Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:51 Kocaeli’de amca dehşeti: 2 ölü, 1 yaralı02:32 Eyüpsultan’da alevler geceyi aydınlattı: Lastik deposunda korkutan yangın02:05 Hafriyat kamyonu traktöre arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı01:49 Ahlat’ta dolunay görsel şölen sundu01:46 İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde silahlı kavga: 2 yaralı01:31 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de01:04 Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Ünive...01:00 Srebrenitsa Soykırımı’nda hayatını kaybedenler Türkiye’de "Bosna Milli Marş...00:47 5 metre yükseklikten mağaraya düşen genç kurtarıldı00:42 Köylülerin yaşam standartlarını yükselten yatırımlar, devlet eliyle devam e...00:39 Alkollü kadın sürücünün kullandığı araç bahçe duvarına çarparak durabildi00:33 Çankırı’daki orman yangınına müdahale 4 saattir sürüyor00:25 Düzce’de sis etkili oldu, yaz ortasında görüş mesafesi 10 metreye düştü00:12 Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, Sırbistan’ın saldırı girişiminin Trump tarafın...23:56 Babalarıyla yolun karşısına geçen çocuklara otomobil çarptı: O anlar kamera...23:54 "Çocuk gürültüsü" kavgasında komşusunu bıçaklayan şahıs tutuklandı23:51 Netanyahu: "Ateşkesin başında, savaşın kalıcı olarak sona erdirilmesine yön...23:49 Balkonda kahve içerken üzerine ağaç devrildi23:46 CHP Genel Başkanı Özel: "Mecliste kanun teklifimiz var, yargılamaları TRT’d...23:45 Konya’da otomobilin jantına girerek sıkışan yılanı itfaiye çıkardı
Yaşam 17 Haziran 2025 - 13:28 Yorum: 0

Sağlam: "Çölleşmeye karşı toprağı iyi kullanmalıyız"

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Değişen iklim şartları nedeniyle artan afetler, rüzgar erozyonu nedeniyle toprağın toz olarak uçması, vahşi sulama yöntemlerinde basınçlı su ile toprağın ırmak ve denizlere akması, yanlış uyg...

Sağlam: 'Çölleşmeye karşı toprağı iyi kullanmalıyız'

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Değişen iklim şartları nedeniyle artan afetler, rüzgar erozyonu nedeniyle toprağın toz olarak uçması, vahşi sulama yöntemlerinde basınçlı su ile toprağın ırmak ve denizlere akması, yanlış uygulamalarla toprağın kuraklaşması ve çölleşmeye karşı artık toprağa doğru faaliyetlerle doğru uygulamalarla iyi davranmalı ve toprağı iyi kullanmalıyız" dedi.
"TKİ-Hümas Örnek Uygulamalarıyla Organik Toprak Düzenleyicisi Kullanımının Yaygınlaştırılması" konulu eğitim toplantısı ve uygulaması Samsun’da yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda TKİ-Hümas Örnek Uygulamalarıyla Organik Toprak Düzenleyicisi Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında düzenlenen eğitim toplatışında konuşan İbrahim Sağlam, tarımsal üretimde önceliklerinin toprağı korumak olduğunu ifade etti.

"Çölleşmeye karşı toprağı iyi kullanmalıyız"
Torağın korunması ve iyi işlenmesinin önemine değinen İbrahim Sağlam, "Tarımsal üretimde öncelikli görevimiz toprağı havayı ve suyu korumaktır. Toprak canlı ise tarım yapabiliriz. Tarımsal üretimde ana kaynağımız toprağı mümkün olduğunca doğal organik ürünlerle beslemeliyiz. Doğada biyoçeşitliliği korumak zorundayız. Kimyasal maddeler toprakta bulunan organik maddeleri yok edebilir. Bilinçsiz ilaç ve kimyevi gübre kullanımı toprağımızın hem verimini düşürmekte hem de sağlıklı doğal yapısını bozmaktadır. Değişen iklim şartları nedeniyle artan afetler, rüzgar erozyonu nedeniyle toprağın toz olarak uçması, vahşi sulama yöntemlerinde basınçlı su ile toprağın ırmak ve denizlere akması, yanlış uygulamalarla toprağın kuraklaşması ve çölleşmeye karşı artık toprağa doğru faaliyetlerle doğru uygulamalarla iyi davranmalı ve toprağı iyi kullanmalıyız" diye konuştu.

Çiftçilere hümas dağıtıldı
TKİ-Hümas Örnek Uygulamalarıyla Organik Toprak Düzenleyicisi Kullanımının Yaygınlaştırılması İşbirliği Protokolü kapsamında, Samsun çiftçilerine sıvı hümik asit (TKİ-Hümas) dağıtımı gerçekleştirildi. Konu hakkında bilgi veren Müdür Sağlam, "Proje kapsamında Bafra, Çarşamba, Terme, Kavak ve Havza ilçelerimizde belirlenen 11 üreticimize toplam 740 litre TKİ-Hümas dağıtıldı. 109 dekar alanda gerçekleştirilecek uygulamalarda, ceviz, aronya, kivi, buğday, çeltik, soya şekerpancarı, kenevir ve kavak ekili alanlarda hayata geçirilerek, proje ile çiftçilerin doğal ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına teşvik edilmesi, toprak sağlığının korunması ve verimliliğin artırılması hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.
Program, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından Ziraat Yüksek Mühendisi Murat Mengüloğlu’nun TKİ-Hümas Örnek Uygulamalarıyla Organik Toprak Düzenleyicisi Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında TKİ-Hümas Örnek Uygulamalarıyla Organik Toprak Düzenleyicisi Kullanımı ve Yaygınlaştırılması konulu sunumlarının ardından son buldu. Programın öğleden sonraki bölümünde Havza ilçesi Küflek mahallesinde TKİ-Hümas Örnek Uygulamalarıyla Organik Toprak Düzenleyicisi Kullanımı ile ilgili tarla günü düzenlendi. Mustafa Kara adlı üreticiye ait 17 dekar alan şeker pancarı tarlasının 10 dekar alan kısmına sıvı hümik asit (TKİ-Hümas) uygulaması gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber