Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 10 Mart 2023 - 10:38 Yorum: 0

Hünerlerini kursta sergileyen kadınların hayali iş yeri açmak

Düzce'de pastacılık kursunda eğitim alan kadınlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de hamurun püf noktalarını öğreniyor.

Hünerlerini kursta sergileyen kadınların hayali iş yeri açmak

Düzce'de pastacılık kursunda eğitim alan kadınlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de hamurun püf noktalarını öğreniyor. Kursta hünerlerini sergileyen hayali ise kendi işletmelerini açmak.

Düzce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan pastacılık kursuna kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. 20 kadının yer aldığı kursta pastacılık konusunda her detay tek tek kursiyerlere anlatılıyor. Hamurun nasıl açılacağı, hangi teknikler ile pişirilmesi gerektiği üzerine eğitim alan kadınların hayali ise işletme açmak.

Kursiyerler ile birlikte çeşit çeşit pastalar yaptıklarını söyleyen eğitmen Pelin Furuncuoğlu, "Ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketi sonrasında kursiyerlerimize daha çok moral olduğunu düşünüyorum. Birçok ürünü öğreniyorlar. Sektörde aktif olarak çalıştıklarında onlara katlı sağlayabilecek ürünler, teknikler, detaylar öğreniyorlar. Kursumuz bu şekilde devam ediyor" dedi.

"İşletme açmayı düşünüyorum"

Boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla kursa katılan 18 yaşındaki Rüveyda Demiroğlu ise "Zamanımı değerlendirmek için pastacılık kursuna geliyorum. Pastacılık üzerine de biraz becerim olduğunu düşünüyorum. Kendimi geliştirmek için buraya geldim. İlerleyen zamanlarda kendimi biraz daha geliştirip, işletme düşünüyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber