Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...11:58 Eskişehir için rüzgar ve toz taşınımı uyarısı11:57 Kentsel dönüşüm İnönü’den başlıyor11:57 Eksik ve yapılabilirlikten uzak projeler elenir11:56 Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor
23 Nisan
Yerel 30 Haziran 2023 - 10:46 Yorum: 0

Bıçakçı esnafından kurban bıçağının temizliği ve muhafazasıyla ilgili önemli tavsiye

Kurban kesiminde kullanılan bıçakların temizliği ve muhafaza edilmesi hakkında tavsiyeler veren bıçakçı esnafı, “Kurban kesiminde kullanılan bıçaklar bulaşık makinesine atılmamasını öneriyoruz” dedi.Kurban Bayramı’nın ilk iki gününde v...

Bıçakçı esnafından kurban bıçağının temizliği ve muhafazasıyla ilgili önemli tavsiye

Kurban kesiminde kullanılan bıçakların temizliği ve muhafaza edilmesi hakkında tavsiyeler veren bıçakçı esnafı, “Kurban kesiminde kullanılan bıçaklar bulaşık makinesine atılmamasını öneriyoruz” dedi.
Kurban Bayramı’nın ilk iki gününde vatandaşların kurban kesim telaşı sona ererken, bıçakçı esnafı kesim işleminde kullanılan bıçakların muhafaza edilmesi adına önemli tavsiyelerde bulundu. Bayramın arife gününe kadar yoğun olarak satış yapan bıçakçı esnafı, kurban kesen vatandaşlara bıçaklarının sağlıklı şartlarda temizlenip kaldırılmasını tavsiye etti. Bıçağın üzerinde et parçalarının kalmayacak şekilde sıcak suda yıkanması gerektiğini belirten bıçakçı esnafı, duruladıktan sonra bıçağı isterlerse bileyip eski haline getirilebileceğini belirtti.

“Nemli bir bezle bıçaktaki kiri veya kalan et parçalarını silip kabı varsa koyabilirler”
Eskişehir’de bayram yoğunluğunun geçmesinin ardından dükkânında temizlik yaptığını belirten bıçakçı esnafı Melih Başak, kurban kesimi yapan vatandaşların bıçaklarının bulaşık makinesine atılmaması önerisinde bulundu. Kullanılan bıçakların keskin hale getirilip kaldırılması gerektiğini ifade eden Başak, “Kurban kesiminde kullanılan bıçaklar bulaşık makinesine atılmamasını öneriyoruz. Vatandaşların kaliteli bileme aletleri varsa bıçakları bileyip öyle kaldırabilirler. Bileyicilere de götürüp bıçakları biletebilirler. Nemli bir bezle bıçaktaki kiri veya kalan et parçalarını silip kabı varsa koyabilirler ya da bir beze sarabilirler. Bu işlemler yapılırsa bıçak uzun ömürlü olarak gelecek Kurban Bayramlarında da kullanılabilir. Vatandaşların bayram kadar süren yoğunluklarının bitmesiyle bizler de temizlik yapmaya başladık. İsteyen vatandaşlar da bayram olmasına bizlere gelip bıçaklarını biletebilirler. İnşallah herkes güzel ve bereketli bir bayram geçirir” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber