Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ramazan 2015 07 Ağustos 2013 - 11:35 Yorum: 0

İftara ne pişirsem?

İftara ne pişirsem? diye düşünen bayanlar

İftara ne pişirsem?

Tarhana çorbası

Malzemeler:
250 gr Malatya tarhanası
1 su bardağı siyah nohut
Yarnm kg ıspanak
4 çorba kaşığı kavurma
2 su bardağı yoğurt
8 su bardağı su ya da et suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:
Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan sonra aynı suya ıslatılır. Ertesi günü tencereye kavurma konur orta ateşte bir kaç kez çevirdikten sonra ıslatılmış nohut ve tarhana ıslatma suyuyla eklenir. Daha sonra ince doğranmış ıspanak katılır. Ispanak yumuşayınca yoğurt, et suyu ve tuz karışımı eklenir bir taşım kaynatılır. Üzerine arzuya göre biberli yağ gezdirilebilir.

Malatya usulü yağlı ekmek

250 gram tereyağı
1 kg un
1 fiske tuz
1 paket maya
1 avuç susam
Hazırlanış


Yumuşamış tereyağı ile hamur yoğrulur mayalanmaya bırakılır en az 3 saat dinlendirilir. Hamur 4 bölünür en az bir yemek tabağı büyüklüğünde açılır üstüne susam dökülüp fırında iyice kızartılır.

 MALZEMELER

2 küçük boy soğan
3 olgun domates
2 salatalık
5 sivri biber
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sirke
4-5 çorba kaşığı sızma
zeytinyağı
Tuz

Çoban Salatası

Soğanları incecik piyazlık doğrayın. Üzerine tuz serpip elinizde ovalayarak soğanı yumuşatın. Domatesleri kabaca dilimleyin. Salatalıkları ister kabuklarını soyarak, ister kabuklarıyla bırakarak yarım daire biçiminde ince ince dilimleyin. Sivri biberlerin sap ve çekirdek kısımlarım çıkarıp ince ince dilimleyin. Maydanozu incecik kıyın. Sebzelerin üzerine limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz ilave ederek dikkatlice harmanlayın. Geniş bir servis tabağına çıkarın. Çoban salatayı fazla bekletmeden servis yapın.

NOT: Çoban salatasının içine siyah zeytin, taze nane, taze soğan, dövülmüş sarımsak, kızarmış ekmek veya beyaz peynir ekleyebilirsiniz. Bu salataya ceviz ve nar ekşisi koyar, malzemeleri daha ince doğrayacak olursanız gavurdağı salatası yapmış olursunuz.

kayısılı börek

2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı un
İçi için:
200 gram ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
20 adet kuru kayısı
1 tutam tarçın

Hamuru yoğurmak için yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp kalanını kabın içine alın. Limon suyu ve karbonatı köpürtün, yoğurdun içine dökün. Sıvı yağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu yumurtayla yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur olacaktır. 5 dakika kadar dinlendirin. Bu hamuru unlanmış zeminde açıp iki parça haline getirin. Bir parçasını tepsiye yerleştirin ve üzerine de cevizi, tahini, ince doğranmış kuru kayısıları, sıvı yağı ve tarçını karıştırıp sürün. Diğer hamuru üzerine yerleştirip yumurta sarısını sürün. İstenirse susam da serpilebilir. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca sıcak olarak ikram edin.

 kağıt kebabı

200 gram kemiksiz kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
4 adet mantar
Yarım kahve fincanı konserve bezelye
1 adet yağlı kağıt
Yeteri kadar tuz karabiber kekik

Bir tava içinde kuş başı doğranmış eti kendi yağında soteleyin. Daha sonra soğan, mantar ve biber ilave ederek sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Bezelye koyup ateşten alın. İyice yağlanmış kağıdı ikiye katlayın. Bu malzemeyi içine koyup iki ucunu yukarı doğru yapıştırıp katlayın. Yan uçlardan kıvırdıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak olarak servise sunun.

 

analı kızlı

MALZEMELER

400 gr.yağsız et

1 su bardağı ince bulgur(simit)

4 su bardağı orta bulgur

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı un

2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

ANALI KIZLI KÖFTENİN İÇ MALZEMESİ

300 gr.orta yağlı kıyma

6 adet büyük soğan

yarım demet maydanoz

tuz karabiber

kimyon,yenibahar,

pulbiber

KÖFTENİN SUYU İÇİN

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1.5 lt.sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz,karabiber

 

 UN HELVASI (Arapgir usulü)
Ölçüler:
2 su bardağı un
125 gr. margarin veya tereyağı
1 su bardağı pudra şeker

Yapılış: Bir tavada yağ eritilir un ilave edilir karıştıra karıştıra koyu pempe renk alıncaya kadar kavrulur. Ateşten alınır şeker ilâve edilir iyice karıştırılarak şekeri yedirilir. Şekeri yedirilirken yağını kusarak yumuşamaya başlar bir tepsiye bastırılarak şekil verilir. Ceviz yeşil fıstıkla süslenir. Soğuduktan sonra kesilerek servis yapılır.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber