Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 23 Mayıs 2024 - 09:48 Yorum: 0

Hurda ve atık metaller sanata dönüşte

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü tarafından düzenlenen hurda atık metaller kullanılarak üretilen heykel uygulamaları karma sergileri ziyaretçilere açıldı.Sergilerin küratörlüğünü üstlenen Düzce Ünive...

Hurda ve atık metaller sanata dönüşte

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü tarafından düzenlenen hurda atık metaller kullanılarak üretilen heykel uygulamaları karma sergileri ziyaretçilere açıldı.
Sergilerin küratörlüğünü üstlenen Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Ballı, “Hurda/Atık Metaller Kullanılarak Üretilen Heykel Uygulamaları” başlıklı projenin, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” destek almaya hak kazandığını belirtti. Doç. Dr. Özgür Ballı, “Proje sergisi beş kişilik bir ekip ile beş adet metal heykel üretimi gerçekleştirilmiştir. Projede alınan teçhizat ve yerleşke içerisinde bulunan hurda metaller ile üretilen bu metal heykellerin üretiminin amacı, çevresel sorumluluk, atık yönetimi, sürdürülebilirlik ve sanatsal ifadeyi bir araya getirmektir “ ifadelerini kullandı.
Bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak “Heykel Bölümü II. Sınıf Atölyeleri Sergisi-I” ise Doç. Dr. Özgür Ballı tarafından Güz ve Bahar Dönemi boyunca verilen; Heykel Atölyesi I/II, Desen III/IV ve Bilgisayar Destekli Heykel I/II dersleri Heykel Bölümü öğrencileri ve dersin sorumlu akademik personeli tarafından yapılan sanatsal üretimleri içeren çalışmalardan oluşturuldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu