MENÜ

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek: “15 yıldır süren kentsel dönüşüm mağduriyeti sona ermeli”

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi Manisalı Ali Bey Caddesi'nde yıllardır tamamlanmayı bekleyen kentsel dönüşüm sürecinde hak sahibi vatandaşların yaşadığı mağduriyete dikkati çekerek, konutların bir an

Yayınlanma: 04 Temmuz 2026 10:56 Güncelleme: 04 Temmuz 2026 11:50
HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek: “15 yıldır süren kentsel dönüşüm mağduriyeti sona ermeli”

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi Manisalı Ali Bey Caddesi'nde yıllardır tamamlanmayı bekleyen kentsel dönüşüm sürecinde hak sahibi vatandaşların yaşadığı mağduriyete dikkati çekerek, konutların bir an önce hak sahiplerine teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Yaklaşık 15 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evlerinin tapularını Büyükşehir Belediyesi'ne teslim eden hak sahipleri, aradan geçen süreye rağmen yeni konutlarına kavuşamadı.

Bölgede tamamlanan konutların uzun süredir teslim edilmediğini belirten vatandaşlar, yıllardır kira ödemek zorunda kaldıklarını ve sürece ilişkin belirsizliğin devam ettiğini ifade etti.

Mahallede bir araya gelen hak sahipleri, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) tepki göstererek, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini ve konutlarının bir an önce teslim edilmesini istedi.

Hak sahipleri, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini, teslim edilmeyen konutlara ilişkin sürecin kamuoyuna şeffaf şekilde açıklanmasını ve yıllardır bekledikleri konutlara kavuşturulmayı talep etti.

Bölgeye giderek hak sahipleriyle bir araya gelen HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, vatandaşların taleplerini dinledi, tamamlanan ancak kullanılmayan konutların bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Mahallede açıklama yapan Beyazçiçek, bölgede uzun yıllardır devam eden mağduriyetin artık çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek, vatandaşların yıllar önce evlerini teslim ettiğini ve verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediğini söyledi.

Burada yıllardır devam eden ve artık vicdanları yaralayan büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Beyazçiçek, “Yaklaşık 15 yıl önce vatandaşlarımızla sözleşmeler yapıldı. İnsanlar evlerini teslim etti, fedakarlık yaptı, sabır gösterdi. Kendilerine verilen sözlerin tutulacağına inandı. Bugün ise görüyoruz ki konutların önemli bir bölümü tamamlanmış olmasına rağmen çok sayıda hak sahibi hala evine kavuşabilmiş değil.” diye konuştu.

  • “Bu tablo hem vatandaşın hakkının gasp edilmesi hem de milli servetin heba edilmesidir”

Beyazçiçek, tamamlanan konutların uzun süredir boş bekletildiğini vurgulayarak "Bir tarafta insanlar kira yükü altında eziliyor, diğer tarafta tamamlanmış konutlar kaderine terk ediliyor. Bu tablo hem vatandaşın hakkının gasp edilmesi hem de milli servetin heba edilmesidir." dedi.

Hak sahiplerinin aktardığı bilgilere göre 682 dairenin yaklaşık 250'sinin teslim edildiğini, Manisalı Ali Bey Caddesi'ndeki birçok hak sahibinin ise konutuna kavuşamadığını belirten Beyazçiçek, "Eğer bu bilgiler doğruysa, bunun mutlaka şeffaf bir şekilde açıklanması ve kamu vicdanını tatmin edecek adımların atılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Hak sahibi vatandaşlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğinin altını çizen Beyazçiçek, TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına teslim edilmeyen konutlara ilişkin sürecin kamuoyuyla paylaşılması ve hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu.

Beyazçiçek, konuşmasının şöyle sürdürdü:

"Biz bu mağduriyet giderilinceye kadar konunun takipçisi olmaya, hemşehrilerimizin sesi olmaya ve hakkı savunmaya devam edeceğiz. Çünkü adalet geciktiğinde mağduriyet büyür; devlet ise vatandaşına verdiği sözü zamanında yerine getirdiği ölçüde güçlüdür."

  • Hak sahipleri 15 yıldır konutlarını bekliyor

Mahalle sakinleri ise yaklaşık 15 yıl önce belediye tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evlerini teslim ettiklerini, sürecin daha sonra TOKİ tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Hak sahipleri, aradan geçen yıllara rağmen konutlarına yerleşemediklerini, süreç boyunca belediye ve TOKİ'den yeterli bilgi alamadıklarını ifade etti.

Vatandaşlar, bölgede inşa edilen 682 daireden yaklaşık 250'sinin teslim edildiğini, Manisalı Ali Bey Caddesi'nde bulunan hak sahiplerinin ise konutlarına kavuşamadığını belirterek, yıllardır kira ödemek zorunda kaldıklarını ve belirsizliğin sona erdirilmesini istedi.

Mahalle sakinleri, hak sahibi olan tüm vatandaşların ayrım gözetilmeksizin konutlarına yerleştirilmesini ve kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini talep etti.

ETİKETLER: Adana, Seyhan, Toki, Ev, HÜDA PAR
KAYNAK: ILKHA

İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Emirates Stadyumu’ndan Türk Rivierası’na, Büyük Sahnelerden Özel Deneyimlere: Search ’n Stuff’ın Yeni Rotası

Emirates Stadyumu’ndan Türk Rivierası’na, Büyük Sahnelerden Özel Deneyimlere: Search ’n Stuff’ın Yeni Rotası

Haziran’da Londra’daki Emirates Stadyumu’nda, Ekim’de ise Antalya’daki Balmy Foresta’da Birleşik Krallık, Avrupa, ABD ve Türkiye’den arama ve yapay zekâ uzmanlarını ağırlayan topluluk odaklı etkinlik serisi, şimdi daha derinlikli formatlara geçiyor

Bursa’da savunma sanayii maskesiyle dolandırıcılık operasyonu

Bursa’da savunma sanayii maskesiyle dolandırıcılık operasyonu

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, savunma sanayii alanında faaliyet gösteren hayali bir şirket adı altında internet sitesi kurarak vatandaşları dolandırdığı öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalarda ş

Türkiye, Katar, Pakistan ve Endonezya arasında Bedir Mutabakatı imzalandı

Türkiye, Katar, Pakistan ve Endonezya arasında Bedir Mutabakatı imzalandı

Bedir Mutabakat Zaptı, Katar Devleti Savunma Bakanlığı, Endonezya Savunma Bakanlığı, Pakistan Savunma Bakanlığı ve Türkiye Millî Savunma Bakanlığı arasında imzalandı. Mutabakata Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Sa

Umut Kervanı'ndan Akçakale'deki ihtiyaç sahiplerine et yardımı

Umut Kervanı'ndan Akçakale'deki ihtiyaç sahiplerine et yardımı

Umut Kervanı Akçakale Temsilciliği tarafından yürütülen yardım çalışmaları kapsamında, bir hayırseverin adak kurbanı bağışıyla hazırlanan etler, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Vakıf yetkilileri, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yöneli

Diyarbakır'da çeşitli suçlardan aranan 85 kişi yakalandı

Diyarbakır'da çeşitli suçlardan aranan 85 kişi yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, suçların önlenmesi ve haklarında yakalama emri bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, çeşitli suçlardan aranan 85 kişiyi yakaladı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden 7 iddiaya yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden 7 iddiaya yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 216 sayılı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı. Bültende, kamuoyunda ve sosyal medyada gündeme gelen 7 iddiaya ilişkin açıklamalara yer verilerek söz konusu paylaşımların gerçeğ

WFP’den Gazze uyarısı: Gıda yardımları önemli ölçüde azalacak

WFP’den Gazze uyarısı: Gıda yardımları önemli ölçüde azalacak

Gazze’de gıda yardımlarının sürdürülmesi, Dünya Gıda Programı’nın yaşadığı finansman sıkıntısı nedeniyle güçleşiyor. WFP, yaptığı açıklamada, bütçedeki ciddi yetersizlik yüzünden Gazze Şeridi genelinde sağladığı gıda desteğini büyük ölçüde azaltmak zorund

Fergani'nin altıncı uydusu yörüngesine yerleşti

Fergani'nin altıncı uydusu yörüngesine yerleşti

Baykar'ın açıklamasına göre, ABD'deki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü'nden 20 Ekim'de fırlatılan FRG-100D4, yaklaşık 63 dakika sonra fırlatma aracından ayrıldı. Türkiye saatiyle 15.07'de gerçekleşen ayrılmanın ardından uydu, hedef yörüngesine başarıyl

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
19
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
13
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
9
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3