Isparta’da gençlerin dijital becerilerini geliştirmek ve bölgenin dijital ekonomisine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen "Akdeniz Game Ideathon" Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinde açılış toplantısıyla başladı.Ispa...
Isparta’da gençlerin dijital becerilerini geliştirmek ve bölgenin dijital ekonomisine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen "Akdeniz Game Ideathon" Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinde açılış toplantısıyla başladı.
Isparta’da lise ve dengi okul öğrencileri ile üniversite öğrencilerinin oyun ve oyunlaştırma yöntemleriyle takımlarını kurarak etkili çözümler üretmelerini ve takım çalışması becerilerini geliştirmelerini amaçlayan programda toplamda 17 takım 5 gün boyunca dijital oyun geliştirme süreçlerine dair eğitimler alacak.
Programın açılış konuşmasında söz alan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, “Bugün oyun pazarına baktığımızda 2024 yılında 250 milyar doları aşan bir ekonomiden bahsediyoruz. 2030’lu yıllar içerisinde bu rakamın 500 milyar doları aşacağı düşünülüyor. Çok ciddi bir şekilde eksponansiyel büyüyen bir sektörden bahsediyoruz. Katma değeri düşük üretimlerde değil daha yüksek katma değerli üretimlere yönelmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Isparta KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım, girişimciliğe vurgu yaptığı konuşmasında, "Girişimciler hem kendileri için iş üretirken hem de başkalarına da iş imkanı sağlamış oluyor. Ülkelerin de girişimcilik endeksi ne kadar yüksek olursa o kadar gelişmişlik seviyesine etki ediyor. Gelişmiş ülkeler girişimci sayısı ve oranı bakımından da ön planda olan ülkeler. Ülkemizin de gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmesi için bu oranı artırması gerekiyor. Ülkemizde girişimci oranı %6 civarında seyrediyor fakat gelişmiş ülkelerde bu oran %10’un üzerinde. Bizim de bu oranı artırmamız gerekiyor" dedi.
Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal ise gençlere yönelik olarak, “Küçük bir AR-GE ve inovasyon bütçesi ile yapacağınız yatırım yüzlerce tonluk elmanın katma değerinden fazla olabilir. Bakanlığımız da özellikle Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile verdiği destekler ile sizlerin yanında olmaya devam edecek” dedi.
Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi girişimci adaylarının fikirleri ile birlikte ön kuluçka merkezine başvurabileceklerinden ve ortak alanlardaki atölyelerden ücretsiz yararlanabileceklerinden bahsetti. Terzi, “Tübitak BİGG programının Türkiye’deki 22 uygulayıcı kuruluşundan bir tanesi de biziz. Hedefimiz sizin iş fikrinizi Tübitak’a sunmak. Başarılı olan girişimcilere Tübitak 900 bin TL veriyor” dedi.
Çevre ve Sürdürülebilirlik, Kültür ve Sanat, Eğitim, Akıllı Turizm alanlarında fikirlerin yarışacağı programın sonunda birinci olan ekibe 8 bin TL ikinci olan ekibe 5 bin TL üçüncü olacak ekibe de 3 bin TL ödül verilecek.
Toplantıya Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi, Isparta KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, WeFi Games Kurucusu Dr. Afra Çalık ve yarışmacı öğrenciler katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Türkiye’nin bilim, teknoloji ve inovasyon ekosistemini diplomatik misyonlarla daha yakından buluşturmayı amaçlayan ‘Teknoloji Diplomasisi Çevresi’ (Tech Diplomacy Circle) etkinliği Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi’n
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından hazırlanan ve diyabet yönetiminde kullanılan mevcut sensörlerin sorunlarını gidermeyi hedefleyen yeni nesil glikoz sensörü projesi, TÜBİTAK 1001 programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.SUBÜ
Sömestr tatilinde öğrencileri bilimle buluşturmak için harekete geçen Osmangazi Belediyesi, 7-17 yaş arasındaki çocuklar ve gençlere yönelik Bilim Şenliği’nin kapılarını açtı. Beş gün sürecek şenlikte katılımcılar, bilim ve teknolojiyle dolu bir tatil geç
Tekstilde dünya çapında her yıl oluşan ortalama 100 bin ton geri dönüştürülemez plastik atığa Türk şirketinden çevreci çözüm geldi. Plastik içermeyen transfer kağıdı, karbon salınımını beş kat azaltırken, dünya tekstil sektöründe çığır açacak bir adım ola
Kuşadası Ticaret Odası’nın düzenlediği eğitimler kapsamında, kurumsal gelişimde çalışanlar için son derece önemli olan "İş Yerinde Duygusal Zeka ve İletişim" konusu ele alındı.Eğitim Danışmanı Güven Bakırtaş tarafından verilen eğitimde, iş dünyasında başa
Trabzon’un akıllı şehirler ve dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında şehrin veri merkezi altyapısı oluşturuluyor.Trabzon Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehirler ve dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında hizmetlerini daha şeffaf, hızlı ve sistematik yürütme
Girne Üniversitesi Havacılık Kulübü Roket Takımı, tamamen öğrenci emeğiyle geliştirdiği model roket projesi ile 6 bin metre irtifaya ulaşarak önemli bir mühendislik başarısına imza attı.Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde f
Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, "1 Nisan itibarıyla 81 ilin tamamında 5G’yi müşterilerimize ulaştıracağız. Sahip olduğumuz bu global bilgi birikimi ve ölçeği Türkiye’nin teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten bir ülke olması için kulla
Isparta’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Isparta’da 9 yıl 2 ay hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
03AK Parti İstanbul İl Başkanlığı komşularla aynı sofrada buluştu
04Minibüste rahatsızlanan yolcu için güzergahını değiştirdi, hastaneye yetiştirdi
05Giresun’da silahlı kavga: 1 ölü
06Iğdır’da feci kaza: Genç sürücü motosiklet kazasında hayatını kaybetti
07Edirne’de rüşvet operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük