Mehr Haber Ajansı'na göre, Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin gece düzenlediği saldırılara misilleme olarak Ürdün'deki hedeflere yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi. Devrim Muhafızları Ordusu, mesajında şunları kaydetti: "Ürdün'ün şerefli ve asil ha
Mehr Haber Ajansı'na göre, Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin gece düzenlediği saldırılara misilleme olarak Ürdün'deki hedeflere yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi.
Devrim Muhafızları Ordusu, mesajında şunları kaydetti:
"Ürdün'ün şerefli ve asil halkı;
İslam Devrim Muhafızları Ordusu'ndaki mücahit kardeşleriniz, çocuk katili Amerikan ordusunu cezalandırmak ve İran İslam Cumhuriyeti topraklarına yönelik tekrarlanan saldırılara karşılık olarak, Amerikan üslerine yıldırım hızıyla saldırılar düzenleyerek Amerikan THAAD füze savunma sisteminin bir radarını imha ettiler.
Ayrıca bir Patriot sistemi ve bir C-RAM radarı da hedef alınarak imha edildi ve Amerikan üssünün yakıt depoları ateşe verildi.
Büyük bir helikopter ekipman deposu ve helikopter tamir ve bakım hangarı da ateşe verilerek tamamen tahrip edildi.
Bazen İran'ın saldırılarıyla ülkelerin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ihlal ettiği söylenir; oysa bu tür bir değerlendirme tamamen yanlıştır. Bizim görüşümüze göre, hükümetinizin bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne ve egemenliğine tamamen saygı duyuyoruz.
Bir ülkedeki Amerikan üssü nasıl bir yerdir? Sınır muhafızlarınızın kontrolü olmadan, Amerikalıların ve istedikleri herkesin, bazen de başka ülkelerden gelen mahkumların girip çıktığı bir yerdir. Orada disiplini ABD Ordusu Rangerları sağlar, sizin ordunuz Rangerlar değil. Orada meydana gelen suçlara Amerikan hakimi karar verir, sizin hakiminiz değil. Orada Amerikan kanunu geçerlidir, sizin kanununuz değil. Savunma Bakanınızın bile ABD Rangerlarının izni olmadan oraya girme hakkı yoktur.
Yani sizin toprak bütünlüğünüzü ve egemenliğinizi ihlal eden biz değil, Amerika'dır. Biz, suçtan başka bir şey bilmeyen Amerikan ordusunun işgal ettiği topraklara saldırıyoruz.
Dün, Minab'ın yaslı halkı, enkaz altında yapılan aramalar sırasında bulunan öğrencilerinin çocuklarının naaşlarını defnetti ve mezarlarına gönderdi. Bunlar, savaşın ilk gününde çocuk katili Amerikan ordusunun saldırısında şehit düşen 168 öğrenciydi. Bu suçlar devam ediyor, bazıları Ürdün topraklarındaki Amerikan üsleri kullanılarak gerçekleştiriliyor. Ülkemize saldıran ve çocuklarımızı katledenleri, nerede saldırırlarsa saldırsınlar, hedef almak bizim yasal, dini ve mantıksal hakkımızdır." (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, vize danışmanlığı ve vize randevusu temini alanında faaliyet gösteren bazı kişi ve şirketlere yönelik soruşturma yürütülüyor. Soruşturma kapsamında, sosyal medya ve internet üze
Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, orduya ait UH-60 Black Hawk tipi askeri helikopter, Popayan ile Inza kasabaları arasındaki güzergâhta görev yaptığı sırada düştü. Kazada helikopterde bulunan 19 asker yaralandı. Yetkililer, yaralılardan 4'ünde
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik yaptıkları çalışmada, birçok veri elde edildi. Ekipler, Bank Asya hesaplarında şüpheli tarihlerde bakiye artışları olan, örgütle bağl
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sermaye piyasalarında yaşanan sorunlara ilişkin yaptığı açıklamada, belirli fonlarda ortaya çıkan sorunların aşılmasıyla piyasaların daha güçlü şekilde yoluna devam edeceğini ifade etti. Fon Koordinasyon Kurulunun y
ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin Vanuatu'nun Port-Olry bölgesinin kuzeybatısında meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 16 kilometre olarak açıklanırken, sarsıntıda can veya mal kaybı bildirilmedi. (İLKHA)
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda yürütülen soruşturmada, yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler üzerinden kaynağı belirsiz yüksek miktardaki paranın aklanmaya çalışıldığı ve yatırım sözleşmelerine uygun kullanılmadığı iddiaları inc
Aracınızı Yola Hazır Tutan Küçük Ama Kritik Parçalar: Akü, Pandizot ve Korna
Isparta Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kanyonda mahsur kalan 10 kişinin tamamının saat 21.30 itibarıyla ekiplerin çalışmaları sonucunda kurtarıldığı bildirildi. Vatandaşların rutin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla Sütçüler Devlet Hastanes
Isparta'da kanyonda mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı
Pakistan İran sınırında ticareti durdurdu: Binlerce tır Belucistan'da mahsur kaldı
03Atama ve görevden alma kararları Resmî Gazete'de
04İzmir'de 105 düzensiz göçmen yakalandı
05Muğla açıklarında 36 düzensiz göçmen kurtarıldı
06Çanakkale'de 39 düzensiz göçmen yakalandı
07Fon teklifi TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülecek
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor