Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 13 Mart 2024 - 15:13 Yorum: 0

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü Mersin’de kutlandı

Mersin’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümünü kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.Vali Ali Hamza Pehlivan’ın da katıldığı program, Mehmet Akif Ersoy konulu sinevizyon gösterim...

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü Mersin’de kutlandı

Mersin’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümünü kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Vali Ali Hamza Pehlivan’ın da katıldığı program, Mehmet Akif Ersoy konulu sinevizyon gösterimi ile başladı. Programda konuşan Vali Pehlivan, İstiklal Marşı’nın her dizesini büyük bir gurur ve coşku ile okuduklarını söyledi. "İstiklal Marşı, milletimizin ruhudur. İstiklal Marşı, milletimizin şuurudur.
İstiklal Marşı, milletimizin milli duruşudur. İstiklal Marşı, tarihimizin ve tarih boyunca millet olarak, devlet olarak ortaya koymuş olduğumuz anlayışın veciz bir ifadesidir" diyen Vali Pehlivan, "İstiklal Marşı’nın yazıldığı tarih büyük mücadelenin ortasına denk gelmekteydi. Bu marş yazıldığında askeri birliklerde okutuldu, gazetelerde yayınlandı. Açılan yarışmaya şairler katılıp şiirler yazmışlardı. Elbette hepsinin kendine göre bir anlamı ve değeri vardır. Ama Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, onlar içerisinde ilk okunduğunda dahi kendisini belli eden ve kabul gören bir şiirdi. Çünkü İstiklal Marşı sadece kalemle yazılmadı, gönülle yazıldı, ruh katılarak yazıldı. İlk kelimesinden son kelimesine kadar özenle seçilmiş ama sadece kelime olarak seçilmemiş zihinden ve gönülden o tarihi sürecin yansımaları satırlara dökülmüştür" dedi.
Konuşmasında gençlere de sesleyen Vali Pehlivan, "O gün verilen mücadeleler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna vesile oldu ama bizim birliğimizle, beraberliğimizle uğraşanlar maalesef niyetlerinden vazgeçmedi. O gün işgalci devletler olarak üzerimize gelenler, bugün uzantılarıyla, terör örgütleriyle üzerimize gelmeye çalışıyorlar. O yüzden biz İstiklal Marşımızı her geçen gün şanlı bayrağımızın gölgesinde çok daha büyük coşkuyla okumaya devam edeceğiz ve daha sıkı kenetleneceğiz. İlk kelimesinde dile getirilen o ‘korkma’ ünlemi aslında bir korkunun ifadesi asla değildir. O bir hatırlatmadır. Tarih boyunca korkmadığımızın, hiçbir şer odağı karşısında yılmadığımızın, teslim olmadığımızın ifadesidir. O bir hatırlatmadır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ‘Mehmet Akif Ersoy’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Tiyatro Ekibinin ‘İstiklal Yolu’ isimli tiyatro gösterisi izlendi. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında hazırlanmış olan ‘Mehmet Akif Ersoy’ konulu fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından program sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber