Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 31 Mart 2023 - 15:48 Yorum: 0

İskenderun’da denizin taştığı bölgelerde çalışma başlatıldı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremden sonra sahil şeridinde zeminde yaşanan çökme ve sıvılaşma nedeniyle kuvvetli rüzgar sahilde büyük zarara yol...

İskenderun’da denizin taştığı bölgelerde çalışma başlatıldı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremden sonra sahil şeridinde zeminde yaşanan çökme ve sıvılaşma nedeniyle kuvvetli rüzgar sahilde büyük zarara yol açtı. Bir kafe ve bir çay bahçesinin zarar gördüğü sahil kıyısında deniz suyunun ilerlememesi için çalışma başlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden 11 il etkilenirken, en fazla hasar gören illerden biri Hatay oldu. Hatay'ın İskenderun ilçesinde de birçok bina yıkılırken, depremler sonrası denizin taşması ile sıkıntı yaşandı. En son kuvvetli rüzgarda denizin taşması ile bir kafe ve çay bahçesi sular içinde kaldı.

Denizin ilerlemesinin durdurulması için depremde denize gömülen dalga kıran görevi gören kayalar denizden çıkarılarak, denizin önüne set oluşturuldu. Türkiye'nin farklı şehirlerinden destek için Hatay'a gelen ekipler ise, Atatürk Bulvarı'nda vidanjörlerle suyu tahliye etmeye çalışıyorlar. Deniz taşkınları nedeni ile sahildeki mobil banka şubelerine ulaşmak isteyen vatandaşlar da zor anlar yaşıyor.

Kahramanmaraş'tan İskenderun'a gelen Cuma Güngör, Kahramanmaraş'a göre İskenderun'da hiçbir şey olmadığını belirterek, İskenderun'da zararın daha az olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber