Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 13:58 Yorum: 0

İstanbul Adliyesindeki terör saldırısı

Kocaeli Barosu üyesi avukatlar, İstanbul Adliyesindeki terör saldırısını protesto etti

İstanbul Adliyesindeki terör saldırısı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Barosu üyesi avukatlar, İstanbul Adliyesindeki terör saldırısını protesto etti.

Merkez Bankası önünde toplanan, "Terörü lanetliyoruz" pankartı taşıyan grup, Sabri Yalım Parkı'na yürüdü.

Terör saldırısını alkışlarla protesto eden grup adına konuşan Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırının, adalet mücadelesi veren hakim, cumhuriyet savcısı ve avukatlar dahil olmak üzere, tüm yargı mensuplarına yapılmış, terörist saldırı olduğunu söyledi.

"Bu alçakça saldırı, milletimizi ve biz avukatları derinden sarsmış ve üzmüştür" diyen Gökçe, şehit olan Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yargı camiasına başsağlığı diledi.

Adalet saraylarının avukatların da görev yerleri olduğuna dikkati çeken Gökçe, şöyle konuştu:

"Bu itibarla hemen her gün, güvenliksiz şekilde ölüm tehditleri ve saldırılarla karşılaştığımız adalet saraylarının güvenli yerler olmasını herkesten önce biz avukatlar isteriz. Bu bağlamda, adalet saraylarındaki güvenlik sorunlarının çözümü için hiçbir şey yapılmadan, hakimler ve cumhuriyet savcıları gibi yargının kurucu unsuru avukatların adalet saraylarına girişlerinde üstlerinin aranmasına yönelik onur kırıcı muamele, asla kabul edilemez ve etmeyeceğiz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber