Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:36 Elazığlılar uygulamalı hac hazırlık kursunda camileri doldurdu12:35 Gasp Büro Amirliği Kütahya’da 2022, 2023 ve 2024 yıllarında meydana olaylar...12:30 Hülya Ulusoy: “Saldırıyı gerçekleştiren şahsın tek başına hareket etmediği...12:30 Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi12:28 Eski Van Şehri’ndeki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor12:28 Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı12:27 Dur ihtarına uymayan araçtaki kızlar polise zor anlar yaşattı12:26 BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe12:22 EPDK Başkanı Yılmaz: “Tüketicilerimizin enerji tedarikinin aksatılması risk...12:22 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda oy verme işlemi başladı12:21 Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin VAR’ı Hollandalı Pol van Boekel oldu12:21 Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı12:21 Uğur Okulları’dan MEB müfredat değişikliğiyle ilgili ilk değerlendirme12:16 Benzin yüklü tanker kazasında 84 personel ve 23 araç ile müdahale12:16 Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı12:15 Hitit Üniversitesi’nde bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar masaya yatırıldı12:14 Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynan...12:13 Kütahya Cinayet Büro Amirliğince 2022, 2023 ve 2024 yıllarında meydana olay...12:13 Gediz Müftülüğünde 2019 yılından bu yana 54 nikah kıyıldı12:13 Aziz Yıldırım 6 yıl sonra Fenerbahçe tesislerinde
Asayiş 29 Mart 2024 - 15:33 Yorum: 0

İsrail’in Halep’e saldırısında ölü sayısı 42’ye yükseldi

İsrail’in Suriye’nin Halep kenti kırsalına gerçekleştirdiği saldırıda ölü sayısının 42’ye yükseldiği belirtildi.İsrail ordusunun saat 01.45 sıralarında Halep kırsalındaki farklı noktaları hedef aldığı saldırının bilançosu artıyor. İngi...

İsrail’in Halep’e saldırısında ölü sayısı 42’ye yükseldi

İsrail’in Suriye’nin Halep kenti kırsalına gerçekleştirdiği saldırıda ölü sayısının 42’ye yükseldiği belirtildi.
İsrail ordusunun saat 01.45 sıralarında Halep kırsalındaki farklı noktaları hedef aldığı saldırının bilançosu artıyor. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevinden yapılan açıklamada, İsrail’in Halep Uluslararası Havaalanı yakınındaki bir silah deposunu vurduğu saldırıda ölü sayısının 6’sı Hizbullah olmak üzere 42’ye yükseldiği bildirildi. Hizbullah’tan yapılan açıklamada da saldırı doğrulanırken, ölen 6 kişinin isimleri paylaşıldı.

İran’dan kınama
İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Suriye’deki saldırısını kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani yaptığı açıklamada, "Bu saldırılar, uluslararası yasaların açık bir ihlalinin yanı sıra Suriye’nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir. Bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdittir" dedi. Kenani, saldırıların bölgedeki krizi sürdürmeye ve genişletmeye yönelik bir "girişim" olduğunu ifade etti. Kenani, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne saldırıları kınama ve İsrail’i eylemlerinden sorumlu tutacak önlemler alma çağrısında bulundu.

Ne olmuştu?
Suriye Savunma Bakanlığından yapılan ilk açıklamada, saldırıda çok sayıda asker ve sivilin öldüğü, kamu binalarında ve özel mülklerde hasar meydana geldiği belirtilmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise en az 36 Suriye askerinin öldüğünü aktarmıştı. Reuters haber ajansının iki güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde ise saldırılarda 5’i Hizbullah mensubu, 33’ü sivil ve asker olmak üzere en az 38 kişinin öldüğü ifade edilmişti.

İsrail 7 Ekim’den sonra saldırıları artırdı
İsrail, Suriye’nin doğusu, güneyi ve kuzeybatısı ile başkent Şam çevresindeki bölgelerde Hizbullah da dahil olmak üzere İran bağlantılı gruplara ait noktalara sık sık saldırılar düzenliyor. İsrail ordusu, Gazze’ye saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana Suriye’deki Hizbullah milislerine ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’na karşı hava saldırılarını artırmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber