı.
Bugünkü Gümüşhane Üniversitesi'nin temeli olan Gümüşhane Meslek Yüksekokulu'nun kurucu müdürlüğünü de yapan Sadık, 1998 yılında 41 yıllık meslek hayatını sonlandırarak emekli oldu.
"Bir insanın işi olmalı bir de uğraşı olmalı" sözünü kendisine ilke edinen ve emekliğinin ardından kendisini müzik aletleri yapımına veren Sadık, Karadeniz kemençesi ve kemançe yapımının yanı sıra mandolin, cümbüş ve ud da çalıyor.
Emekli olduktan sonra kentin köklü gazetelerinden Demokrat Gümüşhane Gazetesinde 20 yıl boyunca köşe yazıları yazan ve yöneticilik yaparak gazeteciliğe adım atan Sadık, bir süre Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetinin başkanlığını da yaparak cemiyetin kurumsallaşması noktasında önemli işlere imza attı.
"Öğretmenlerin eseri öğrencilerin üzerinde oluşturduğu sevgidir"
Bugüne kadar kaleme aldığı köşe yazılarını insanlığın hizmetine sunmak için kitaplaştırmaya karar veren ve elindeki arşivlerden, notlardan toparlayarak 4 kitabı okuyucusuyla buluşturan Sadık, "Öğretmenlerin eseri öğrencilerin üzerinde oluşturduğu sevgidir. Ben en son 5-8 Haziran tarihlerinde İstanbul'da 40 yıl önceki öğrencim geldi ve karşılaştık. İnsan mutluluktan uçuyor bu durumlarda. Onun verdiği haz ve geriye dönük o günleri hatırlamak olağanüstü insanlık duygusu geliştiriyor ve olumlu düşünmenin yolunu açıyor" dedi.
"İnsanlığa hizmeti olmayanların ölmeye hakları yoktur"
Tüm gençlere özellikle yetinme duygusunu yenmeyi tavsiye eden Sadık, "Okul bitiren gençlerle konuşurken ilerisini düşünmedikleri görüyorum. Sığınılacak en büyük limanın okumak olduğunu bilerek doğru yorum yapmaları için okumalarını tavsiye ediyorum. Bütün kapıları açılan anahtar bilimdir, bilimin de adresi okumaktır ve bu da kitaptan öğrenilir. İnsanların hayatta bir işe yaramalarını düşünen insanlardanım. Bu dünyadan giderken öğretmense memleketime öğretmenlik yapabildim demeli, bir varlıklı insan ben memleketimin insanlarına şunları hizmetine sundum diyebilmeli. İnsanlığa hizmeti olmayanların ölmeye hakları yoktur diyorum" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük