Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Aralık 2023 - 18:34 GÜNCELLEME: 20 Aralık 2023 - 02:09 Yorum: 5

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çifte Standart Skandalı

Bir ülkenin geleceği ve ilerlemesi sağlam kalelere, güzel binalara ve milli gelirine değil, o ülkenin insanlarının ahlaki değerlerine bağlıdır...” ( Martin LUTHER)

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çifte Standart Skandalı

Bir ülkenin geleceği ve ilerlemesi sağlam kalelere, güzel binalara ve milli gelirine değil, o ülkenin insanlarının ahlaki değerlerine bağlıdır...” ( Martin LUTHER)
Bilinip de bilmezden gelinen çifte standartın adresi bu sefer ne yazık ki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi!
Sağlık sorunları ile hastahanenin yolunu tutan hastalar saatlerce hastahane koridorlarında muayene sırası beklemek zorunda kalıyor. İş bilmez pratisyen ve asistan doktorların  yanlış teşhis ve tedavisi sonucunda bir çok hastalığa maruz kalıyorlar. Malatya dışından gelen bir çok hasta ve yakını ise hastahanede çalışan temizlik görevlisi ve hasta bakıcıların yakınlarına uyguladığı çifte standart neticesinde muayene olamadan geri dönmek zorunda kalıyor. Nice yaşlı hastalar ise saatlerce ayakta beklemek zorunda. Tedavi edilmeden ölmeyi bekliyormuşcasına hayıflanıyorlar.

Olacak iş değil hipokrat yeminini ne çabuk unuttunuz?

Hekimlik mesleği kutsal bir meslek olmanın yanında milli duygularla donanmış mesleği gereği yaşamı ön planda tutmaktan geçer. Sınıf, mezhep, kişi ayrımı gözetmeksizin her hastaya adaletli davranmak gerekir. Uzman doktorlarımız Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde can siperhane mücadele ederken yeni mesleğe atılmış olan pratisyen ve asistanların kendilerine acilen çeki düzen vermesi gerekiyor. 

İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Her hastaya eşit davranılmalı, yanlış uygulamalardan kaçınılmalıdır. Sırf birilerinin yakını diye hemşirelere talimat verilmemelidir. Bir hastanın sağlığına kavuşması için bütün imkânlar seferber edilirken; kimsesi olmayan hastalar dışlanmamalıdır. Hiçbir hastaya kötü davranılmamalı, bağırılmamalı, küçük düşürücü sözler sarfedilmemelidir.

Sağlıkta torpil değil kul hakkı öne geçer. Hesabını her iki dünyada da veremezsiniz. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi içinde yaşanan çifte standartın diğer bir ucu Hastahane Oteline  kadar uzanıyor. Cebinde beş kuruş parası olmayan hasta yakınları; doktorlardan gelecek  umut dolu sözleri beklerken  hastahane koridorlarında mermerlerin üzerinde yatmak zorunda kalıyorlar. Hastahane oteline gelen torpili olan hasta yakınları ise ücretsiz konaklama imkanı buluyor. 

Velhasıl-ı hem sağlığından hemde canından medet ummak için Hastaneye gelen hastalar ve yakınları için hasta olmak  eziyet haline dönüşüyor.

Hastaları deneme tahtası olarak kullanmaktan vazgeçen bir anlayışın 
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde artık hakim olması gerekiyor. Serum takmayı dahi bilmeyen asistan ve hemşilerin olduğunu üzülerek ifade ediyorum. Bunun en bariz örneğini geçenlerde hastahaneye uğrayan bir vatandaş olarak söylüyorum.

Uzman doktorlarımızı aynı kefenin dışında tutmakla beraber  Rabbim doktorlarımızı, sağlık çalışanlarımızı başımızdan eksik etmesin. Atlar hiçbir zaman sahibine göre kişnemez. “Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz” sözüne güvenerek şifa bulmak için hastahaneye gelen hastaları üzmeyin.

Lütfen çifte standarta biran önce son verin.

"Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi"

Kimi varlıkla imtihan edilir kimi yoklukla. Depremi yaşayan ilimize bir depremide siz yaşatmayın.


Yasin Tanır

HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
YORUMLAR 5
Yorumcu
Mehmet Ali 19 Aralık 2023 - 23:21
Yarası olan gocunur yavaş yavaş yorumlar gelir
Yorumcu
Martin LUTHER 19 Aralık 2023 - 21:19
Bu yazı için o kadar çok şey düşünen arkadaşa , yine Martin Luther in bir sözü ile
Yorumcu
Asistan Doktor 19 Aralık 2023 - 21:02
Yazılan yazı bir topluluğa yönelik toplumda yanlış algı üreten tamamen şahsi ihtiraslar üzerinden kaleme alındığı aşikar olan ayrıca devlet memuruna iftira içerikli olup suç unsuru teşkil edecek birçok unsur besleyen bir hezeyan olup derhal kaldırılması talabiyle beraber bu yazıyı yazan yazılmasına vesile olanlar hakkında adlı işlem başlatılması için her vesilenin kullanılacağından emin olabilirsiniz
Yorumcu
Emin Tamer Elkıran İç Hastalıkları ABD Başkanı 19 Aralık 2023 - 19:15
Çalışmaktan ve mensubu olmaktan onur duyduğum İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi için yapmış olduğunuz bu haberin hiçbir cümlesi gerçeği yansıtmıyor. Bu haberinizin düzeltilmesini rica edeceğim.
Yorumcu
Asistan doktor 19 Aralık 2023 - 18:24
Hastanede çalışanlar olarak herkes canla başla çalışıyor siz ne hakla böyle bir yazı böyle bir haber yapabiliyorsunuz Pratisyen asistan yüzünden yanlış teşhis ne demek her adımımız hocalara danışılıyor , bu ağır iftiralarınız için yargıda hesap vereceksiniz terbisyesizlik yapmayın düzgün habercilik yapın
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber