Tarım alanında sürdürülebilir üretimi destekleyen Türkiye İş Bankası, 2001 yılından bu yana hizmet veren Güzelyurt şubesini yeni konsept ve tasarımıyla KKTC’nin ilk Tarım İhtisas Şubesi olarak hizmete açtı.1955 yılından bu yana fa...
Tarım alanında sürdürülebilir üretimi destekleyen Türkiye İş Bankası, 2001 yılından bu yana hizmet veren Güzelyurt şubesini yeni konsept ve tasarımıyla KKTC’nin ilk Tarım İhtisas Şubesi olarak hizmete açtı.
1955 yılından bu yana faaliyet gösterdiği KKTC’de, Kıbrıs Türk halkının ekonomik ve toplumsal gelişimine katkıda bulunan İş Bankası, Ada’daki 70 yıllık birikimini tarım alanına da taşıyor. Banka, Güzelyurt’ta hizmete sunduğu şube ile sürdürülebilir tarımsal üretime destek olmayı, üreticilerin güçlendirilmesini ve modern üretim tekniklerinin yaygınlaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.
Güzelyurt’taki şubenin açılışı, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, İş Bankası KKTC Ülke Müdürü Serhan Akşahin, banka ve kamu kesimi yöneticilerinin yanı sıra çiftçilerin katılımıyla gerçekleşti.
"Kültürel bir miras olan tarım, sosyal dayanışma ve toplumsal üretkenliğin temeli"
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz açılış konuşmasında Kıbrıs’ın banka için 70 yıllık köklü bir bağ ve güvenin yanı sıra ortak bir geleceğin simgesi olduğunu belirterek, Ada’nın kalkınması için her zaman sorumluluk üstleneceklerini söyledi.
Kültürel bir miras olarak gördükleri tarımsal aktivitenin, sosyal dayanışma ve toplumsal üretkenliğin temeli olduğunu vurgulayan Sezgin Yılmaz, bu mirası geleceğe taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti. Yüzde 56’sı tarım arazisi olan Kıbrıs’ta bitkisel üretimin lokomotifinin Güzelyurt olduğunu ifade eden Sezgin Yılmaz, "Güzelyurt, turunçgillerin yüzde 98’inden fazlasına, patates ve çilek gibi ürünlerin ise önemli bir kısmının üretimine ev sahipliği yapıyor. Bu güzide şehir, aynı zamanda ülkenin tahıl deposu. Bu nedenle 2001 yılından bu yana hizmet veren Güzelyurt şubesini, Tarım İhtisas Şubesi olarak yeniden hizmete açmaya karar verdik" dedi.
"Tarım varsa gelecek de var"
İklim değişikliğine bağlı kuraklık, su kaynaklarının azalması gibi tarım alanındaki zorluklara da dikkat çeken Sezgin Yılmaz, geçmişte ‘Kıbrıs’ın su ambarı’ olarak bilinen Güzelyurt’ta da anıza ekim, sıfır toprak işleme gibi tekniklerle daha temiz ve verimli üretimin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Güzelyurt Tarım İhtisas Şubesi’nin bu dönüşüm sürecinde çiftçilere finansman sağlamasının yanı sıra bilgi, teknoloji ve dayanışmayı bir araya getiren yeni bir tarım ekosisteminin kapılarını araladığını belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Güzelyurt Tarım İhtisas şubemizin geçmişin üretim hafızasını geleceğe taşıyarak bir köprü görevi göreceğine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki tarım varsa gelecek vardır, üretici güçlü olursa ülke güçlü olur. Kıbrıs’ın gelişimini, üreticilerimizin kalkınmasını desteklemeye devam edeceğiz."
"Güzelyurt, tarımsal üretimin nabzını tutan bir merkez"
Törende konuşan İş Bankası KKTC Ülke Müdürü Serhan Akşahin ise, Kıbrıs’ta 70 yıldır güvenin, iş birliğinin, üretimin ve kalkınmanın adı olmaya gayret ettiklerini belirterek, "Bu yıl, Kıbrıs’taki 70. hizmet yılımıza ulaştık. Bu süre zarfında finansman sağlamanın yanı sıra; bu ülkenin insanıyla omuz omuza vererek kalkınmaya katkı sunduk, üretimi destekledik" dedi.
Güzelyurt’un tarımsal üretimdeki önemine de değinen Akşahin, "Güzelyurt, narenciyesiyle, patatesiyle, sebzesiyle yalnızca verimli topraklara değil; üretime gönül veren, emeğiyle değer oluşturan insanlara sahip, tarımsal üretimin nabzını tutan bir merkez konumunda. Bu potansiyele olan inancımızı yeni şubemizle birlikte daha somut bir zemine taşıyoruz" diye konuştu.
Türkiye’de başarıyla uygulanan Tarım İhtisas Şubesi modelini KKTC’ye taşımaktan büyük gurur duyduklarını belirten Akşahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"2001 yılından bu yana faaliyet gösteren şubemizi bugün bambaşka bir anlayışla, Tarım İhtisas Şubesi olarak hizmete sunuyoruz. Bu somut adım; Güzelyurt’un tarımsal potansiyeline ve üreticisine duyduğumuz güvenin güçlü ve net bir ifadesi. Artık burada üreticiye özel ürünler, danışmanlık ve saha bilgisiyle donanmış bir ekip görev yapacak. Şubemiz; bölge üreticisinin yol arkadaşı, rehberi ve destekçisi olacak."
Güzelyurt Tarım İhtisas Şubesi açılışında İş Bankası’nın Meraklı Tohum Projesi kapsamında 6-10 yaş arası çocuklara da tarım konulu üretici drama atölyesi düzenlendi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Haftanın ilk işlem gününde döviz kurlarındaki hareketlilik sürüyor. 12 Ekim saat 08.20 itibarıyla dolar/TL yüzde 0,12 artışla 49,3385 liradan satılırken alış fiyatı 49,3212 lira oldu. Euro/TL ise yüzde 0,02 düşüşle 55,3304 liradan işlem gördü. Euroda alı
Cizre Dirsekli Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi eski öğretmen Gülbahar Bağdur, evlatları gibi baktığı 250 koyunuyla her gün sabahın erken saatlerinde başladığı emeğini, kendi elleriyle ürettiği süt ve peynirlerle taçlandırıyor. Hayvancılığa ilk olarak
33396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ değişikliğiyle, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı maddesi kapsamındaki uygulamanın süresi uzatıldı. Düzenlemeye göre, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden kaynaklanan kur farkı za
Resmî açıklamaya göre, kamu sermayeli katılım finans kurumlarının tek çatı altında toplanmasını hedefleyen stratejik adımın ilk aşaması 7 Ekim’de imzalanan pay devir sözleşmeleriyle tamamlandı. Bu hamleyle sektörün rekabet gücünün artırılması ve katılım f
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat maliyet endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,59 arttı. Aylık bazda malzeme endeksi
Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol
Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1
Zelensky: ABD istihbarat paylaşımını yeniden başlattı
Elazığ'da motosiklet denetimi: 63 sürücüye 1 milyon 311 bin lira ceza
03Novak: ABD'ye dizel yakıt sevkiyatı sözleşme imzalandıktan 15-20 gün sonra gerçekleşecek
04Bitlis merkezli 4 ilde bahis operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı
05Isparta'da bir haftada 34 aranan kişi yakalandı
06Malatya'da meme kanserinde erken tanının önemi ele alındı
07Malatya’da Kitap Fuarı İçin Geri Sayım: 300 Yayınevi, 300 Yazar ve 100 Bin Öğrenci
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor