Mersin’de intörn doktor Nida Nur Nergiz’i pompalı tüfekle vurarak bir bacağının ampute olmasına neden olan eski erkek arkadaşı Ersin Karakuş’a ’kadına karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan’ 19 yıl hapis cezası verildi.O...
Mersin’de intörn doktor Nida Nur Nergiz’i pompalı tüfekle vurarak bir bacağının ampute olmasına neden olan eski erkek arkadaşı Ersin Karakuş’a ’kadına karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan’ 19 yıl hapis cezası verildi.
Olay, 23 Ekim 2023 tarihinde merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi’ndeki kız öğrenci yurdu önünde yaşanmıştı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi intörn doktor Nida Nur Nergiz, hastanede teknisyen olarak görev yapan ayrıldığı erkek arkadaşı Ersin Karakuş tarafından pompalı tüfekle vurulmuş, her iki bacağı ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralanan genç kızın sağ bacağı dizüstünden kesilmişti. Sol bacağını da kaybetme riski olan Nergiz, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde birçok kez ameliyat edilmişti. Saldırı anının güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdığı olayla ilgili kaçtığı Adana’da yakalanıp tutuklanan zanlı Karakuş, dördüncü kez hakim karşısına çıktı.
Mersin Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Karakuş SEGBİS aracılığıyla katılırken, taraf avukatları ve kadın derneklerinin temsilcileri yer aldı. Olay yerine yakın bir tanığın ifadesinin alınmasıyla başlayan duruşma, Cumhuriyet Savcısının mütalaası ile devam etti. Savcı, esasa ilişkin mütalaasında, sanığın saplantı haline getirdiği Nergiz’e, hayati tehlikeye neden olacak şekilde tüfekle ateş ettiğini belirtti. Karakuş’un, ’kadına karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılmasını talep eden savcı, sanığın cezasında ’haksız tahrik indirimi’ uygulanmaması yönünde görüş sundu. Nida Nur Nergiz’in avukatlarından Uğur Köksal da iddia makamının mütalaasına iştirak ettiklerini beyan ederken, avukat Furkan Balaban ise sanığın indirimsiz cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.
"Ben suçsuzum bana ceza vermeyin demiyorum"
Avukatların talebi karşısında söz verilen sanık Ersin Karakuş, eylemi tasarlamadığını öne sürdü. Olayın gerçekleştiği tarihte kendisinin bir devlet memuru olduğunu, ayrıca Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde okuduğunu ifade eden Karakuş, aynı zamanda da iki kız öğrenciye burs verdiğini iddia ederek, "Bu fıtratta yaşayan insanı nasıl bu hale getirdiniz" diye konuştu. Müşteki Nida Nur Nergiz ile arkadaş oldukları dönemde aldatıldığını savunan Karakuş, "Ben suçsuzum bana ceza vermeyin demiyorum. Orada kamera olduğunu biliyorum. Eğer tasarlasam kamera önünde bu eylemi niye yapayım? Kamera olmayan yerde bu eylemi yapar kaçardım. Evime ve iş yerime yakın olduğu için orası sürekli kullandığım yol. Benim orada olmam kadar doğal birşey yok. Gerçekten öldürme kastım olsa neden ayaklarına ateş edeyim" dedi.
Mütalaa karşısında savunması sorulan sanık avukatı Şaban Bal ise müvekkilinin delil karartma ve kaçma şüphesi olmadığını, kendi isteğiyle eyleme son verdiğini, haksız tahrik konusunun anlaşılabilmesi için de maddi konuları mahkemeye taşıdıklarını belirterek, Ersin Karakuş’un beraatını talep etti.
"Yaptığım eylemin haklılık payı yok"
Karar öncesi son sözü sorulan Ersin Karakuş, "Tasarlama söz konusu değildir. Tasarlasam öldürür ve kaçardım. Nida’ya gerçekten zarar vermek istemezdim. Nida ve ailesi beni o kadar zorladılar ki, ayaklarına ateş ettim. Yaptığım eylemin haklılık payı yok. Böyle bir şeyin haklılığını savunamam ama beni bu duruma getiren Nida ve ailesi" diye konuştu.
Müşteki avukatı Uğur Köksal’ın, ’sağ boyun bölgesinde çok fazla ateşli silah giriş çıkış var’ şeklinde beyanına ekleme yapması üzerine Karakuş, "Ben boyun bölgesine ve baş bölgesine atış yapmadım. Büyük ihtimalle yerden sekmiş saçmalar olabilir" şeklinde konuştu.
Karar alkışla karşılandı
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığı ’kadına karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19 yıl hapse çarptırırken, tutukluluk halinin devamına karar verdi ve cezada takdiri indirim uygulamadı.
Heyetin kararı, duruşmayı takip eden bazı avukatlar ve izleyiciler tarafından alkışla karşılandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde orta refüje çıkarak yaya levhasına çarpan otomobil sürücüsü yaralandı.Edinilen bilgilere göre, Levent Caddesi üzerinde seyreden B.S. (44) idaresindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüj
Antalya’nın Manavgat ilçesinde motosikletle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.Kaza, Örnek Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tolga B.’nin kullandığı 34 MOZ 427 plakalı otomobil ile ay
Bursa’da çıkan bıçaklı kavgada boğazı kesilen bir kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.Olay, merkez Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, henüz bilinmeyen bir nedenle iki kişi arasında
Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in, bir restoranda yaşanan kavga olayına karıştığı iddiasıyla polis merkezinde ifade vereceği öğrenilirken, olay anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.İddiaya göre olay, dün gece merk
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü personeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla kentte ikamet eden şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti.İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram vesilesiyle gerçekleştirdikleri ziyaretlerde şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek
Mersin’in 2 ilçesinde uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yapılan operasyonlarda 4 şahıs yakalandı 2’si tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin ve Bozyazı Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu ile mücadele
Adalet Bakanı Akın Gürlek Eskişehir’de meydana gelen zincirleme trafik kazasına ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.Adalet Bakanı Akın Gürlek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eskişehir’de bu gece meydana gelen zincirleme trafik kazasına
Tekirdağ Çorlu’da taksi şoförü, araç içinde tartıştığı müşterinin bıçaklı saldırısı sonucu omzundan yaralandı.Olay, gece saatlerinde Hatip Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde meydana geldi. Taksi çağırılması üzerine adrese gelen şoför M.C. ile yolcu ar
Elazığ’da, makas atan araç kamerada
ABD ordusu, İran’ın tek yönlü saldırı İHA’larını vurdu
03Bakan Gürlek: "Eskişehir’de meydana gelen zincirleme trafik kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı"
04Tarlaya giren otomobil ağaca çarptı, sürücü gözyaşlarını tutamadı
05Aksaray’da hafif ticari araç takla attı: 2 ağır yaralı
06İran’ın son füze saldırıları İsrail’deki birçok bölgede maddi zarara yol açtı
07Tekirdağ’da takside yolcu dehşeti: Şoförü omzundan bıçakladı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük