İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Şehram İrani, Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Dena ve Mekran gemilerinden oluşan 86. filonun Panama Kanalı'ndan geçerek ilk kez...
İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Şehram İrani, Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Dena ve Mekran gemilerinden oluşan 86. filonun Panama Kanalı'ndan geçerek ilk kez dünyanın çevresini dolaşacağını söyledi.
İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Şehram İrani, Tahran'da düzenlenen Ulusal Deniz Medeniyeti Konferansı'nda İran'ın Hint, Pasifik ve Atlantik Okyanuslarındaki faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. İran Deniz Kuvvetleri'nin dünyanın stratejik öneme sahip boğazlarında varlık gösterdiğini belirten İrani, "Stratejik birçok boğaz ve geçiş noktasında Deniz Kuvvetleri olarak varlık gösteriyoruz. Sadece iki önemli noktada faaliyetimiz olmadı. Bunlardan birisi olan Panama Kanalı'na Deniz Kuvvetleri filosu göndereceğiz" dedi.
" ABD'nin arka bahçesi sayılan Panama Kanalı'nda filomuzun varlık göstermesi güçlü bir mesaj"
Ekim ayı başında görevine başlayan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Dena ve Mekran gemilerinden oluşan 86. filonun Panama Kanalı'ndan geçeceğini belirten İrani, ilk kez İran'a ait bir filonun dünyanın çevresini dolaşacağını söyledi. İrani, "Deniz Kuvvetlerine ait 86. filomuz ilk kez dünyanın çevresini dolaşacak. Bu cesur girişim ile filomuz Amerika kıtasında geçecek. ABD'nin arka bahçesi sayılan Panama Kanalı'nda filomuzun varlık göstermesi Washington yönetimine güçlü bir mesajdır. Hiçbir güç İran Deniz Kuvvetleri'nin önüne baraj kuramaz. Elbette filolarımız dünyanın birçok noktasına barış ve dostluk mesajı taşıyor" ifadelerini kullandı.
ABD'nin İran'a yönelik askeri tehditlerine karşı 86. filonun Panama Kanalı'nda varlık göstermesinin önemli olduğunu kaydeden İrani, Deniz Kuvvetleri'nin hiçbir şekilde gerilim ve çatışma arayışında olmadığını ancak tehditlere kayıtsız kalmayacaklarını belirtti.
Ekim ayında İran'dan yola çıktı
İran Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Dena ve Mekran gemilerinden oluşan 86. filo Ekim ayı başında Panama Kanalı'na gitmek üzere İran kara sularından ayrılmıştı. İran donanması, Aden Körfezi'nde korsanlıkla mücadele etmek ve bölgede 3 bin kilometre yol kat etmek amacıyla 2009 yılında okyanus seviyesinde deniz seferlerini başlatmıştı. İran askeri donanması bugüne kadar Aden Körfezi'ne ve Kızıldeniz'e, Hint, Pasifik ve Atlantik okyanuslarında göreve çıktı.
Sehend ve Mekran gemileri 250 bin kilometre mesafe kat etti
Geçtiğimiz yıl ordunun Sehend ve Mekran gemilerinden oluşan 75. deniz filosu, Rusya'nın St. Petersburg limanında 250 bin kilometre mesafe kat ederek ülke tarihinin en büyük askeri deniz seferini gerçekleştirmişti. Mekran ve Dena gemilerinden oluşan 86. filonun bu rekoru kırması ve İran Deniz Kuvvetleri'ne ait diğer filolarının kat ettiği mesafeyi önemli ölçüde artırması bekleniyor.
Haziran 2021 yılında İran donanmasına katılan Dena destroyeri; gemisavar seyir füzeleri, torpidolar ve deniz topları gibi çeşitli silahlarla donatılmıştı. 2019 yılında donanmaya katılan Mekran ise deniz savaş gemilerini desteklemekle görevli konumda yer alırken aynı zamanda güvertesinde aynı anda 5 helikopter barındırabilecek kapasiteye sahip.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgiler doğrultusunda Türkiye'nin farklı bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bakanlığın açıklamasına göre, 6 Kasım Cuma günü Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarb
Sabah saatlerinde gerçekleşen duruşma sonrasında kalabalık bir grup ile gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan dava avukatlarından Bünyamin Aktürk, Peygamber Efendimize hakaret eden Leman Dergisi'ne tepki gösterdiği için yargılandığı davanın üçüncü
İl Emniyet Müdürlüğü İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında M.K. S.K., K.B., R.D. ve D.Z. isimli 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin UYAP üzerinden yapılan sorgulamalarında, M.K.’nin uyuşturucu veya uyarıcı madde satışı ya
Millî Savunma Bakanlığı, Bakan Yaşar Güler'in Ukrayna Savunma Bakanı Evgeniy Khmara ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede iki ülkeyi ilgilendiren ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş
Yeni Partili Bursa Nilüfer Belediyesi, 26-29 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Edebiyat Festivali’ne, işgal rejimine açık desteğiyle bilinen yazar Ariana Harwicz’i davet etmesi tepkilere neden oldu. Söz konusu festivale siyonizm destekçisi Ari
Kral Philippe, Başbakan Bart De Wever'in istifasını reddetti ve kamu maliyesi konusunda anlaşmaya varmakta zorlanan iktidar koalisyonu ile ilgili olarak, bütçe görüşmelerine derhal devam etmesini istedi. Philippe, iktidardaki beş koalisyon partisinin lide
Zaporizhzhia bölge vali vekili Mykhailo Semikin yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın güneyindeki Zaporizhzhia bölgesinde bulunan cephe hattındaki Komyshuvakha köyüne Rusya'nın düzenlediği hava saldırısında ölü sayısının 53'e yükseldiğini bildirdi. Semikin, Tel
Gerçekleştirilen rutin denetimlerde, vatandaşların sağlığını tehdit edebilecek ürünler kontrol edildi. Denetimler sırasında son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışını yaptığı tespit edilen bir market hakkında işlem yapıldı. Söz konusu market, 3 gün sür
11 üniversiteye rektör ataması yapıldı
Mersin'de 126 kişiyi 10 milyon lira dolandıran 12 şüpheli yakalandı
03Erzurum'da 30 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi
04Putin'den Ukrayna müzakereleri açıklaması
05Sinop'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı
06Keşm Adası'nda gerilim: İki füze düştü, ABD İHA'sı vuruldu
07Katar arabuluculuğunda anlaşma trafiği: "Görüşmeler başarısız oldu" iddiasına yalanlama
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor