Diyarbakır'da Silvan-Hazro bağlantı yolu üzerindeki Çardak Grup Yolu'nda yaklaşık beş ay önce başlatılan yenileme çalışmalarının tamamlanmaması, bölge halkının tepkisine neden oldu. Güzergâhta incelemelerde bulunan HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balye
Diyarbakır'da Silvan-Hazro bağlantı yolu üzerindeki Çardak Grup Yolu'nda yaklaşık beş ay önce başlatılan yenileme çalışmalarının tamamlanmaması, bölge halkının tepkisine neden oldu. Güzergâhta incelemelerde bulunan HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, yaşanan sorunları yerinde dinledi.
Yolun daha önce asfalt olduğunu ve vatandaşların zorlukla da olsa güzergâhı kullanabildiğini belirten Balyen, yaklaşık beş ay önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yolun asfaltının kaldırıldığını ve yeni sıcak asfalt yapılacağının söylendiğini ifade etti.
Balyen, çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle yolun mevcut durumunun halkı mağdur ettiğini belirterek "Bu yol, bilindiği gibi grup yoludur. Silvan ile Hazro'yu birbirine bağlayan önemli bir yoldur. Yaklaşık 20 köy, mezralarla beraber bu yolun üzerindedir. Bu yol, Diyarbakır'dan Hazro'ya kadar giden bir yoldur." dedi.

Adnan Balyen
"Kış geldi, yol kullanılamaz hale gelecek"
Yolun asfaltının kaldırılmasının ardından mıcır serildiğini ancak çalışmaların tamamlanmadığını söyleyen Balyen "Yaklaşık beş ay önce Büyükşehir Belediyesi bu yolu bozdu. Daha önce asfalt olarak kullanılıyordu. Zor da olsa köylü kardeşlerimiz Silvan'a gidip ihtiyaçlarını karşılayıp gelebiliyorlardı. 'Asfaltı kaldırıp yeni ve güzel bir sıcak asfalt yapacaklar.' denildi. Muhtarlarımız, vatandaşlarımız, köylülerimiz sevindiler. Çok iyi olacağını tahmin ettiler. Maalesef beş ay içerisinde yolu da bozdular." diye konuştu.
Yolun mevcut durumuna dikkat çeken Balyen "Eski asfaltı kaldırdılar, mıcırını dökmüşler. Fakat mıcır o şekilde dökülmüş, kalmış. Maalesef kış geldi. Bu saatten sonra asfalt yapılsa da boştur. Herhangi bir faydası olmaz." ifadelerini kullandı.
"Köylüler yazın tozdan, kışın çamurdan mağdur"
Bölgedeki köyler ve muhtarlarla temas halinde olduklarını belirten Balyen "Bütün köylerle irtibatımız var. Muhtarlarımıza ziyaretlerimiz var. Herkes şikâyetçidir. Köylüler yazın tozdan, dumandan evlerinden çıkamıyorlar. Pencerelerini, kapılarını açamıyorlar. Kış geldi, bundan sonra 20'ye yakın köy bu yolu kullanamaz. Çamurdan gidemezler bu sefer." ifadelerini kullandı.
Yolun bozuk olması nedeniyle araçların da zarar gördüğünü ifade eden Balyen, vatandaşların araçlarını tamir ettirmek zorunda kaldığını belirterek "Bütün köylüler yolun bozulmasından şikâyetçi. İnsanlar arabalarını tamire götürmek zorunda kalmışlar. Gerçekten halkımız, vatandaşlarımız mağdurdurlar." dedi.

"Halkımız hizmet bekliyor"
Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunan Balyen, vatandaşların yalnızca yolun tamamlanmasını istediğini belirtti.
Balyen "Buradan Büyükşehir'e, belediyeye sesleniyoruz. Bu vatandaşlarımıza, köylerimize, halkımıza sahip çıkın. Bunlar size güvendiler, size destek verdiler. Fakat sizden bugün bir hizmet bekliyorlar. Büyük bir şey değil. Bir yol yapımı bekliyorlar." diye konuştu.
Yaşanan mağduriyetin gelecek yıla sarkabileceğini belirten Balyen "Buradan Hazro'ya kadar tüm halkımız, vatandaşlarımız, köylülerimiz, mezralarımız mağdurdurlar. Perişandırlar. Kış geldiği bu saatten sonra yapılsa da boş, bir faydası olmaz. Maalesef bu sene gitti. Bu mağduriyet bir sene daha devam edecek." dedi.
"Bu işin takipçisi olacağız"
HÜDA PAR olarak konunun takipçisi olacaklarını belirten Balyen, Büyükşehir Belediyesi'ne sorunun çözülmesi çağrısında bulundu.
Balyen "Muhtarlarımız, vatandaşlarımız buradadırlar. Zaten sorunlarını, sıkıntılarını dile getirdiler. İnşallah biz de parti olarak bu işin takipçisi olacağız. Bir an önce Büyükşehir Belediye'sinin bu işe el atıp bu sorunu halletmesi gerekir. Bu sene biraz zor olur fakat en azından artık seneye bu milleti, bu ızdıraptan kurtarmaları gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
PKK yandaşları tarafından gerçekleştirilen 6-8 ekim katliamının üzerinden 12 yıl geçti. 2014 yılında kurban eti dağıtırken PKK yandaşları tarafından Yasin Börü, Hasan Gökgüz, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş, Riyad Güneş ve Cumali Güneş vahşice katledildi. Must
İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları kapsamında, A.D. isimli şüphelinin İzmir’den Siirt’e uyuşturucu hap getireceği bilgisine ulaşıldı. Ekiplerin teknik ve fiziki takibinin ardından şüphelinin bulunduğu
Macaristan Başbakanı Peter Magyar yaptığı açıklamada, hükümetin 1 Ocak 2027'den itibaren servet vergisi uygulamayı planladığını duyurdu. Magyar'ın Facebook'ta yayınladığı bir videoda, verginin 1 milyar Macar forintini (3,1 milyon ABD doları) aşan servete
Yeni düzenlemeye göre taksimetre açılış ücreti 52 TL’den 65 TL’ye yükseltildi. Kilometre başına ücret ise 45 TL’den 55 TL’ye çıkarıldı. Kentte kısa mesafe yolculuklarda uygulanan indi-bindi ücreti de zamlandı. Buna göre daha önce 150 TL olan kısa mesafe ü
Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan araç kaza yaptı. Meydana gelen kazada araçta maddi hasar oluşurken, ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Yağış nedeniyle yolların kayganlaşmasıyla birlikte sürücülerin daha dikkatli ve kontrollü seyr
Rusya Savunma Bakanlığı, "özel askeri operasyon"a ilişkin günlük raporunu yayımladı. Açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin operasyon kapsamında ilerleyişini sürdürdüğü belirtildi. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin son 24 saatte 1490 askerinin yanı sıra 8 zı
SPK tarafından yapılan açıklamada, bir gazetedeki köşe yazısında yer alan "İstanbul Borsası tarafından soruşturmayı yürüten birimlere gönderilen raporda şüpheli fonlarla ilgili olarak 2025 yılından bu yana tam 130 kez uyarıda bulunulduğu ancak SPK'nın bun
KKTC Başbakanlığından yapılan açıklamada, Girne açıklarında batan yolcu gemisinin ardından devam eden arama çalışmaları sırasında bugün bir kişinin daha cesedinin bulunduğu bildirildi. Açıklamada, kimlik tespitinin yapılması için gerekli işlemlerin başlat
Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı
Kayseri'de hafif ticari araçla otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
03Fransa'da liselerde eğitime ara verildi
04Denetimden kaçan motosiklet sürücüsüne 52 bin lira ceza
05Ankara'da uygulama noktasında polise silahlı saldırı
06Ege Denizi'nde peş peşe iki deprem
072026-KPSS Lisans sonuçları açıklandı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor