Sahil Park
Yeşilyurt Belediyesi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Türkiye 21 Mayıs 2025 - 16:26 Yorum: 0

Başsavcılıktan Minguizzi davasında ’takipsizlik’ iddialarına açıklama

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesine ilişkin bazı haber siteleri ve sosyal medyada yer alan "takipsizlik kararı verildi" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.Başsavcılık tarafında...

Başsavcılıktan Minguizzi davasında ’takipsizlik’ iddialarına açıklama

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesine ilişkin bazı haber siteleri ve sosyal medyada yer alan "takipsizlik kararı verildi" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nün suçta kullanılan ve SSÇ B.B.’den ele geçirilen bıçağa ilişkin yapılan inceleme sonucunda tanzim edilen 07/05/2025 tarihli uzmanlık raporunda; Tetkik için gönderilen ve inceleme konusu bulgular bölümünde nitelikleri belirtilen bıçağın taşımakta olduğu nitelikleri bakımından 6136 sayılı Yasanın 4. Maddesinde belirtilen yasak niteliği haiz bıçaklardan olmadığı bildirilmiştir. Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesine konu olay neticesinde suça sürüklenen çocuk B.B’den ele geçirilen suç aletine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından "Bıçak veya Diğer Aletleri İzinsiz Olarak Satma Satın Alma Taşıma veya Bulundurma" suçundan ayrı bir soruşturma yürütülmüştür" ifadeleri kullanıldı.

"Yargılama titizlikle sürüyor"
Yapılan açıklamada, "Bu itibarla; haberlere konu olan Cumhuriyet Başsavcılığımızın sadece suç aletinin niteliğine ilişkin ayrı dosyadan yürütülen soruşturmasında kriminal raporuna istinaden nitelik yönünden değerlendirme yapılarak takipsizlik kararı verilmiştir. Ancak verilen bu karar İstanbul Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmekte olan davada suça sürüklenen çocuk B.B.’nin olayda kullandığı bıçağı suç eşyası olmaktan çıkarmamaktadır" denildi. Cinayetle ilgili asıl dosyada B.B. hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açıldığı ve yargılamanın İstanbul Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde titizlikle sürdüğü belirtilerek, söz konusu haberlerin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber