Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:10 Bakan Yerlikaya: "Polis merkezi amirimiz ve ekipler amirimiz tüm müdahalele...23:08 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın: Tekstil deposu alevlere tesli...23:07 CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik22:59 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bugün saat 20.15 sıralarında, Adıyaman Altı...22:58 Adıyaman’daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu22:48 Pancar toplarken yılan soktu, askeri helikopterle sağlık ekiplerine teslim...22:45 Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da22:44 Bakan Bak’tan Galatasaray Erkek Sutopu Takımı’na tebrik22:43 CHP Genel Başkanı Özel’den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu’na te...22:42 Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa et...22:39 Galatasaray Sutopu Takımı, Avrupa’da şampiyon oldu22:38 Türkiye’de konser verecek olan Kızılordu Korosu’na protesto22:37 Alman polisinden terör örgütü PKK mitingine izin çıkmadı22:37 Metroda genç kız tacize uğradı: O anlar kamerada22:33 Almanya’da polisten Filistin destekçilerine sert müdahale22:33 Kütahya’daki köprülü kavşakta genişletme çalışmaları22:30 Çağdaş Atan: "Avrupa’ya gidebilmek için ipler bizim elimizde"22:30 Yıldız Holding’in hedefi değişimi sorumlu liderlikle yöneterek iş dünyasına...22:17 İsmail Kartal: "Son maça kadar iddiamızı sürdürmeyi istiyoruz"22:14 Volkan Demirel: "İstifa etmek istedim, etmem de gerekiyordu ama olmadı"
Eğitim 16 Kasım 2018 - 16:33 Yorum: 0

İmam hatiplilere ’Hayatı bilgece yaşamak’ semineri

Manisa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehzadeler Belediyesi'nin katkılarıyla Sosyolog, Şair ve Yazar Yusuf Özkan Özburun'un katıldığı "Hayatı bilgece...

İmam hatiplilere ’Hayatı bilgece yaşamak’ semineri

Manisa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehzadeler Belediyesi'nin katkılarıyla Sosyolog, Şair ve Yazar Yusuf Özkan Özburun'un katıldığı "Hayatı bilgece yaşamak" konulu seminer ilgiyle takip edildi. İnsan konusunda daima mütevazı olmak gerektiğinin öneminden bahseden Özburun, "Doğu-Batı ayrımı yapmadan, siyah beyaz mantığına saplanmadan fikirlerden yaralanmak gerekir." dedi.

Şehzadeler Belediyesinin tarihi Bedesten Nikah Salonunda düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Manisa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gönül Çiftçioğlu, "Öğrencilerimizi medeniyet değerlerimizi benimsemiş, insan ve insani kaynakları özümsemiş, dünyanın gerçekliğini kavramış ve geleceğe her türlü hizmet edebilecek donanımda yetiştirmeye gayret ediyoruz" dedi.

'Hayatı bilgece yaşamak" konulu semineri sunan Yusuf Özkan Özburun insan konusunda daima mütevazı olmak gerektiğinin öneminden bahsetti. Özburun, "Doğu'dan Batı'dan inceleyip gördüğüm ve tespit ettiğim yaşama ustalarının hayatı derinlikli, anlamlı ve bilgece yaşayan insanların yankıları hala devam ediyor. Günümüzde sadece bir psikoloji teknisyeni olarak üretiliyorlar öğrenciler. Halbuki arka planda Gazali'yi bu işin terapotik ve psikolojik tarafını, manevi, düşünce ve tefekkür tarafını bilmeleri lazım. Bir tefekkür damarına yaslanmıyorsanız psikoloji teknisyeni olacaksınız diyorum ben öğrencilerime. Bir tefekküre, bir düşünce sistemine mutlaka yaslanmak lazım. Mesela psikolojinin büyük öncülerine baktığımızda büyük bir düşünce geleneğine yaslanırlar hepsi. Mesela Freud Yunan felsefesini ve mitolojiyi derinlemesine bilir. Doğu Batı ayrımı yapmadan, siyah beyaz mantığına saplanmadan yaralanmak gerekir. İlla adının Hasan, Hüseyin olmasına gerek yok, bu adamların söylediği Müslümansa bu alınmalı. Güzellik, hakikat, derinlik senin yitiğindir nerede bulursan alırsın. Bu vizyona, bu anlayışa sahip olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

İmam hatiplilere ’Hayatı bilgece yaşamak’ semineri

İmam hatiplilere ’Hayatı bilgece yaşamak’ semineri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber