İhlas Vakfı, Kurban Bayramı çalışmalarını sürdürüyor. Vakfın kurban kesim faaliyetleri hakkında bilgi veren İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, "Yurtdışı kurban hisse bedeli 4 bin 500 lira, yurtiçi kurban hisse bedeli i...
İhlas Vakfı, Kurban Bayramı çalışmalarını sürdürüyor. Vakfın kurban kesim faaliyetleri hakkında bilgi veren İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, "Yurtdışı kurban hisse bedeli 4 bin 500 lira, yurtiçi kurban hisse bedeli ise 15 bin lira olarak belirlendi. Yurtiçi ve yurtdışındaki hazırlıklarımızı bitirdik. Yurtdışında hayvanlarımızı ayırtarak kontrollerini tamamladık" dedi.
İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, vakfın kurban kesim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Mahmut Kemal Aydın, Afrika’da 4, Asya’da ise 2 ülkede kurban kesim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyerek, "Yurtdışında hayvanlarımızı ayırtarak kontrollerini tamamladık. Hayırseverler bağışlarını bize vekalet vererek, hem telefon numaralarımızdan hem de web sitemizden ulaştırabilirler" dedi.
"Vakıf olarak Kurban Bayramı hazırlıklarımız sürüyor"
İhlas Vakfı olarak yurtdışı büyükbaş hayvan kurban hisse bedelini 4 bin 500 lira olarak belirlediklerini aktaran Aydın, "Yurtiçi büyükbaş hayvan kurban hisse bedeli ise 15 bin lira olarak belirledik. Vakıf olarak Kurban Bayramı hazırlıklarımız devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışındaki hazırlıklarımızı tamamladık. Yurtdışında hayvanlarımızı ayırtarak kontrollerini tamamladık" ifadelerini kullandı.
Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Kurban kesmek için, borçlarından başka, zenginliğin ölçüsü olan 96 gram altın veya 96 gram altın karşılığı para veya mala sahip olmak gerekir. Buna sahip kimsenin kurban kesmesi vaciptir. Kurban Allah rızası için kesilir."
"2 yaşını doldurmamış büyükbaş hayvan kurban olamaz"
Büyükbaş hayvanın kurban olabilmesi için 2 yaşını doldurmuş olması gerektiğini belirten Aydın, "2 yaşını doldurmamış büyükbaş hayvan kurban olamaz. Eğer hayvan 2 yaşını doldurmuşsa, bir süre içinde mutlaka alt çenesindeki ön iki süt dişi döker ve yerine daha büyük dişleri çıkar. Buna kapak atmak veya kapak açmak denir. 2 yaşını doldurmayan büyükbaş hayvan kurban olmaz. Kuyruğu kopuksa, gözü körse ve ayağı topalsa yine kurban olmaz. Küçükbaş hayvanlarda da 1 yaşını doldurması lazım. Yalnız koyunda şöyle bir istisna vardır. 6 ayı doldurup annesi kadar büyüklüğü varsa kurban olabilir" açıklamalarında bulundu.
"Kurbanlarımızı toplamda 6 ülkede kesiyoruz"
Kurbanı kendi kesmeyen birisinin vekalet vermesi gerektiğini söyleyen Aydın, "Biz vakıf olarak bu vekaletleri alıyoruz. Kurbanlarımızı vekalet veren kişiler adına satın alıyoruz. Biz yurtdışında hayvanlarımızı toplamda 6 ülkede kesiyoruz. Afrika’da 4 ülke; Uganda, Çad, Somali ve Tanzanya. Asya’da ise Afganistan ve Hindistan’da kesiyoruz. Bu ülkelerde fakirlere etleri dağıtıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı iletiyoruz" dedi.
Aydın, "Kurbanı kestikten sonra bize vekalet verenlere kurban kesim videosunu cep telefonlarına gönderiyoruz. Hayırseverler kurban bağışlarını İhlas Vakfı’na telefon yoluyla ve internet sitemiz üzerinden yapabilir. 0212 451 49 00 numaralı telefondan ve ihlasvakfi.org.tr sitesinden bizlere ulaşarak vekaletlerini verebilirler, tüm kurban bağış vekalet işlemlerini yapabilirler" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cuma günü 105,09 dolara kadar çıkan Brent petrolün vadeli varil fiyatı, işlem gününü 104,72 dolardan kapattı. Brent petrolün vadeli varil fiyatı, bugün saat 09.31 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,01 düşüşle 104,70 dolar seviyesinde işlem gördü. Ayn
Haftanın ilk işlem gününde döviz kurlarındaki hareketlilik sürüyor. 12 Ekim saat 08.20 itibarıyla dolar/TL yüzde 0,12 artışla 49,3385 liradan satılırken alış fiyatı 49,3212 lira oldu. Euro/TL ise yüzde 0,02 düşüşle 55,3304 liradan işlem gördü. Euroda alı
Cizre Dirsekli Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi eski öğretmen Gülbahar Bağdur, evlatları gibi baktığı 250 koyunuyla her gün sabahın erken saatlerinde başladığı emeğini, kendi elleriyle ürettiği süt ve peynirlerle taçlandırıyor. Hayvancılığa ilk olarak
33396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ değişikliğiyle, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı maddesi kapsamındaki uygulamanın süresi uzatıldı. Düzenlemeye göre, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden kaynaklanan kur farkı za
Resmî açıklamaya göre, kamu sermayeli katılım finans kurumlarının tek çatı altında toplanmasını hedefleyen stratejik adımın ilk aşaması 7 Ekim’de imzalanan pay devir sözleşmeleriyle tamamlandı. Bu hamleyle sektörün rekabet gücünün artırılması ve katılım f
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat maliyet endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,59 arttı. Aylık bazda malzeme endeksi
Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol
Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor