Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2024-2025 Yılı Açılış Töreni’nde konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türkiye Yüzyılı’nı huzurun yüzyılı yapacağız. Bunun için gece gündüz durmayacağız" dedi.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandar...
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2024-2025 Yılı Açılış Töreni’nde konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türkiye Yüzyılı’nı huzurun yüzyılı yapacağız. Bunun için gece gündüz durmayacağız" dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında düzenlenen, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2024-2025 Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. Konuşmasında askeri öğrencilere seslenen Bakan Yerlikaya, “Kurulduğu 2016 yılından itibaren, 34 bin 775 öğrencimizi mezun eden akademimiz, Jandarma Teşkilatımızın ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın gücüne güç kattı. Bugün de akademimiz de 7 bin 208 öğrencimiz eğitim görüyor. Bu büyük bir mutluluk. Çünkü eğitimleriniz bitince, sizlerin de katılımlarıyla bu komutanlıklarımız, daha da güçlenecektir. Eğitimlerinizi büyük bir başarı ve fedakarlıkla taçlandırarak milletimizin huzuru, vatanımızın güvenliği için cansiparane çalışan, bu uğurda şehitler ve gaziler veren Jandarma Genel Komutanlığımız ile Sahil Güvenlik Komutanlığımıza katılacaksınız. Şanlı üniformalarınızı giyeceksiniz” dedi.
“Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademimiz, bu güvenlik ihtiyacını karşılamada ve ülkemizi olası tehditlere karşı korumada önemli bir rol üstlenmektedir”
Jandarmanın ve Sahil Güvenliğin ülkedeki en önemli güvenlik güçlerinden olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, “Binlerce yıllık devlet geleneğimize baktığımız zaman, kurduğumuz bütün devletlerde emniyet ve asayiş işlerini yürüten kurum ve yöneticilerimiz olmuştur. Modern devletin inşa süreci ile birlikteyse; devletin ve milletin, içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı etkili bir şekilde korunması hayati önem taşımıştır. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademimiz, bu güvenlik ihtiyacını karşılamada ve ülkemizi olası tehditlere karşı korumada önemli bir rol üstlenmektedir. Bütün gayretimiz; ülke sathının tamamında, çağın gerekliliklerine uygun donanım ve yeterliliklere sahip, tüm vatandaşlarımızın huzur ve sükununu temin edecek, vatan evlatları yetiştirmektir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bu misyonu şiar edinmiştir” diye konuştu.
“Türkiye Yüzyılı’nı huzurun yüzyılı yapacağız”
Türkiye’de huzur ve güvenliğin devamı için daima çalışacaklarını dile getiren Bakan Yerlikaya, “Jandarmamız, Emniyetimiz, Sahil Güvenliğimiz ne kadar güçlü olursa biliyoruz ki asayiş hizmetlerimiz de o kadar başarılı olur. Jandarmamızın, Sahil Güvenliğimizin daha da güçlenmesi adına el birliğiyle çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye idealine doğru emin adımlarla yürürken, Türkiye Yüzyılı’nı huzurun yüzyılı yapacağız. Bunun için gece gündüz durmayacağız” ifadelerine yer verdi.
“Alacağınız eğitim sadece size değil, aynı zamanda milletimizin refahına, ülkemizin güvenliğine yapılmış bir yatırımdır”
Törende konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı da askeri öğrencilere hitap ederek, “Jandarma Teşkilatımız, kurulduğu günden bugüne kadar halkımız huzur ve güvenliğini sağlamak için büyük bir özveriyle çalışmış, milletimizin güvenine layık olma bilinciyle hareket etmiştir. Burada bulanan siz gençler, bu teşkilatın geleceği, ülkemizin yarınlarının teminatısınız. Bu nedenle burada alacağınız eğitim sadece size değil, aynı zamanda milletimizin refahına, ülkemizin güvenliğine yapılmış bir yatırımdır” dedi.
“Milletimizin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz”
Terörle mücadelede önemli başarılar elde ettiklerine değinen Orgeneral Çardakcı, “Ülkemizde terörle mücadelede çok önemli başarılar elde edildi. Bu başarılar, ülkemizin dört bir yanında sağlanana huzur ve güvenin temelini atmıştır. Ancak bu başarı bizi rehavete sürüklememelidir. Bu başarılar yeni bir dönemin kapısını aralamıştır. Önümüzde daha geniş bir sorumluluk alnımız var; asayiş sağlanması ve milletimizin huzurunun sağlanıp daha da ileriye taşınması. Gücümüzü artık asayiş ve emniyet güçlerine daha fazla yönlendirerek milletimizin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinliğinde çocuklar ve aileler bir araya geldi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük