Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ramazan 2015 22 Temmuz 2013 - 15:56 Yorum: 0

İftara ne pişirsem?

İftara ne pişirsem? diye düşünen bayanlar

İftara ne pişirsem?

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası

1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı tarhana
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tel şehriye
yarım kaşık domates salçası (isteğe bağlı, kullanmayabilirsiniz de)
Tuz

Not: tarhanamızda nane olduğu için eklemedik, ama sizin tarhananızda yok ise biraz ekleyebilirsiniz.


Tereyağını eritin. Salça kullanacaksanız kavurun. Üzerine soğuk suyu ilave edip, tarhanayı katın. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra şehriye, tuz ve nane ilave edin. Şehriyeler pişinceye kadar kısık ateşte bırakın.

Eğer varsa suyun bir kısmını et suyu olarak tamamlayın çok daha lezzetli olacaktır.
 

Patatesli İçli Köfte Tarifi

2 Su bardağı ince bulgur
3 orta boy haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon,tuz
1 yumurta
2 yemek kaşığı un

içi harcı:
2 soğan
300-400 gram kıyma
yarım demet maydanoz
sıvı yağ, tuz, karabiber


ilk önce harcı hazırlamak için soğanları küp küp doğrayıp soteliyoruz üzerine kıymaları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ateşten alıyoruz  Maydanozunu ekleyip soğuması için buzluğa atıyoruz. Bu arada bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1,5 bardak sıcak su döküp bulguru şişmeye bırakıyoruz. Bulgur şişince yumurtayı rendelenmiş patatesleri tuzu kimyonu unu salçayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz  Harcın durumuna göre un isterse ekleyip sıkı bir hamur elde ediyoruz. Avuç içimize sığacak büyüklükte kesip işaret parmağımızla içini oyup köfte şeklini veriyoruz. Şekil verirken yapışmaması için elimizi ıslatmalıyız hazırladığımız harcı kaşıkla içine doldurup kapatıyoruz. Harç bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Daha sonra yağda kızartıyoruz

Tel Şehriye Salatası

1 paket tel şehriye
1 konserve garnitür
1 konserve mısır
2 adet kırmızı biber kapya
1 adet nar
Yarım bağ maydanoz
Nar ekşisi
Tuz
Tereyağı
Sıvı yağ

 


Biberleri közleyin temizleyin. Tel şehriyeleri tencere koyup tuz, sıvı yağ ve tereyağıyla kızartın kahverengi olunca 1, 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edin pişirin pişen şehriyeler ocaktan alın soğusun. Diğer taraftan biberleri küp küp doğrayın ve şehriyelerin içine katın ardından garnitür, mısır, nar taneleri ve ince kıyım maydanoz ilave edip servis tabağına konup üstüne nar ekşisi gezdirin sunuma hazır.
(benim maydanozum yoktu koyamadım ama siz koyun güzel olacak
 


Fırında karnıyarık Malzemeleri
•250 Gram kıyma(orta yağlı)
•6 Adet orta boy patlıcan
•2 Adet orta boy soğan
•3 Adet domates
•8 Adet yeşil biber
•1 Tutam maydanoz
•4 Adet sarmısak
•1 Kaşık (Yemek Kaşığı) salça
•2 Bardak sıvıyağ
•1 Tutam tuz
•1 Tutam karabiber,kırmızı biber


Fırında karnıyarık Tarifi Yapımı
1.Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
2.İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın.(kızartma işlemini ağır ağır,ağzı kapalı bir tencerede yaparsanız,patlıcanlarınızın yumuşamasını sağlamış olursunuz.aksi takdirde,kızarmış fakat yumuşamamış patlıcanlar elde edersiniz) .
3. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek iyice kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın
4..Domatesler suyunu salıp,kıvam alıncaya kadar pişirin içine birkaç diş sarımsak da atın.Maydanozları ekledikten sonra biraz daha pişirip,altını kapatın.
5. Sonra tepsiye, patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesikleri bir kaşık yardımıyla, patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
6. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın,ve herbirinin üzerine yine biberlerden birer tane koyun
7.Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün.içine birkaç diş sarımsak atın. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
8.Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir.

Prenses Tacı Tatlısı Tarifi

 1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin

İç malzemesi için;
1 adet elma
yarım çay bardağı fındık
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;
Çikolata sosu
Fındık


Öncelikle iç malzemesi hazırlanır. Elmayı rendeleyin, tarçın ve fındıkla karıştırıp hafif kavurun. Hazır hale geldiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın. Daha sonra irmiği hazırlayın. Margarini eritip irmiği ve şekeri ekleyip hafif kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra ıslatmış olduğunuz kalıba (ben tupperware kalıbıyla yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.) hazırladığınız irmiğin yarısını dökün ve üzerine elmalı karışımdan koyun. Daha sonra elmanın üzerine kalan irmikten ekleyin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra kalıbından çıkartın. Üzerine çikolata sosunu hazırlayın. Soğuduktan sonra tatlının üzerine sosu döküp, fındık parçaları serpin.

Afiyet olsun. HAYIRLI İFTARLAR...

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber