MENÜ

İsveç ve Hollanda’daki Kur’an-ı Kerim saldırılarına Bursa’dan tepki

Bursa'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim yakılmasını protesto etmek için bir araya geldi.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:32 Güncelleme: 16 Mayıs 2024 20:32
İsveç ve Hollanda’daki Kur’an-ı Kerim saldırılarına Bursa’dan tepki

Bursa'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim yakılmasını protesto etmek için bir araya geldi.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde ve Hollanda'nın Lahey şehrinde Kur'an-ı Kerim yakılmasını protesto etmek için toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın açıklaması yaptı. Orhangazi Parkı'nda yapılan basın açıklamasına AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de katıldı.

Basın açıklamasında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, "Batı medeniyetinden bizi üzen eylemler devam ediyor. Tarih boyunca böylelerdi, İslam'ın, hakikatin düşmanıydılar. Ama milletimizin Kur'an'a ve İslam'a bağlılığı kıyamete kadar devam edecek" dedi.

Basın açıklaması yapan Burhan Sayılgan, "Kur'an-ı Kerim; tüm insanlar için kıyamete kadar hükmü asla değişmeyecek, ilelebet varlığı devam edecek, bütün zaman ve mekânlarda bir kurtuluş, hidayet rehberi, hayatın tüm alanlarına hitap eden kutsal, ilahi bir rehberdir. Allah'a imanın temel şartlarından biri de Kur'an-ı Kerim'e iman etmektir. İsveç Stockholm ve Hollanda'nın Lahey şehrinde bir kafir, bir faşist, Kur'an-ı Kerim'i hedef alan alçakça bir saldırı gerçekleştirdi. İsveç ve Hollanda devlet yetkililerinin izniyle gerçekleştirdiği Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemi en başta Allah'a, İslam dinine ve tüm Müslümanlara ve hatta bütün insanlığa yönelik alçakça bir nefret eylemidir. Avrupa'da, özellikle son yıllarda planlanmış bir şekilde Müslümanların dinine, kutsallarına ve değerlerine karşı düşmanlık ve nefret eylemleri her geçen gün yaygınlaşıyor. Farklı ülkelerde bir sapkın, kafir, faşist çıkıyor Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin değiştirilmesi gerektiğini söylüyor, başka bir kafir, sapkın, faşist çıkıyor Kur'an-ı Kerim'i yakıyor; başka bir sapkın, faşist çıkıyor İslam dinini ve Müslümanları terör kaynağı olarak gösteriyor. Avrupa'da İslam'a ve Müslümanlara karşı devletlerin desteğiyle yaygınlaşan bu düşmanlık ve nefret eylemleri tüm insanlığın huzur ve barışını yok etmektedir.

İslam dinini ve Müslümanları hedef alan, değerlerimize hakaret eden, Müslümanların yaşamını tehdit eden bu provokatif, alçakça eylemlere ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz ve en güçlü şekilde lanetliyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur. Avrupa kendi tarihinin karanlık dönemlerine dönüyor. Avrupa'da Haçlı zihniyeti yeniden ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Bu faşizan nefret suçunu kimse özgürlük ve hoşgörü diye savunamaz. Avrupa bu karanlık gidişe dur demek zorunda. Böyle bir eylemin tesadüfi olmadığının farkındayız. Bu eylemler Türkiye'nin küresel bir güç oluşuna karşı planlanmış provokatif planlı bir eylemdir. Bu eylemler dinen ve ahlaken çöken, bütün değerlerini yitirmiş Avrupa'nın dünyada İslamiyet'in yüceliğine karşı yapılan şuurlu bir saldırıdır. Avrupa Kur'an-ı Kerim'i yakarak Müslümanlığa veya Müslümanlara zarar verebileceğini mi zannediyor? Bu eylemler, tüm insanlığın huzurunu ve dünya barışını tehdit etmektedir.

Bütün dünyaya buradan sesleniyoruz, unutulmamalıdır ki, Allah'a yemin olsun ki, bu alçakça eylemler, bu nefret suçu ve tahrikler, Allah'ın nurunu asla söndüremeyecektir. İslam dini ve Kur'an-ı Kerim her geçen gün insanlığa ümit, huzur ve barışı sağlayacak yüce bir rehber olarak dünyanın dört bir köşesine ulaşacaktır. İslam dini ve Kur'an-ı Kerim kıyamete kadar ilelebet var olacaktır. Bu alçakça eylemleri gerçekleştirenler ve destek verenler bu dünyada ve ahirette rezil ve zelil olacaktır. Ümmet olarak kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan ve yapılabilecek olan tüm saygısızlık ve saldırganlığa; dünyanın her yerinde ve her platformda, her daim tepkimizi gösterecek ve menfur eylemlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Son olarak, tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları, İslam düşmanlığını yaygınlaştıran bu alçakça eylemlere ve Müslümanlara karşı işlenen bu suçlara karşı durmaya, dayanışma halinde müşahhas tedbirler almaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Burdur'da 90 bin 100 dekar arazi modern sulamaya kavuşuyor

Burdur'da 90 bin 100 dekar arazi modern sulamaya kavuşuyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Burdur'da yürütülen Gölhisar Sulaması Yenileme Projesi kapsamında modern sulama altyapısının güçlendirildiğini duyurdu. Yumaklı, 8 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında toplam 90 bin 100 dekar ta

Sahte Ekspertiz Çetesine Operasyon: 16 İlde 72 Gözaltı, 6 Bin 134 Vatandaşlık İptal Edildi

Sahte Ekspertiz Çetesine Operasyon: 16 İlde 72 Gözaltı, 6 Bin 134 Vatandaşlık İptal Edildi

İçişleri Bakanlığı, sahte gayrimenkul değerleme raporlarıyla usulsüz şekilde Türk vatandaşlığı sağladığı belirlenen şebekeye yönelik 16 ilde düzenlenen operasyonda 72 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakanlık, bugüne kadar toplam 6 bin 134 kişinin vatan

Bakan Yumaklı: Kahverengi kokarcaya karşı 1 milyon 650 bin samuray arısı doğaya salındı

Bakan Yumaklı: Kahverengi kokarcaya karşı 1 milyon 650 bin samuray arısı doğaya salındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kahverengi kokarcanın başta fındık olmak üzere 300'den fazla bitkisel üründe zarara yol açabildiğini belirten Y

Bursa’da 300 sülün doğaya salındı

Bursa’da 300 sülün doğaya salındı

Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürlüğü tarafından, doğal yaşam alanlarında biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 300 sülün doğaya bırakıldı. Genel Müdürlüğe bağlı üretme istasyonlarında özenle yetişti

Şırnak'ta kıyafetlere emdirilmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

Şırnak'ta kıyafetlere emdirilmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucu Silopi ilçesinde uyuşturucu madde ele geçirildi. Emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda S.K.M. isimli şüphelinin valizinde bulunan 19 parça kıy

Uzmandan sürücülere çağrı: Trafik adabı hayat kurtarıyor

Uzmandan sürücülere çağrı: Trafik adabı hayat kurtarıyor

Barlık, ehliyet eğitim süresinde ve maliyetlerde yaşanacak değişikliklere de dikkat çekti. Yaz tatiliyle birlikte şehirler arası yolculukların arttığını belirten Barlık, sürücülerin sıcak hava, yorgunluk ve dikkatsizlik nedeniyle ciddi risklerle karşı kar

2025 yılında güvenlik birimlerine getirilen çocukların karıştığı olay sayısı 609 bin 959 oldu

2025 yılında güvenlik birimlerine getirilen çocukların karıştığı olay sayısı 609 bin 959 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılına ilişkin Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistikleri'ni açıkladı. Verilere göre, 2025 yılında güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olay sayısı, bir önceki yıla göre yüz

ABD'de 25 eyaletten Trump yönetimine tarife davası

ABD'de 25 eyaletten Trump yönetimine tarife davası

ABD'de aralarında California, New York ve Washington'ın da bulunduğu 25 eyalet, Trump yönetiminin son gümrük vergisi kararlarını mahkemeye taşıdı. Eyalet başsavcıları tarafından ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi'nde açılan davada, yönetimin 1974 tarihli

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30