İstanbul Arel Üniversitesi, ArelPro (Arel Profesyonel) Projesi kapsamında çözüm ortaklarıyla bir imza töreni gerçekleştiriyor.
İstanbul Arel Üniversitesi, ArelPro (Arel Profesyonel) Projesi kapsamında çözüm ortaklarıyla bir imza töreni gerçekleştiriyor. 19 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Kemal Gözükara Yerleşkesi'nde şirket yöneticileri ve insan kaynakları uzmanlarını ağırlayacak olan İstanbul Arel Üniversitesi, iş dünyası-üniversite entegrasyonunu sağlayan protokollere imza atacak.
"Arel'de Değişim Başladı" mottosuyla, 30 yılı aşkın eğitim geçmişini yenilikçi yaklaşımla buluşturan İstanbul Arel Üniversitesi, yalnızca bir üniversite olmanın ötesinde insan hayatının her noktasına dokunmayı amaçlıyor. ArelPro (Arel Profesyonel) Projesi'ni yaşama geçirmesinin ardından farklı sektörlerden çeşitli şirketlerle anlaşmalar imzalayarak hem öğrencilerin kariyer yolculuğuna hem de iş dünyasına katkı sağlıyor.
Sektörlerin İnsan Kaynağı İhtiyacına Cevap Veriyor
İstanbul Arel Üniversitesi, ArelPro ile birlikte iş dünyasının insan kaynağı ihtiyacını göz önünde bulundurarak, talep edilen yetkinliklere göre mezunlar yetiştiriyor. Böylece, sektör temsilcilerinin ihtiyaçlarına cevap verirken, öğrencilerin de mezuniyet öncesi iş dünyasının taleplerini karşılayacak yetkinliklerde olmasını sağlıyor. Söz konusu etkileşim hem öğrencilere, hem akademik yaşama hem de iş dünyasına katkı sağlıyor. Öğrenciler, iş birliğine gidilen şirketlerde staj, yarı zamanlı ve tam zamanlı çalışma olanakları elde ederken, proje ve vak'a çalışmalarında da birliktelik sağlıyor. Henüz öğrencilik döneminde iş deneyimi kazanan öğrenciler, deneyimsiz değil deneyimli bir mezun olarak profesyonel yaşama katılıyor.
Şirketlere Özel Kurgulanan Eğitim ve Lisansüstü Programlar
ArelPro Projesi, şirketlerin tüzel kişiliğini ve profesyonellerini geliştirmesi noktasında da önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Şirketin ihtiyacına yönelik iş yerinde eğitim, yüksek lisans programları gibi içerikler kurgulayan Üniversite, vak'a çalışmalarında akademisyenler ile profesyonelleri bir araya getirerek, şirket ve profesyonellere akademik deneyim de kazandırıyor.
Üniversitenin Fiziki Olanaklarından Faydalanma
Çözüm ortaklığına imza atan şirketler, üniversite'nin tüm fiziki olanaklarından faydalanma hakkı kazanıyor. Laboratuvarlar, konferans salonları, amfi ve dersliklerin yanı sıra kütüphane kaynaklarına da erişim hakkı elde eden şirketler, spor merkezi ve havuzdan da faydalanabiliyor.
Devlet Desteklerine Erişimde Danışmanlık
Geliştirdiği proje ve çalışmalarda devlet desteği almak isteyen ancak gerek prosedürler gerekse süreç yönetiminde deneyim sahibi olmayan şirketlere danışmanlık hizmeti de sunuluyor. Daha önce akademisyen ve öğrenci projeleri için ilgili bireylere danışmanlık hizmeti sunan Üniversite, bu deneyimini sektör temsilcileri ile de paylaşıyor. Böylece çözüm ortaklarının projelerinin geliştirilmesinde önemli rol oynuyor.
Üniversiteyle Ortak Vak'a Çalışmaları ve Projeler
Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmek isteyen ancak gerekli yatırımı sağlayamayan şirketler de çözüm ortaklığı protokolü ile yatırım sorununu aşıyor. Üniversite, bünyesinde yer alan Ar-Ge merkezleriyle, şirketlerin yatırım yapmasına gerek kalmadan istenilen projeleri yürüterek yalnızca şirketin değil sektörün gelişmesine katkı sağlıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı
Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
03İşgal rejimi, Batı Şeria'da yüzlerce dönümlük araziyi gasp etti
04HAMAS: Mladenov israilin pozisyonunu dile getiriyor
05Antalya'da asayiş uygulamalarında 576 aranan şahıs yakalandı
06Yalova'da 13 bin 904 uyuşturucu hap ele geçirildi
07Tarım ve Ticaret Bakanlıklarından ortak değerlendirme toplantısı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük