Cumartesi günü Madrid ve İspanya'nın diğer şehirlerinde on binlerce protestocu uygun fiyatlı konut talebiyle yürüyüş düzenledi. 2018'den beri görevde olan Sanchez, televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, "Daha fazlasını yapmak için halkın desteğini yeni
Cumartesi günü Madrid ve İspanya'nın diğer şehirlerinde on binlerce protestocu uygun fiyatlı konut talebiyle yürüyüş düzenledi.
2018'den beri görevde olan Sanchez, televizyonda yayınlanan bir konuşmasında, "Daha fazlasını yapmak için halkın desteğini yenilememiz ve genişletmemiz gerekiyor" dedi ve amacının "parlamentoda çok daha geniş, ilerici bir çoğunluk sağlamak" olduğunu ekledi.
Hükümetinin önerdiği, kira sözleşmelerinin otomatik olarak yenilenmesi ve savunmasız kiracıların tahliyesine kısıtlamalar getirilmesi gibi önlemler, İspanya parlamentosundaki muhalefet partileri tarafından reddedildi.
Bu karar, ülkenin giderek pahalılaşan konut piyasasını protesto edenleri öfkelendirdi ve azınlık koalisyon hükümetinin yasa çıkarma konusunda karşılaştığı zorlukların altını çizdi. İspanya, Sanchez hükümetinin onayladığı son ulusal harcama planı olan 2023 bütçesiyle birkaç yıldır faaliyet gösteriyor.
Gösteriler , 87 yaşındaki Maricarmen Abascal'ın yetmiş yıldır yaşadığı Madrid'deki dairesinden geçen ay tahliye edilmesiyle başlayan ve bir haftadan uzun süredir devam eden krizi daha da uzattı .
Madrid'in kalbinde bir haftadan uzun süredir kurulan çadır kentte yüzlerce protestocu, reform talebiyle gösterilerini sürdürüyor. Son kamuoyu yoklamaları genel olarak ana muhalefet partisi muhafazakar Halk Partisi'ni (PP) Sosyalistlerin önünde gösteriyor.
Yüksek fiyatlar
Konut sorunu, arzın talebi karşılamaması nedeniyle yıllardır İspanyollar için en büyük endişe kaynağı oldu, Avrupa Birliği'nin diğer ülkelerinde olduğu gibi kiralar ve ev fiyatları artmakta. Gayrimenkul web sitesi Idealista'ya göre, İspanya'da ortalama kiralar son on yılda neredeyse iki katına çıkarken, evlerin satış fiyatları yaklaşık yüzde 90 oranında yükseldi.
Abascal'ın tahliyesi, hızla artan konut maliyetlerine ilişkin uzun süredir devam eden öfkeyi tetikledi. Konut savunucularının belirttiğine göre, emekli kadın, yetmiş yılı aşkın süredir yaşadığı Madrid'deki dairesini, kirasını yüzde 275 oranında artırmak isteyen bir yatırım şirketi tarafından satın alındıktan sonra terk etmek zorunda kaldı. Bu tepki, mülkün yeni sahiplerinin, kadının düşük bir kira karşılığında daireye geri dönmesine izin veren bir anlaşmaya varmasına yol açtı. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İngiltere'nin güney hatlarında hizmet veren trenlerde yaşanan tahtakurusu istilası, demir yolu ulaşımını felç etti. Southeastern şirketi tarafından işletilen vagonlarda haşerelerin tespit edilmesi üzerine çok sayıda tren seferden çekildi. The Telegraph’ı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, toplam 122 kilometre uzunluğunda 6 şeritli olarak projelendirilen Konya Çevre Yolu’nun 2. kısmında yer alan Aksaray-Adana aksları arasındaki 16,1 kilometrelik kesimi 2026 yılı içinde tamamlamayı hedefledikl
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 4-10 Ekim haftalık hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Sağanak yağışlar özellikle doğu bölgelerinde şiddetini artıracak. Haftalık Hava Takvimi Pazar
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne açıklarında 30 Ağustos’ta batan “Filo Jet” isimli yüksek hızlı yolcu gemisine yönelik sürdürülen derin deniz arama çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece kazada doğrulanan can kaybı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Şanlıurfa’da gerçekleştirilen TEKNOFEST Güneydoğu’ya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin göklerde, denizlerde ve karada kendi teknolojisini gelişt
İran basınına yansıyan haberlere göre İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Abuzer Şirudi, İran ile Irak arasındaki hava yolu taşımacılığına ilişkin bilgi verdi. Şirudi, yarından itibaren iki ülke arasındaki uçuşların karşılıklı olarak yeniden başlayacağını
Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ'den yapılan açıklamada, yarın Kabatepe-Gökçeada hattında, Kabatepe'den saat 07.00 ve 11.00, Gökçeada'dan saat 09.00 ve 13.00 seferlerinin olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edildiği bildi
Rusya'nın Sibirya bölgesinde 28 yaşındaki bir laboratuvar çalışanı hayatını kaybetti. Yerel medya, hayatını kaybeden kişinin Darya Shipilova olduğunu ve Vebayla Mücadele Enstitüsü'nde laboratuvar teknisyeni olarak çalıştığını bildirdi. Buryatya Valisi,
Kayıp olarak aranan genç gölette ölü bulundu
Niğde'de hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı
03İran Petrol Bakanı Paknejad istifa etti
04Bulgaristan'da başlayan orman yangını Yunanistan'a sıçradı
05AFAD'dan Adana depremine ilişkin ön değerlendirme
06Adana'da 4,1 büyüklüğünde deprem
07HAMAS'tan Gazze'de şehit edilen anne ve kız için taziye mesajı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor