Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:10 Gelecek Partisi’nden 2 milletvekili istifa etti01:09 Usulsüz çakar kullanan sürücüye ceza yağdı00:39 "Dur" ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü 3. kez alkolü yakalandı00:28 Fenalaşan cip sürücüsü demir korkuluklara çarptı00:24 Hayvan pazarlığı hırsızlığa dönüştü, şahıslar kaçamadan yakalandı00:23 Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek00:22 Ankara’da ’19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü’ kutlandı00:21 Irmağa kaçan topu almak isterken akıntıya kapılan lise öğrencisi gözlerden...00:19 Karşı şeride geçen cip başka bir cipe çarptı: 5 yaralı00:18 Ehliyetsiz sürücü kaza yaptı: 37 bin lira ceza00:15 İki otomobilin çarpıştığı kazada 2’si ağır 7 kişi yaralandı00:08 Karaman’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı00:08 Karaman’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı00:07 MEB tarafından hazırlanan Eğitim ve Kültür Yayınları Yönetmeliği Resmi Gaze...00:07 MEB tarafından hazırlanan Eğitim ve Kültür Yayınları Yönetmeliği Resmi Gaze...00:07 Konya’da otomobilin çarptığı kadın ağır yaralandı, sürücü olay yerinden kaç...00:07 Konya’da otomobilin çarptığı kadın ağır yaralandı, sürücü olay yerinden kaç...00:06 Kırmızı ışık ihlali ortalığı savaş alanına çevirdi: 2’si ağır 8 yaralı00:06 Kırmızı ışık ihlali ortalığı savaş alanına çevirdi: 2’si ağır 8 yaralı23:59 Ankara’da ’Özcan’ ailesinin mutlu günü
Yaşam 13 Haziran 2025 - 15:52 Yorum: 0

Zirai donun etkisi sahada inceleniyor

TBMM Zirai Don Araştırma Komisyonu Başkanı Burdur Milletvekili Adem Büyük zirai donla ilgili "Ülkemizin meteorolojik tarihinde benzeri görülmeyen sürede ve sertlikte coğrafi olarak genişlikte ciddi bir tarımsal üretimi de önemli derecede ol...

Zirai donun etkisi sahada inceleniyor

TBMM Zirai Don Araştırma Komisyonu Başkanı Burdur Milletvekili Adem Büyük zirai donla ilgili "Ülkemizin meteorolojik tarihinde benzeri görülmeyen sürede ve sertlikte coğrafi olarak genişlikte ciddi bir tarımsal üretimi de önemli derecede olumsuz etkileyen bir süreci yaşadık" dedi.
TBMM Zirai Don araştırma komisyonunun Düzce, Bolu ve Sakarya değerlendirme toplantısı Düzce’de gerçekleştirildi. Nisan ayında meydana gelen zirai don olayının ardından TBMM’de kurulan Zirai Don Araştırma Komisyonu Bolu’da inceleme yapmasının ardından Düzce’ye geldi. Düzce’de fındık tarlasında yapılan incelemelerin ardından Düzce, Bolu ve Sakarya illerinde ki zirai don değerlendirme toplantısı Düzce’de yapıldı. Komisyon Başkanı Burdur Milletvekili Adem Büyük ile beraber kente gelen komisyon üyeleri çiftçilerin sorunlarını yerinde görmesinin ardından değerlendirme toplantısında Ziraat odaları, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, belediye başkanları ve ilgili temsilciler ile bir araya geldi. Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın da katıldığı toplantıda bölgede zirai don olayı enine boyuna konuşuldu.

"Maalesef büyük tarım kayıpları ortaya çıkmıştır"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, "10-12 Nisan’da Düzce’yi de kapsayan yurt genelinde maalesef zirai don olayı tarım sektöründe önemli hasarları ortaya çıkartmıştır. Maalesef büyük tarım kayıpları olduğunu gerek Düzce’de gerekse farklı vilayetlerde hep beraber gördük. Vatandaşlarımız özellikle tarım sektöründe çalışanları doğrudan etkileyen bu meteorolojik olay karşısında duyarsız kalmamış ve hızlı bir şekilde zarar tespit çalışmalarına başladığı gibi yine devletimizin ana erklerinden olan TBMM’de bu konuda hassasiyet göstererek özel bir araştırma komisyonu oluşturmuştur. Bu komisyon marifetiyle yurdumuzun farklı vilayetlerinde meydana gelen bu olayın ortaya çıkardığı zarar ve alınabilecek tedbirler konusunda milletvekillerimizin öncülüğünde çalışma başlatılmıştır. Komisyonun çalışması neticesinde ortaya çıkacak rapor idari organlar açısından da yol gösterici olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Bahçelerde gözlem yapıyoruz"
Daha önce bir çok şehirde incelemelerde bulunduklarını dile getiren Zirai Don Araştırma Komisyonu Başkanı Burdur Milletvekili Adem Büyük, "Özellikle Nisan ayında yaşadığımız ülkemizin meteorolojik tarihinde benzeri kolay kolay görülmeyen sürede ve sertlikte coğrafi olarak genişlikte ciddi bir tarımsal üretimi de önemli derecede olumsuz etkileyen bir süreci yaşadık. Meyvelerimizin özellikle çiçeklenme dönemine de denk gelmiş olması hasarın boyutunu çok ciddi seviyeye çıkartmıştır. Yer yer ağaçlar sadece meyveleri değil ağaçların gelişiminde zararlı etkiler ortaya koyduğu görülmüştür. Biz TBMM’de ki bütün siyasi partilerin ortak önergesi ile kurulmuş olan zirai donun etkilerini araştırma amacıyla kurulan komisyon marifetiyle zirai dondan etkilenen illerimizi mümkün olduğunca ziyaret ediyoruz. Hem illerde toplantılar yaparak hem de bahçeleri görerek gözlemler yaparak incelemeler ile birlikte raporluyoruz. Hem de elde ettiğimiz verileri bakanlığımıza iletiyoruz. Birinci turda yapmış olduğumuz Malatya’dan başlayıp, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Nevşehir, Niğde, Karaman ve Kayseri hattında ve dört gün süren programın sonuçlarını hızlıca raporlayıp ilettik. Sahadan gerçek edindiğimiz konuları da açıkça ve şeffafça bunu da raporladık. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Buradan sonra Karadeniz programımız olacak. Daha sonra Ege ve Akdeniz turlarımız olacak. Bu şekilde komisyonun araştırmasını tamamlamayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Sakarya, Bolu ve Düzce’de ki zirai don afetlerinin genel değerlendirmeleri yapıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber