Sahil Park
Yeşilyurt Belediyesi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Eğitim 06 Mayıs 2025 - 11:12 Yorum: 0

GSB Yurtlarından sofralara 10 milyondan fazla öğün taşındı

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki yurtlarda kalan üniversite öğrencileri, "Komşum Gönüllülük Hareketi" projesiyle yurt yemekhanelerinde tüketilmeyen yemekleri mobil uygulama üzerinden talep eden kişilere ulaştırıyor. Gençlik ve Spor Ba...

GSB Yurtlarından sofralara 10 milyondan fazla öğün taşındı

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki yurtlarda kalan üniversite öğrencileri, "Komşum Gönüllülük Hareketi" projesiyle yurt yemekhanelerinde tüketilmeyen yemekleri mobil uygulama üzerinden talep eden kişilere ulaştırıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 7 yıldır uygulanan projeyle 10 milyon 178 bin porsiyon yemeğin gönüllü gençler aracılığıyla kişilere ulaştırıldığını belirterek, "Gençlerimiz israfı önlüyor, iyiliği paylaşıyor. Böylelikle sosyal dayanışmayı güçlendiriyoruz" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen, "Komşum Gönüllülük Hareketi" kapsamında öğrenciler, tüketilmeyen yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak hem israfı önlüyor hem de sosyal sorumluluk bilinci kazanıyor.
2018-2019 öğretim yılından itibaren uygulanan projeyle, yurtlarda tüketilmeyen yemekler, hijyen şartları gözetilerek paketleniyor ve mobil uygulama üzerinden talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine gönüllü öğrenciler aracılığıyla ulaştırılıyor.

25 bin gönüllü genç, 10 milyon öğünü komşularına ulaştırdı
Türkiye genelinde 499 yurtta hayata geçirilen projeye 24 bin 670 öğrenci gönüllü olarak katılırken, 3 bin 720 vatandaş bu hizmetten faydalandı. Projenin yürütüldüğü günden bugüne kadar sistem üzerinden 10 milyon 178 bin 240 porsiyon yemek, gönüllüler aracılığıyla israf olmaktan kurtarılıp yemek talebinde bulunan kişilere ulaştırıldı. "Komşum Gönüllülük Hareketi" öğrencilerin sadece gönüllü olarak yemek ulaştırmalarını değil, aynı zamanda sürecin yürütme ve yönetim aşamalarında aktif rol almalarını da hedefliyor. Böylece gençlerin sosyal sorumluluk bilinci artarken, topluma fayda sağlayacak uygulamalarda doğrudan yer almaları sağlanıyor.
Genç gönüllüler, "Komşum" mobil uygulaması üzerinden yürütülen proje kapsamında yemekleri elektrikli motosiklet, bisiklet ya da yaya olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Proje; gönüllüler, komşular ve gönüllü sorumluları tarafından kullanılan komsum.gsb.gov.tr web sitesi üzerinden ve şuan sadece gönüllüler tarafından kullanılan KOMŞUM mobil uygulaması üzerinden yürütülüyor. Projenin yazılımsal olarak geliştirilerek özel sektörde de faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

"Gençlerimiz israfı önlüyor, iyiliği paylaşıyor"
2019 yılından bugüne yaygınlaşarak devam eden ‘Komşum Gönüllülük Hareketi’ne dair değerlendirmede bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, şunları söyledi:
"Gençlerimiz israfı önlüyor, iyiliği paylaşıyor. Türkiye genelinde ‘Komşum Gönüllülük Hareketi’ ile 10 milyon 178 bin 240 porsiyon yemek, gönüllü gençler aracılığıyla talepte bulunan kişilere ulaştırıldı. Bu projeyle hem toplumdaki gönüllülük kültürü güçleniyor hem de yurtlarımızın sadece bir barınma yerinden ibaret olmadığını, topluma katkı sağlama misyonunu da somut bir şekilde yerine getirdiğini görüyoruz. Bakanlık olarak gençlerimizin toplumla bağ kurmasına teşvikte bunuyor, sosyal dayanışmayı güçlendiriyoruz. Projeye katılan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber