Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 05 Temmuz 2023 - 12:31 Yorum: 0

İsrail askerleri 2 gün sonra Cenin’den çekildi

İsrail güçlerinin Batı Şeria’nın Cenin kentinden tamamen çekildi. Çekilme sırasında vurulan bir İsrail askeri hayatını kaybetti.İsrail güçlerinin 3 Temmuz’da işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde başlattığı kuşatma sona erdi. İ...

İsrail askerleri 2 gün sonra Cenin’den çekildi

İsrail güçlerinin Batı Şeria’nın Cenin kentinden tamamen çekildi. Çekilme sırasında vurulan bir İsrail askeri hayatını kaybetti.
İsrail güçlerinin 3 Temmuz’da işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde başlattığı kuşatma sona erdi. İsrail’in kentte zırhlı araçlarla 2 gün süren “büyük çaplı askeri operasyonunun” sona erdiği, askerlerin bölgeden tamamen çekildiği aktarıldı. İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, çekilme sırasında vurulan 23 yaşındaki bir askerin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği duyuruldu.

Şehir harabeye döndü
İsrail’in iki günlük kuşatmasının ardından geriye yıkım kaldı. Şehrin büyük bir kısmı molozlarla kaplanırken, park halindeki araçlar da hurdaya döndü. Şehrin altyapısı neredeyse tamamen kullanılamaz hale geldi. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin cenazeleri de bu sabah saatlerinde defnedildi.

Netanyahu’dan yeni baskın sinyali
İsrail askerleri pazartesi günü insansız hava araçlarının desteği, zırhlı araçlar ve iş makineleriyle Cenin kentine baskın gerçekleştirmişti. “Son 20 yılın en büyük kuşatması” olarak görülen baskında bazı evler yıkılmış, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışmalar çıkmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in kentteki saldırılarında 12 Filistinli hayatını kaybetmiş, 20’si ağır olmak üzere 120 kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusu ise “terörle mücadele operasyonu” olarak nitelendirdiği saldırıların İslami Cihat ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) dahil olmak üzere Filistinli grupları hedef aldığını ifade etmişti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün akşam yaptığı açıklamada, "Şu anda görevi tamamlıyoruz ve Cenin’deki kapsamlı faaliyetimizin tek seferlik bir operasyon olmadığını söyleyebilirim" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber