HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Halil Şakak, Şanlıurfa Şehir Hastanesi karşısında bulunan Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait arazinin geleceğine ilişkin kamuoyunda yer alan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu arazinin özelleştirileceği veya fark
HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Halil Şakak, Şanlıurfa Şehir Hastanesi karşısında bulunan Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait arazinin geleceğine ilişkin kamuoyunda yer alan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Söz konusu arazinin özelleştirileceği veya farklı kurumlara devredileceği yönündeki iddialara ilişkin bugüne kadar yetkili kurumlardan net bir açıklama yapılmadığını belirten Şakak "Bu şehir sahipsiz değildir. Kamuya ait bir alanın geleceği, kapalı kapılar ardında alınacak kararlarla belirlenemez. Milyonlarca insanın yıllarca faydalanacağı stratejik bir alan, birkaç imza ile halkın elinden alınamaz." ifadelerini kullandı.
"Aynı planlama hataları yeniden yapılmamalı"
Şehir hastanelerinin çevresinde yaşanan trafik yoğunluğu, otopark yetersizliği ve altyapı sorunlarının dikkate alınması gerektiğini ifade eden Şakak "Şehir hastanelerinin çevresinde yaşanan trafik yoğunluğu, otopark yetersizliği ve altyapı sorunları göz ardı edilmemelidir. Aynı planlama hataları yeniden yapılmamalıdır. Söz konusu alan ticari projeler yerine vatandaşlarımızın ortak ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilmelidir. Aksi yönde atılacak adımlar kamu vicdanını zedeleyecektir." şeklinde konuştu.
"Kamuoyu gerçek plan hakkında bilgilendirilmeli"
DSİ arazisiyle ilgili kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini dile getiren Şakak "Bu alanın geleceğiyle ilgili gerçek plan nedir? Kimler için, hangi gerekçeyle ve hangi kamu yararı gözetilerek böyle bir tasarruf düşünülmektedir? Neden kamuoyuna açıklama yapılmamaktadır?" ifadelerine yer verdi.
"Kamu malı milletin emanetidir"
Alanın rant amacıyla değil kamu yararı gözetilerek değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şakak "Şanlıurfa halkı susmayacaktır. Kamu malı, milletin malıdır. Hiç kimsenin kamuya ait değerleri şeffaflıktan uzak süreçlerle değerlendirme hakkı yoktur. Unutulmamalıdır ki kamu malı emanettir, millet ise bunun gerçek sahibidir. Bu emanete sahip çıkmak herkesin ortak sorumluluğudur." dedi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştırılması, kronik hastalıkların önlenmesi ve toplum sağlığının güçlendirilmesi amacıyla Sağlıklı Hayat Merkezleri aracılığıyla kapsamlı ve ücretsiz sağlık hizmetleri sunmayı sürdürüy
Ev yaşamını kolaylaştıran beyaz eşyalar arasında yer alan kurutma makinesi, son yıllarda en çok tercih edilen ürün gruplarından biri haline geldi.
Tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisinin tahsilat süreçlerinde sürdürülebilirlik ve adil uygulama prensibiyle hareket eden DEPSAŞ Enerji, ödeme yükümlülüklerini yerine getirmeyen sulama birliklerine yönelik yasal ve idari süreçleri işletmeye deva
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre ülkenin kuzey kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Sinop, Tokat, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van'ın doğusunda sağanak ve gök gü
Kaza, Artuklu ilçesi merkez Savurkapı Mahallesi Kabala yolu üzerinde meydana geldi. Otomobil ile kamyonun çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekip
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ait kamikaze İHA’ların Donetsk ve Belgorod bölgelerinde sivil yolcu otobüslerini hedef aldığını açıkladı. Şebekino kentindeki saldırıda 6’sı ağır olmak üzere 19 kişi, Gorlovka’daki saldırıda ise 5 s
Fransa'nın Gironde ilinde devam eden yangınlarda 240 ev kullanılamaz hale geldi. Yangınlar Paris'in 4 katı büyüklüğünde bir alanı küle çevirirken, 93 itfaiye eri yaralandı. Gironde Valiliği açıklamasına göre, Gironde'a bağlı Lacanau tatil beldesindeki kam
Çanakkale Valiliği, yüksek sıcaklık, kuvvetli rüzgar ve düşük nem nedeniyle artan yangın riski dolayısıyla biçerdöver ve balya makinesiyle yürütülen hasat ve balyalama faaliyetlerine geçici süreyle saat sınırlaması getirildiğini duyurdu. Valilikten yapıla
Guterres, Yahudi çetelerin Batı Şeria'daki saldırılarını kınadı: Hassas olan durumu daha da alevlendiriyor
Mardin'de trafik kazası: 2 ölü, 6 yaralı
03İletişim Başkanı Duran, iletişim fakültelerinin dekanları ve akademisyenlerle bir araya geldi
04Tohma Mahallesi’nde Anız Yangını Korkuttu
05Trabzon'da trafik güvenliğini tehlikeye düşüren motosiklet sürücülerine ceza
06Bakan Yumaklı'dan kuvvetli rüzgar ve orman yangını uyarısı
07Akçadağ 24 Saatte Üçüncü Kez Sallandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük