Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Nisan 2024 - 18:46 Yorum: 0

Irak Başbakanı Sudani: “Irak ve Türkiye’nin güvenliği bölünmez bir bütündür”

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Irak ve Türkiye’nin güvenliği bölünmez bir bütündür” dedi.Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile Cumhurbaşkanı Recep T...

Irak Başbakanı Sudani: “Irak ve Türkiye’nin güvenliği bölünmez bir bütündür”

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Irak ve Türkiye’nin güvenliği bölünmez bir bütündür” dedi.
Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi. Sudani, yaptığı açıklamada ülkesinin ortak çıkarlar ve iyi komşuluğa dayalı dengeli politika izlediğini belirterek, Türkiye ile başta su paylaşımı olmak üzere birçok alanlarda anlaşma imzaladığını belirtti. Türkiye ile su paylaşımı konusunda “stratejik anlaşma” sağlandığını aktaran Sudani, “Sulama sistemlerini modernize etmek amacıyla 10 yıl boyunca devam edecek anlaşmalara imza attık. Bu anlaşma özellikle Irak’ın su paylaşımında etkisi çok olacak” dedi.
Kalkınma Yolu Projesi’nin temel ilkelerini içeren dörtlü mutabakat zaptının imzalandığını dile getiren Sudani, “Kalkınma Yolu Projesi sadece mesafeleri kısaltmayı amaçlamıyor. Bu proje bölge halkları ve kültürleri için bağlayıcı bir köprü haline gelmesinin yanı sıra bölgenin güvenlik ve istikrarını destek sağlayacak” dedi.

“Irak topraklarını hiçbir gücün başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere saldırmasına kullanılması için müsaade etmeyeceğiz”
Görüşmede iki ülke arasındaki güvenliğin ele alındığını aktaran Sudani, “Irak ve Türkiye’nin güvenliği bölünmez bir bütündür. Irak topraklarını hiçbir gücün başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere saldırmasına kullanılması için müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kudüs bir İslam sembolüdür”
Filistin’de devam eden İsrail saldırılarına değinen Sudani, “Kudüs bir İslam sembolüdür. Filistin’deki mukaddes sembollere hakaret etmek kabul edilemez” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber