Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Haziran 2023 - 11:24 Yorum: 0

İzmir’de bir yılda 25 bin kedi ve köpek kısırlaştırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının kontrolsüz şekilde üremesini engellemek, onların refahını ve toplum sağlığını korumak için kısırlaştırma çalışmalarına hız kazandırdı. Veterinerlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri bir yıl için...

İzmir’de bir yılda 25 bin kedi ve köpek kısırlaştırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının kontrolsüz şekilde üremesini engellemek, onların refahını ve toplum sağlığını korumak için kısırlaştırma çalışmalarına hız kazandırdı. Veterinerlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri bir yıl içinde 25 bin kedi ve köpeği kısırlaştırdı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının refahı ve toplum sağlığını korumak için rehabilitasyon çalışmalarını sürdürüyor. Sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesini engellemek için sürdürülen kısırlaştırma çalışmaları ile bir yıl içerisinde yaklaşık 25 bin kedi ve köpeğin rehabilitasyonu yapıldı. Yakalama hizmetinin alınması ve gönüllü desteği ile daha çok hayvana ulaşılması sağlandı.

"Aylık 750 köpeği rehabilite ediyoruz"
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Şube Müdürü Umut Polat, rehabilitasyon, bilinen adıyla kısırlaştırma çalışmasının önemine değinerek “Rehabilitasyon ile sokak hayvanları sayısı belli bir seviyede tutulup çevre ve halk sağlığının korunmasına büyük katkı sağlanmakta. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda büyük emek veriyoruz. Yıllık yaklaşık 25 bin civarında kısırlaştırma yapıyoruz. Yakalama hizmeti ile bunu artırmayı planlıyoruz. Aylık yaklaşık ortalama 750 köpeğe ulaşıyoruz. Bu çalışmamızı sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde yürütüyoruz. Gönüllülerle ortak çalışarak lokasyonları belirleyip hekim gözetiminde onlarla birlikte sokak hayvanlarının merkezlerimize ulaşmasını sağlıyoruz” dedi.

"Kısırlaştırma çalışmaları iki katına çıktı"
Bornova Gökdere’deki Pako Sosyal Yaşam Kampüsünde bulunan ameliyathanede kısırlaştırma işlemleri yapılan köpekler, sağlığına kavuştuktan sonra alındıkları bölgeye bırakılıyor. Ameliyatın ardından kedi ve köpeklerin yaklaşık bir hafta gözlem altında tutulduğunu ifade eden Umut Polat, “Kısırlaştırılması, ameliyatı ve bakımı, tedavi süreci bir haftayı buluyor. Kısırlaştırma sonrası operasyon yarası iyileştiğinde, hayvanın genel durumunun iyi olduğu kanaati oluştuktan sonra alındığı yere bırakılıyor. 8 hekim ile operasyon yapılıyor. Yıllık 10-12 bin seviyesinde olan kısırlaştırma sayıları, son bir buçuk yılda iki katına çıkarıldı” diye konuştu.

"Rehabilitasyon önemli"
Temel hedeflerinin sokak hayvanları popülasyonunu belli bir seviyede tutmak olduğunu ifade eden Umut Polat, “Rehabilitasyon onların refahı ve sağlığı açısından çok önemli. Aynı zamanda beraber yaşadığımız bu canlılar ile insanların daha uyumlu yaşaması adına bu çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber