Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Ocak 2015 - 03:22 Yorum: 0

İHADER Yöneticilerinden Başkan Öztürk'e Ziyaret

İnternet Haberciler Derneği (İHADER) Yöneticilerinden, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk'e ziyaret.

İHADER Yöneticilerinden Başkan Öztürk'e Ziyaret

MALATYA - İnternet Haberciler Derneği (İHADER) Yöneticilerinden, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk'e ziyaret.

İHADER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çelik ve Başkan Yardımcısı Funda Şahin' Başkan Öztürk'ü makamında ziyaret edip, çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Göreve seçildikten sonra başlattığı projeler hakkında bilgi veren Öztürk, "İnternet Haberciliğinde Malatya'nın dünyaya açılan penceresi olarak Malatya Güncel'i örnek göstererek, İnsanların mobil cihaz ve sosyal medyaya adapte olmalarıyla giderek daha fazla dijital hale geldiğini ve doğallıklarını bıraktığını görüyoruz. "Zaman zaman bazı internet haber siteleri, medya etik kurallarına uyma zorunluluğu hissetmiyor." Kısa zamanda bu sıkıntının da giderileceğine inanıyorum, dedi.

İHADER Başkan Yardımcısı Atayurt Haber ve Atayurt Tv Sahibi Funda Şahin, İnternet Haberciliği'nde demokrasinin gereği bağımsız, güvenilir, doğru, geniş kapsamlı
ve konu ile alakalı bilgi sunmasıdır. Buna rağmen, bazı internet habercilerinin büyük çoğunlukla
profesyonel eğitimli gazeteciler olmaması yada böyle bir niyetlerinin olmaması sebebiyle,
profesyonel gazetecilerden beklenilen etik standartlara bütün bazı internet haber siteleri uymuyor.
Üstelik internet sitelerindee yazanlar, oldukça şahsi ve dolayısıyla da yanlı görüş
belirtiyorlar. Bazıları açıkça politik yada diğer niyetlerini belirtiyor, bu durum etik değil, 2015 genel seçimler sonrası internet yasasının çıkmasını umut ettiklerini belirterek, Öztürk'a çalışmalarında başarılar diledi.

İHADER Yönetim Kurulu Başkanı Malatya Güncel Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik, "Malatya Kamuoyunun yakınen tanıdığı Nevzat Öztürk'ün daha öncede olduğu gibi bu görevide layıkı ile başaracağından emin olduğunu belirterek, Yazıhan'ın gelişmesi ve Yazıhan'a katma değer katacak projelere destek vereceklerini söyledi.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber