Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:28 Ankaragücü taraftarından Filistin’e destek01:25 Yolcu treni ile hemzemin geçitte çarpışan otomobil devrildi: 1 yaralı00:36 Trabzon’daki dolmuşçu öğrenci gerginliğine 2 tutuklama00:36 Refüje çarpan araç perte çıktı: Aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı00:18 Balıkesir açıklarında Yunanistan unsurları tarafından geri itilen 7’si çocu...00:18 Şerit ihlali yapan kamyon 2 aracı biçti, anne ve oğlu can verdi00:14 ‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama00:12 Bodrum’da ana isale hattı patladı, yollar göle döndü00:11 Sasa Obradovic: "İki takımın da üzerinde baskı olacak"23:54 Sarunas Jasikevicius: "Seyircimizin önünde bir şansı kaybettik ama beşinci...23:51 Feyyaz Uçar: "Bize göre iki penaltı pozisyonu var"23:43 DSÖ: "DSÖ, Refah kentinde askeri bir operasyonun kan gölüne yol açmasından...23:32 Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, öğretmenlerle buluştu, "Türkiye Yüzyılı Ma...23:31 Depremde üyelerini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Kilis’te konse...23:30 Huzurevindeki dehşet anları güvenlik kamerasında23:22 Emre Belözoğlu: “Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi görünüyo...23:19 Jonas Svensson: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"23:17 Köln Üniversitesi’nde yüzlerce kişiden “Filistinlilerin yanındayız” mesajı23:17 Fatih Tekke: “Skordan memnun değilim ama oyunun tamamından çok memnunum”23:15 İlhan Palut: “Beraberliği bile düşünmediğimiz maçta rakibimize yenildik”
Türkiye 20 Nisan 2024 - 15:29 Yorum: 0

İsrail’in saldırısında ölen Polonyalı yardım görevlisi son yolculuğuna uğurlandı

İsrail ordusunun Gazze’ye saldırılarında hayatını kaybeden "World Central Kitchen" (WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşu gönüllüsü Polonyalı Damian Sobol, memleketi Przemysl’de toprağa verildi. Kahramanca davranışından dolayı Polonya Yeni...

İsrail’in saldırısında ölen Polonyalı yardım görevlisi son yolculuğuna uğurlandı

İsrail ordusunun Gazze’ye saldırılarında hayatını kaybeden "World Central Kitchen" (WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşu gönüllüsü Polonyalı Damian Sobol, memleketi Przemysl’de toprağa verildi. Kahramanca davranışından dolayı Polonya Yeniden Doğuş Nişanı’na layık görülen Sobol için kilisede düzenlenen törene Filistin’in Varşova Büyükelçisi Mahmoud Khalifa ile WCK Kurucusu Jose Andres da katıldı.
İsrail ordusu tarafından 1 Nisan’da Gazze Şeridi’nin Deir el-Balah kentinde öldürülen 7 WCK yardım görevlisinden biri olan Damian Sobol, memleketi Polonya’nın Przemysl kentinde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Sabah saatlerinde Sw. Jozef XX Salezjanie Kilisesinde düzenlenen ayine Damian Sobol’un yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Filistin’in Varşova Büyükelçisi Mahmoud Khalifa ile World Central Kitchen Kurucusu Jose Andres da kilisedeki törende yer aldı. Sobol kahramanca davranışından dolayı Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın kararıyla Polonya’nın en yüksek nişanlarından olan Polonya Yeniden Doğuş Nişanı’na layık görüldü. Polonya Yeniden Doğuş Nişanı kilisedeki törende Polonya Cumhurbaşkanı Danışmanı Dariusz Dudek tarafından Sobol’un annesine takdim edildi. Sobol’un naaşı törenin ardından Przemysl Ana Mezarlığında defnedilmek üzere kiliseden çıkarılırken, yüzlerce Polonyalı da Sobol’u son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Son derece üzgün olduğu görülen Polonyalılar mezarlığa kadar 2 kilometre boyunca ellerinde mumlar ve çiçeklerle sessiz bir şekilde yürüdü. Sobol mezarlıkta düzenlenen son törenin ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

İsrail, 7 yardım görevlisinin bulunduğu araçları hedef almıştı
Öte yandan, İsrail ordusu, 1 Nisan’da 100 tonluk gıda yardımını teslim ettikten sonra Deir el-Balah’taki depodan ayrılan 3 WCK aracını hedef almıştı. Hareketleri İsrail ordusuyla koordine edilmesine rağmen araçların vurulması sonucu WCK görevlisi 25 yaşındaki Filistinli Saifeddin Issam Ayad Abutaha, 43 yaşındaki Avustralyalı Lalzawmi (Zomi) Frankcom, 35 yaşındaki Polonyalı Damian Sobol, 33 yaşındaki ABD-Kanada çifte vatandaşı Jacob Flickinger, 57 yaşındaki İngiliz John Chapman, 33 yaşındaki İngiliz James (Jim) Henderson, 47 yaşındaki İngiliz James Kirby hayatını kaybetmişti. WCK Kurucusu Jose Andres, İsrail’in yardım çalışanlarını “sistematik olarak” hedef aldığını ifade etmişti.

Polonya tazminat talep ediyor
Polonya Dışişleri Bakanlığı, Polonyalı yardım görevlisinin öldürülmesi nedeniyle İsrail Büyükelçisi Jakow Liwne’yi 5 Nisan’da bakanlığa çağırmıştı.
Polonya hükümeti, saldırıyla ilgili İsrail’den şeffaf soruşturma yürütmesini ve hayatını kaybeden Polonya vatandaşı Damian Sobol’un ailesine tazminat ödenmesini talep ediyor.
Sobol, Ukrayna, Fas ve Türkiye’deki çalışmalarının ardından son 6 aydır Gazze’deki yardım misyonunda bulunuyordu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber