Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 07 Aralık 2022 - 17:23 Yorum: 0

İklim sözcüleri bu kez kadın üreticiler ile buluştu

Tepebaşı Belediyesi tarafından iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmak için yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri bu kez kırsal mahalle...

İklim sözcüleri bu kez kadın üreticiler ile buluştu

Tepebaşı Belediyesi tarafından iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmak için yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri bu kez kırsal mahalle sakini kadın üreticiler ile buluştu.

Tepebaşı İklim Sözcüleri programına katılan gönüllüler son olarak Tepebaşı Belediyesi Kadın Üretici Ürün Satış Noktası projesine katılan kadın üreticiler ile bir araya geldi. Buluşmada sözcüler, mahalle sakinlerine iklim değişikliği ve tarıma etkileri konusunda bilgiler aktardı. İklim sözcülerinden Ziraat Yüksek Mühendisi Zevaiddin Özcan, çiftçilere yaptığı sunumunda iklim değişikliğinin tarıma olan etkisi hakkında konuştu. Özcan iklim değişikliğinin tarıma olan etkisi meydana gelen sıcak hava dalgaları, orman yangınları, kuraklık, şiddetli ve düzensiz yağışlar, fırtınalar, seller gibi konulara değinirken iklim değişikliğinin önüne geçilmesi ve iklim değişikliğine uyum için toprak hazırlığından hasada kadar alınabilecek önlemler konusunda da üreticileri aydınlattı. Ayrıca sera gazı salımının nasıl azaltılacağı, iklimsel gelişmelere ve yeni tarım uygulamalarına nasıl uyum sağlanacağı konusunda da açıklamalar yapıldı. Tasarruflu su kullanımının özellikleri ve uygulanabilirliği başlıklarının da tartışıldığı toplantıda, üreticiler de merak ettikleri konuları uzmanlarına sorma imkânı buldu. Bilgilendirme toplantısına katılan üreticiler, Tepebaşı İklim Sözcülerine teşekkür etti.

Üreticiler eğitimi faydalı buldu

Sabriye Bayraktar adlı üretici, "Çok faydalı oldu, bilmediklerimizi öğrendik. Bizim için çok faydalı, ben de kaçırmadım ve geldim. Tepebaşı Belediyesi'ne verdiği destekler için teşekkür ederim" dedi.

Emine Ünlüer ise "Çok memnunuz, bizim için iyi oluyor. Katılmaya da gayret gösteriyoruz. Ürün saklama, toprak işleme konusunda da faydalı bilgiler almıştık. Eskiden köyümüzden, evimizden çıkmazdık. Bu eğitimler çok faydalı, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir diğer üretici Saliha Çavuş da "Bizim için çok faydalı. Mesela ben 35 yıllık üreticiyim kendi çapımda üretim yapıyordum. Ama bizim yüzeysel olarak bildiğimiz şeyler vardı. Biz bitkiye baktığımız zaman bitkinin su istediğini anlıyorduk ama kalıplaşmış bilgilerdi. Şimdi profesyonel olarak eğitim alıyoruz. Bu da bizim için daha iyi" diye konuştu.

Eğitimler hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların 0 (222) 211 40 00 - 3353 numaralı telefondan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ulaşabileceği belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber