MENÜ

HÜDA PAR Hani İlçe Başkanı Demir: Tüm hizmet alanlarından mahrum bırakıldık

HÜDA PAR Hani İlçe Başkanı Aziz Demir, geçtiğimiz günlerde haberlere konu olan ilçenin sorun ve sıkıntılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İlçe Başkanı Demir, mevcut su, altyapı ve temizlik sorunlarına ilaçlama sıkıntısının eklendiğini belirterek yetkil

Yayınlanma: 22 Temmuz 2026 11:06 Güncelleme: 22 Temmuz 2026 12:31
HÜDA PAR Hani İlçe Başkanı Demir: Tüm hizmet alanlarından mahrum bırakıldık

HÜDA PAR Hani İlçe Başkanı Aziz Demir, geçtiğimiz günlerde haberlere konu olan ilçenin sorun ve sıkıntılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İlçe Başkanı Demir, mevcut su, altyapı ve temizlik sorunlarına ilaçlama sıkıntısının eklendiğini belirterek yetkili makamları sorumluluk almaya davet etti.

İlçe sınırları içerisindeki Ayn Kebir gibi gezi alanlarının ıslahı ve bakımını da gündemine alan Demir, bu tür sosyal alanların daha hijyenik ve kullanılabilir hale getirilmesi gerektiğini belirterek bir takım sorun ve sıkıntıları sıraladı.

"Belediye halktan kopmuş durumda"

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde ilçede sinek ve haşerelere yönelik gerekli ilaçlama faaliyetinin yapılmadığını söyleyen Demir "33 bin 700 nüfuslu Hani ilçemiz, 26 mahalle ve 44 mezradan oluşuyor. Hani ilçemiz ciddi anlamda hizmetten yoksun bırakılmış bir ilçedir. Şu an yaz mevsimi olması hasebiyle ciddi anlamda sivrisinek ve kara sinek sorunu mevcuttur. Bunu defalarca dile getirmemize rağmen maalesef Büyükşehir Belediyesi bu noktada bir iyileştirme yapmadı, konuya eğilmedi. Şu an halkımız ciddi sıkıntılar yaşıyor, buna acilen el atılması lazım." dedi.

İlaçlama sorunun yanında ilçede çöp sorununun da olduğunu kaydeden Demir "Belediye; çöp konusuna lakayt kalıyor, sorunu gidermiyor, halktan kopmuş durumda, belediye başkanlarını göremiyoruz. İlçede aynı zamanda trafik sorunu da var. Trafik sorununa ilişkin daha önce alternatif caddenin oluşturulmasına dair talepte bulunmuştuk, bu konuda da bir iyileştirme yapılmadı. Tüm partilerin seçim programlarında vardı ama seçim bittikten sonra bu konuya eğilmediler." diye belirtti.

"Hani'de sular her gün kesik"

İçme suyu ve kanalizasyon alanındaki sıkıntılara da değinen Demir, şunları söyledi:

"İçme suyu hattı yenilenecekti, yenilenmedi. Eski bir hat olmasından dolayı sürekli arıza veriyor, vatandaş mağdur oluyor. Son dönemde Hani'de yeni inşaatlar, yerleşim yerleri yapılıyor ve neredeyse her gün sular kesiliyor. Buna DİSKİ'nin, Büyükşehir Belediyesinin el atması lazım. Eğer bu, inşaatlarla alakalı ise onlarla görüşüp sorunu ortadan kaldırması ya da gerekli müdahaleyi etmesi lazım."

Demir "HÜDA PAR İlçe Başkanı olarak ilçe belediyesine sormak istiyorum: Allah için ne yapıyorsunuz? Nerede kardeşlik? Nerede proletarya? Yıllarca kapitalizmi, burjuvayı eleştirdiniz; bugün ise siz kendiniz yaşıyorsunuz. Siz lüks içerisinde yaşarken vatandaş mağdur. Vatandaşın sorun ve sıkıntısına hiçbir şekilde eğilim göstermiyorsunuz. Halkların kardeşliğinden söz ediyorsunuz? Oysa bu sadece sözde, felsefede kalıyor. Bu konuda onların kendilerine bir çeki-düzen vermesi lazım." ifadelerini kullandı.

"Ayn Kebir mesire alanına dönüştürülmeli, çevre kirliliği giderilmeli"

Doğal güzelliğiyle bölgedeki gençleri yerleşkesine toplayan Ayn Kebir havuzu hakkında da konuşan Demir, bu doğal güzelliklerin daha kullanılabilir hale dönüştürülebilmesi için ilgili makamlara çağrıda bulundu.

Demir "Seren Mahallemizde Ayn Kebir doğal havuzu var. Yaz aylarında Hanili gençler serinlemek için buraya geliyor. Bu suyumuzun derinliği var ve kontrolsüzdür. Çevresinde de ciddi anlamda kirlilik söz konusu. Buraya ilişkin talebimiz, belediyenin ve ilgili makamların burayı mesire alanına dönüştürmesi, çöp konteynırlarının bırakılması, bir görevlinin suya giren çocukları takip etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda ilgili makamlar, özellikle çevre temizliği konusuna el atması ve bu sorunu ortadan kaldırması gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

ETİKETLER: diyarbakır, hani, hüda par, belediye, ayn kebir, diski
KAYNAK: ILKHA

İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Psikolog Özçelik: Çocukların suça sürüklenmesindeki temel sebep çevre ve aile içi iletişimdir

Psikolog Özçelik: Çocukların suça sürüklenmesindeki temel sebep çevre ve aile içi iletişimdir

Çocukların suça sürüklenmesinde; aile içi şiddet, iletişim sorunları, değer görememe, ekonomik sorunlar, eğitim, çevre ve arkadaş ortamı gibi birçok faktör etkili olurken, çocuğun suça bulaşmaması adına da en büyük bariyer yine aile içi kurulabilen sağlık

Tarımda güç kimin elinde, Türkiye geleceğe hazır mı?

Tarımda güç kimin elinde, Türkiye geleceğe hazır mı?

Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, Türkiye'nin tarımsal potansiyelini, uluslararası tohum ve gübre sektörünün yapısını, siyonist işgal rejiminin tarımdaki konumunu, gıda güvenliğinin geleceğini, su kaynaklarının korunmasını ve ü

Ankara’da FETÖ soruşturmasında 9 şüpheli gözaltına alındı

Ankara’da FETÖ soruşturmasında 9 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün kripto haberleşme programı ByLock’u kullandığı tespit edilen 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı ope

8 ilde "garantili vize" dolandırıcılığı soruşturması: 60 şüpheli için gözaltı kararı

8 ilde "garantili vize" dolandırıcılığı soruşturması: 60 şüpheli için gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, vize danışmanlığı ve vize randevusu temini alanında faaliyet gösteren bazı kişi ve şirketlere yönelik soruşturma yürütülüyor. Soruşturma kapsamında, sosyal medya ve internet üze

Kolombiya'da askeri helikopter düştü: 19 asker yaralandı

Kolombiya'da askeri helikopter düştü: 19 asker yaralandı

Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, orduya ait UH-60 Black Hawk tipi askeri helikopter, Popayan ile Inza kasabaları arasındaki güzergâhta görev yaptığı sırada düştü. Kazada helikopterde bulunan 19 asker yaralandı. Yetkililer, yaralılardan 4'ünde

İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu

İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik yaptıkları çalışmada, birçok veri elde edildi. Ekipler, Bank Asya hesaplarında şüpheli tarihlerde bakiye artışları olan, örgütle bağl

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sorunlu fonlara yönelik tedbirler tüm piyasaya mal edilmemeli

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sorunlu fonlara yönelik tedbirler tüm piyasaya mal edilmemeli

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sermaye piyasalarında yaşanan sorunlara ilişkin yaptığı açıklamada, belirli fonlarda ortaya çıkan sorunların aşılmasıyla piyasaların daha güçlü şekilde yoluna devam edeceğini ifade etti. Fon Koordinasyon Kurulunun y

Vanuatu açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem

Vanuatu açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin Vanuatu'nun Port-Olry bölgesinin kuzeybatısında meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 16 kilometre olarak açıklanırken, sarsıntıda can veya mal kaybı bildirilmedi. (İLKHA)

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
19
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
13
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
9
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3