Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 9. Hemşehri Dernekleri Festivali, Yurt Dışı Türkler ve Dernekleri ile Yöresel Kültürler Buluşması’nın kapanış programı gerçekleştirildi.Türkiye’nin dört bir yanından Gazian...
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 9. Hemşehri Dernekleri Festivali, Yurt Dışı Türkler ve Dernekleri ile Yöresel Kültürler Buluşması’nın kapanış programı gerçekleştirildi.
Türkiye’nin dört bir yanından Gaziantep’e gelerek burada yaşamını sürdüren hemşerilerin kültürel değerlerini tanıtma fırsatı bulduğu festival, kentlilik bilincinin güçlenmesine ve toplumsal dayanışmanın artmasına katkı sağladı. Festival süresince alanda yer alan 65 standı ziyaretçiler ilgiyle takip etti.
Festivaldeki dernekler adına fidanlar toprakla buluştu
Festivalin kapanış programı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan kısa film gösterimiyle başladı. Büyükşehir Belediyesi, festival kapsamında çevreye ve geleceğe iz bırakmak amacıyla dernekler adına fidan dikimi gerçekleştirdi. Program sonunda dernek başkanlarına, dikilen fidanlara ilişkin ağaç dikim belgeleri takdim edildi.
"Gaziantep modeli, birlikte rahmetin adıdır"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 9. Hemşehri Dernekleri Festivali’nin kapanış programında yaptığı konuşmada, Gaziantep’in kültürel zenginliğini ve birlikte çalışma modelini vurguladı. Şahin, "Gaziantep Modeli, birlikte rahmet var anlayışıyla büyüyen, çalışmayı ve dayanışmayı esas alan bir modeldir" dedi.
Konuşmasında Gaziantep’in tarihinden ve kültürel mirasından örnekler veren Şahin, kentin mozaiğinin, çeşitliliği ve uyumu temsil ettiğini belirterek, "Roma döneminde mozaikler yedi sekiz renkten oluşurken, bizim mozaiğimiz on iki, on üç renkten meydana geliyor. Bu bizim farkımız, bu bizim zenginliğimiz" diye konuştu.
"Festivalde büyük bir sinerji oluştu"
Festival boyunca sergilenen dayanışma ve birlikteliğin önemine değinen Şahin, "Bu festivalde büyük bir sinerji vardı. Hep birlikte el ele vererek oluşturduğumuz bu enerji, Gaziantep’in kardeşlik kültürünü yükselten çok kıymetli bir değere dönüştü. Festivalimiz her yıl büyüyerek yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı.
"Aşure gibi harmoniyle büyüyoruz"
Konuşmasının devamında festivalin anlamına değinen Şahin, "Bir aşureyi lezzetli yapan içindeki çeşitliliktir. Farklı kültürlerimiz bu festivalde bir araya geldi ve şehrimizin sosyal dokusuna katkı sundu. Her birimiz ayrı bir lezzetiz. Birlikte olduğumuzda o aşurenin tadı çıkar" dedi.
"Gaziantep modeli tüm Türkiye’ye örnek olmalı"
Gaziantep’in sanayi, tarım ve kültürel değerlerinin birlikte büyüdüğünü belirten Şahin, Gaziantep Modeli’nin Türkiye için önemli bir koordinasyon ve verimlilik modeli olduğunu dile getirerek, "Organizede çalışan işçiden küçük sanayide kaynak yapan ustaya, çiftçimizin tarladaki emeğine kadar her alanda kardeşliğin ve birlikte üretmenin izlerini görüyoruz" şeklinde konuştu.
"Birlikte yaptığımız her işte kardeşlik inşa ediyoruz"
Festivalde yapılan tüm çalışmaların, birlikte üretme ve paylaşma kültürünün örnekleri olduğunu vurgulayan Şahin, "Birlikte yapılan bir plan, kaynatılan bir helva, içilen bir çay, oynanan bir halay, hepsi Gaziantep’in kültürel gücünü ve kardeşlik hukukunu yansıttı" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasının ardından dernek ve kurum temsilcilerinin sorularını cevapladı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Kayseri’de müzik öğretmenliği yapan Tarık Şentürk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Maarif Öğretmenler Grubu Halk Oyunları Topluluğu ekibinde öğrencilerinin yanı sıra eğitim verdiği meslektaşları ile toplamda 14 ekiple girdiği Halk Oyunl
Aydın’ın Söke ilçesinde, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirildi.Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda doğa bilinci ve çevre duyarlılığını artırmaya yönelik çalışmalar tüm Türkiye’de olduğu gibi Söke
Türkiye Odalar ve Borsalaar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; Kayseri Pastırması’nın Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan 46. ürün olduğunu duyurdu.Sosyal medya hesabından "Memleketim Kayseri’ye ve ülkemize hayırlı olsun" başlığıyla paylaşı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) Türk tarihinin iki dönüm noktası olan "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü" ile "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri, yoğun katılımla gerçekleştirildi.Programın açılış konuşmasını yap
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, yapılan yüzde 15’lik zammın artan maliyetler sebebiyle kısa zamanda etkisini yitirdiğini ifade ederek, "Son 6 ayda motorin fiyatlarında yüzde 30’un üzerinde artış oldu. Esnafımızın artan mal
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde 16’ncı kattan düşerek hayatını kaybeden yapımcı Erol Köse, Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.Sarıyer ilçesi Maslak Mahallesi’nde dün 40 katlı bir binanın 16’ıncı katından dü
Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Orta Doğu’da yaşanan çatışmalar nedeniyle enerji acil durumu ilan etti.ABD-İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırılarının etkileri yayılıyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. Orta Doğu’daki çatış
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askeri araç kazasında bir askerin şehit olduğu duyurdu.MSB, Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde meydana gelen askeri araç kazasında Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay’ın şehit olduğunu bildirdi. MSB’den yapılan yazılı açıklamada, "Ağr
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük